7.5.16

Αντικαταθλιπτικό χάπι προκαλεί εθισμό στον τζόγο και το σέξ

Αντικαταθλιπτικό φάρμακο μπορεί να προκαλέσει παρορμητικές συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τον τζόγο ή ακόμη και το σεξ.

Το Abilify είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ χάπι που «χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, και για τη θεραπεία της κατάθλιψης», σύμφωνα με όσα αναφέρει το Statnews.com. Όπως φαίνεται ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει και κάποιες πολύ περίεργες παρενέργειες.
Σύμφωνα με το nymag.com, σε προειδοποίηση που εξέδωσε πριν από δύο ημέρες η FDA, ο οργανισμός ελέγχου τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, το συγκεκριμένο φάρμακο φαίνεται ότι μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει στους ανθρώπους διάφορες παρορμητικές μορφές συμπεριφοράς, από τον τζόγο μέχρι το σεξ.
Η παρορμητική ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια είχε εντοπιστεί και στο παρελθόν ως ενδεχόμενη παρενέργεια του συγκεκριμένου φαρμάκου, ενώ ήταν η πιο συχνή παρενέργεια που αναγραφόταν στις αναφορές που κατατέθηκαν στον FDA.  Η υπερβολική ορμή για ψώνια, η παρορμητική κατανάλωση  και η ανεξέλεγκτη επιθυμία για σεξ είχαν αναφερθεί μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με το Statnews.com, αυτές οι παρενέργειες είναι αρκετά ασυνήθιστες, με μόλις 167 τεκμηριωμένες περιπτώσεις από την ημερομηνία κυκλοφορίας του φαρμάκου πριν από 13 χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου