19.11.16

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ MEGA! Οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους – Τι θα κάνουν από εδώ και πέρα – Τι δεν θα δείχνει το κανάλι από την Τρίτη!


mega

Την κατάσταση στα χέρια τους παίρνουν οι εργαζόμενοι του Mega που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες παρά τις υποσχέσεις από του μεγαλομετόχους και τις τράπεζες.

Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία του καναλιού, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό αποφάσισαν να δώσουν συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά την κατάσταση, περιγράφοντας με ακρίβεια τι τους έχει πει κάθε μέτοχος ( ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Φώτης Μπόμπολας και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης -με τη σειρά που τους συνάντησαν).
Τη συνέντευξη θα μεταδώσει απευθείας το Mega, ενώ θα προσκληθούν και συνεργεία όλων των άλλων σταθμών. Στόχος τους είναι, προφανώς, να πληροφορηθεί το πανελλήνιο το τι έχει συμβεί όλους αυτούς τους μήνες.
Την Τρίτη όλοι οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) θα κάνουν 24ωρη απεργία. Δεν θα ρίξουν «μαύρο» στις οθόνες, αλλά στο πρόγραμμα που θα μεταδίδεται δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για πρόβα τζενεράλε, καθώς αρκετοί προτείνουν να κοπούν εντελώς οι διαφημίσεις αν παραταθεί η κατάσταση αυτή, ώστε να σταματήσει το κανάλι να έχει έσοδα, τα οποία δεσμεύονται αυτομάτως από τις τράπεζες.
Αναλυτικά
Στη Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του Mega, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου, αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Την Παρασκευή 18/11 στις 9.00 πμ. κινητοποίηση όλων των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της ALPHA BANK (Διεύθυνση Σταδίου 40). Οι εκπρόσωποί μας θα γίνουν δεκτοί από τον κύριο Θεόδωρο Αθανασόπουλο. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσει ενημέρωση στον 6ο όροφο του σταθμού.
2. Δευτέρα 21/11 στις 12.00 μμ συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων μας στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.
3. Ζωντανή κάλυψη της συνέντευξης τύπου από τον αέρα του Mega και trailer που θα ανακοινώνει τη ζωντανή κάλυψη της συνέντευξης. Προς αυτό το σκοπό θα ακολουθηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες για την αλλαγή ροής του προγράμματος του σταθμού.
4. 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη 22/11.
5. Δημιουργία spot που θα δημοσιοποιούν το γεγονός ότι είμαστε 7 μήνες απλήρωτοι και θα παιχτούν στον αέρα του Mega. Και εδώ θα ακολουθηθούν πάλι όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
6. Σύνταξη δελτίου τύπου από τους εκπροσώπους μας που θα συνοψίζει τις μέχρι τώρα επαφές μας με τις τράπεζες και τους μετόχους και θα ανακοινώνει όλες τις παραπάνω δράσεις και κινητοποιήσεις.
Δείτε τι έγραψε και την φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο γνωστός δημοσιογράφος του Mega Ιορδάνης Χασαπόπουλος
iordanis_mega

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου