5.5.16

Η προκλητικότητα δεν έχει όρια ! Δεν τον άφησαν ούτε στην κηδεία να πάει!

Το περιστατικό συνέβη ανήμερα το Πάσχα και δείχνει την προκλητικότητα των τούρκων έναντι των Ελλήνων που δεν σεβάστηκαν ακόμα και τον θάνατο πατέρα Ελληνα αξιωματικού. 

Σε γερμανική φρεγάτα που υπάγεται στη δύναμη του ΝΑΤΟ για το Προσφυγικό, κυβερνήτης είναι Γερμανός (ας τον πούμε Χανς) και οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί (όπως προβλέπει η συμφωνία Τουρκίας ΕΕ) είναι ένας Τούρκος (ας τον πούμε Αχμέτ) και ένας Ελληνας (ας τον πούμε Δημήτρη). 
Ο Ελληνας αξιωματικός λαμβάνει ένα τηλεφώνημα ανήμερα του Πάσχα ότι πέθανε ο πατέρας του που διέμενε στη Χίο. Παρακάλεσε τον Γερμανό κυβερνήτη, αφού βρίσκονταν κοντά στη Χίο, να οδηγήσει τη γερμανική φρεγάτα στο νησί του, ώστε να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του. Ο Γερμανός δέχτηκε. Ο Τούρκος όμως έφερε αντίρρηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την προσέγγιση πολεμικού πλοίου στη Χίο, η οποία είναι, όπως είπε «αποστρατιωτικοποιημένη νήσος».  Και έγινε το δικό του. 
Ετσι, η φρεγάτα δεν προσέγγισε την Χίο και ο Ελληνας αξιωματικός πήγε στην κηδεία του πατέρα του με σκάφος που διέθεσε το Λιμενικό Σώμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου