7.4.16

Απόλυτο αφεντικό ο Σκλαβενίτης: Η συμφωνία με τον Μαρινόπουλο που εκτοξεύει την αλυσίδα

Η εταιρεία Σκλαβενίτης θα ασκεί αποκλειστικό έλεγχο της νέας εταιρείας στην οποία εισφέρονται τα 33 hypermarket Carrefour Μαρινόπουλος. 
Η πληροφορια αυτή μεταξύ των άλλων αναφέρεται στην Δημόσια Ανακοίνωση Συγκέντρωσης όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

 « Γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η συγκέντρωση με την οποία η εταιρεία Σκλαβενίτης θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο συγκεκριμένης δραστηριότητας της Μαρινόπουλος.
Ειδικότερα η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί με:
α. την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της Μαρινόπουλος και αφορά στην απόσχιση κλάδου από τη Μαρινόπουλος (εφεξής Απόσχιση Κλάδου), ο οποίος θα συγκροτείται από τη δραστηριότητα η οποία συνδέεται με και αφορά τη λιανική πώληση τροφίμων και λοιπών καταναλωτικών αγαθών μέσω 33 καταστημάτων της Μαρινόπουλος, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «Hypermarket Carrefour" (εφεξής καταστήματα), μετά των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και λοιπών έννομων σχέσεων που αφορούν ή σχετίζονται με τον κλάδο, και συνεπώς με τα καταστήματα και όπως θα προκύπτουν με βάση τη λογιστική κατάσταση των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού του κλάδου που θα καταρτιστεί και θα περιγράφονται λεπτομερώς στη συμβολαιογραφική πράξη απόσχισης κλάδου και σύστασης νέας εταιρείας και την εισφορά του κλάδου στην ίδρυση μιας νέας ανωνύμου εταιρείας και
β. την εισφορά μετρητών στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας από τη Σκλαβενίτης για λόγους χρηματοοικονομικής ενισχύσεως και πληρωμής πιστωτών του αποσχιζόμενου κλάδου.
Οι εταιρείες Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος θα συμμετέχουν στο συγκροτηθησόμενο δια της εισφοράς του κλάδου και των μετρητών, κατά τα ανωτέρω, μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστά 50% για εκάστη εξ αυτών.
Η Σκλαβενίτης θα ασκεί αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας. Σημειώνεται ότι ο κλάδος που θα εισφερθεί στην εταιρεία από τη Μαρινόπουλος αφορά στα 33 καταστήματα, εκ των οποίων 13 εντός του νομού Αττικής και 20 σε λοιπές περιοχές της Ελλάδας.
Η Σκλαβενίτης και τα καταστήματα που αποτελούν το αντικείμενο της προτεινόμενης συγκέντρωσης δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης μέσω σούπερ μάρκετ».
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πρώτα βήματα είναι η μετονομασία των συγκεκριμένων καταστημάτων από Carrefour που είναι σήμερα σε Σκλαβενίτης κάτι που αναμένεται να τονώσει άμεσα την προσέλευση καταναλωτών και τον τζίρο τους. Σε ότι αφορά στους προμηθευτές η νέα διοίκηση Μαρινόπουλου έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών μαζί τους ενημερώνοντας τους για τον τρόπο αποπληρωμής. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ένα ποσοστό της τάξης του 20% θα καλυφθεί τους επόμενους μήνες από την νέα εταιρεία που δημιουργείται σε συνεργασία με τον Σκλαβενίτη, ένα αντίστοιχο ποσοστό από την Μαρινόπουλος και τα υπόλοιπα σε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του 2017.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου