28.12.16

Ρόδα ήταν και πάει - Κατεβαίνει απο το Σύνταγμα

Πως το λέει η παροιμία; «Θα γυρίσει ο τροχός, θα ευχαριστηθεί και ο φτωχός». 

Ε, λοιπόν ο τροχός στη πλατεία Συντάγματος δεν θα γυρίσει. Μετά από τόσες προσπάθειες αποφασίστηκε από το Δήμο Αθηναίων, να αδειάσει το χώρο και να απομακρυνθεί το ταχύτερο δυνατό, λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών που έρχονται.
 
Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρίας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την επικινδυνότητα της ρόδας που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών. 
Η εισαγγελική παρέμβαση έρχεται λίγες ώρες μετά την αφαίρεση των βαγονιών.
Η προκαταρκτική εξέταση θα ερευνήσει εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και της παράβασης καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία.
Έτσι, τελικά μετά από παλινωδίες, καζούρα, χαβαλέ και την ρόδα να μένει ακίνητη, ο δήμος Αθηναίων με μια λιτή ανακοίνωση λέει στους δημότες του και όχι μόνο ότι η ρόδα θα ξεστηθεί!
Σημειώνεται πως η εταιρεία που κάνει τη μήνυση είναι ανταγωνιστική αυτής που την έστησε τη ρόδα μέχρι τώρα και δε λειτούργησε.
Με άλλα λόγια φτάνουμε στο συμπέρασμα: «δε γύρισε ο τροχός, δε το φχαριστήθηκε κι ο φτωχός» Αθηναίος το θέαμα – πανηγύρι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου