" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

30.6.16

ΑΝΔΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Τι είναι το Sextortion που κατακλύζει το Facebook;

Σας κάνει αίτημα φιλίας νεαρή σέξι κοπέλα με μαγιό; 
Μόλις πέσατε θύμα απάτης!

Στη νέα απάτη μέσω Facebook, ο χρήστης (συνήθως άντρας) δέχεται αίτημα φιλίας από μια ελκυστική κοπέλα με προκλητική  ενδυμασία. 
Ακολούθως, αφού αποδεχτεί το αίτημα, η γυναίκα επικοινωνεί μαζί του στο χώρο επικοινωνίας  (chat) και τον καλεί να έρθουν σε οπτική επαφή μέσω  (skype) και βιντεοκλήσης.
Όταν ο χρήστης ανταποκριθεί, τότε η κοπέλα αρχίζει να προβαίνει σε διάφορες πρόστυχες και σεξουαλικές πράξεις και τον καλεί να κάνει το ίδιο και να βγάλει τα ρούχα του, με σκοπό να τον καταγράψει.
Στην συνέχεια, όταν τερματιστεί η επικοινωνία, ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα με το οποίο η "ελκυστική κοπέλα"  τον ενημερώνει ότι έχει βιντεοσκοπηθεί και αν δεν καταβάλει χρηματικό ποσό θα δημοσιοποιήσει το βίντεο σε όλους τους διαδικτυακούς του φίλους.
Η πράξη είναι παγκόσμιο φαινόμενο και έχει την ονομασία «Sextortion».
Τι πρέπει να κάνει ο χρήστης !
*Να κάνει block το ύποπτο προφίλ
*Να στέλνει αίτημα στο Facebook  για να διαγραφεί και να «μπλοκαριστεί» ο λογαριασμός του δράστη
*Να κάνει ανενεργό το λογαριασμό του για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων για να μην καταστεί δυνατόν να μπορεί να εντοπιστεί από τον δράστη με άλλο προφίλ
*Να μην ανταποκρίνεται με το να αποστέλλει οποιονδήποτε χρηματικό ποσό.
*Οι χρήστες καλούνται  να μην ανταποκρίνονται καθόλου σε ηλεκτρονικά μηνύματα ή σε βιντεοκλήσεις που προέρχονται από άγνωστα πρόσωπα .
*Εάν πέσουν θύμα διαδικτυακού εκβιασμού καλούνται να προβαίνουν σε καταγγελία και να ενημερώνουν άμεσα τη Δίωξη  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος womantoc.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου