6.5.16

«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! Η μυστική συμφωνία για τα σκληρά μέτρα και το αντάλλαγμα – δώρο από την ΕΚΤ!

Παρά το σκηνικό κρίσης και της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει πει «ναι σε όλα» και αναμένεται να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των θεσμών ψηφίζοντας όλα πακέτα σκληρών μέτρων ζητάνε!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ως αντάλλαγμα η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται λάβει διευκολύνσεις από την ΕΚΤ. Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον Μάριο Ντράγκι που θα γνωστοποιεί ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ύψος άνω του ενός δισ. ευρώ μηνιαίως. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 1,2 δισ. ευρώ το μήνα!
Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική ένεση προς την ελληνική οικονομία που φυσικά θα αξιοποιήσει πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας και θα την παρουσιάσει ως επιτυχία της κυβέρνησης μετά «τις σκληρές διαπραγματεύσεις» και την επιτυχή πρώτη αξιολόγηση από τους θεσμούς.
Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η δήλωση που έκανε προ ημερών ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι επιθυμεί συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα, που συνεδριάζει το Eurogroup. «Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα. Είναι ένα μήνυμα στο οποίο επιμένω, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε με πολύ ξεκάθαρο τρόπο», εξήγησε ο Λε Φολ μεταφέροντας τη δήλωση αυτή που έγινε στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη.
Άλλωστε μετά από αυτή τη δήλωση Ολάντ και κατόπιν έντονων παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, το Μαξίμου αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, να έχει ψηφίσει πριν το Eurogroup της Δευτέρας, το πρώτο δύσκολο πακέτο μέτρων (ασφαλιστικό και φορολογικό)!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου