2.7.16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Π.ΙΑΤΡΕΙΟ του Τ.Σ της Δ.Ε ΧΩΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας παραμένει στη διοικητική και υγειονομική υπαγωγή του Κ.Υ. Γαργαλιάνων. 

Η δυναμική  κινητοποίηση των Χωραϊτών και των γύρω χωριών , με την συλλογή εκατοντάδων υπογράφων με αίτημα «την Διοικητική και Υγειονομική ένταξη του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Χώρας στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων καθώς και την πλήρη στελέχωσή του, έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.
Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων, Ηπείρου &  Δυτικής Ελλάδας με δελτίο τύπου στις 30-06-2016 αναφέρει ότι :
Προς αποκατάσταση της ηρεμίας των κατοίκων που εξυπηρετούνται από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Μεσσηνίας και της αλήθειας των προθέσεων της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ ενημερώνουμε ότι :
α)Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας Μεσσηνίας παραμένει στη διοικητική και υγειονομική υπαγωγή του Κ.Υ. Γαργαλιάνων.
β) Ενόψει της διαμόρφωσης του νέου Υγειονομικού Χάρτη της χώρας και κατά συνέπεια  και του Νομού Μεσσηνίας θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των δομών για την πλήρη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων.      
Καταλυτική υπήρξε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χώρας της 17.06.2016 την όποια υιοθέτησε επίσης ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου Νέστορος στην συνεδρίαση του ,της 30.06.2016.
Συνεχίζουμε το αγώνα και διεκδικούμε :
ü  την πλήρη στελέχωση  του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας με το εκ του νόμου προβλεπόμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να λειτούργει επαρκώς, επιτελώντας το πολύ σημαντικό υγειονομικό έργο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  στην περιοχή του.
ü  την διατήρηση και στελέχωση του Δημοτικού ασθενοφόρου  Χώρας με το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας.

Χώρα 01/07/2016         
Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Χώρας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου