" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

19.1.17

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
  
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ- ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΟ Δ.Σ. της Παρασκευής συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των δασικών χαρτών που αφορούν την Τριφυλία, καθώς η Δημοτική αρχή μιλά για αιφνιδιασμό χωρίς διαβούλευση αλλά κυρίως για αναστάτωση μεταξύ των δημοτών καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το μελλοντικό καθεστώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση έχει κληθεί να παραστεί ο Δασάρχης Κυπαρισσίας ενώ πρόταση του Δήμου Τριφυλίας θα είναι να υπάρχει μηδενικό παράβολο από τους πολίτες ώστε να προμηθευτούν τα τοπογραφικά στοιχεία, με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της διαδικασίας για 1 χρόνο προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής καθώς κατά 60% ο Δήμος είναι ορεινός.
 Η ανάρτηση των δασικών χαρτών δικαιώνει πλήρως ρεπορτάζ μας τα τελευταία 2 χρόνια καθώς η Μεσσηνία και Τριφυλία στο σύνολό τους δεν έχει δασικούς χάρτες, δεν διαθέτει Κτηματολόγιο, την ίδια ώρα που η γειτονική Αλβανία διαθέτει!
ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Για χαράτσια που επιβάλλονται ετσιθελικά κάνουν λόγο εκπρόσωποι φορέων ενώ το ζήτημα έχει απασχολήσει μέχρι τους μηχανικούς που βλέπουν η γραφειοκρατία να διογκώνεται, ενώ σε περιόδους οικονομικής κρίσης δημιουργούνται επιπρόσθετα βάρη για τους πολίτες. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί δασικές με αιφνιδιαστικό τρόπο, εκτός από καλλιέργειες υπάρχουν κατοικίες που πληρούν όλους τους όρους δόμησης με άδειες από τις Πολεοδομίες, οπότε μοιραία αρκετές υπηρεσίες θα αναστατωθούν δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις. Αυτό γιατί η κεντρική εξουσία αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς δημόσια διαβούλευση σε ένα τόσο ανακθώδες ζήτημα...Οι δασικοί χάρτες της Μεσσηνίας αφορούν 2.900.000 στρέμματα και είναι απρόβλεπτος ο αριθμός των ενστάσεων που πιθανότατα θα κατατεθούν, φτάνοντας τις 5-7.000.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                     
ΚΑΥΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
ΤΟ θέμα του λιγνιτωρυχείου απασχολεί εκτός ημερήσιας διάταξης το Δ.Σ. Τριφυλίας την Παρασκευή το βράδυ καθώς αναμένεται τοποθέτηση από τις παρατάξεις για το θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής. 
Την ίδια ώρα περισσότερες από 100 υπογραφές έχει συγκεντρώσει ηλεκτρονικό ψήφισμα από γνωστή ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που έχει αποδέκτη τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο με τον ευρηματικό τίτλο  «Οχι στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του Λιγνιτωρυχείου Κυπαρισσίας».
Κάτοικοι και φορείς σύμφωνα με τις αντιδράσεις των πρώτων ψηφισμάτων που συλλέγονται είναι ότι δεν αποδέχονται την λειτουργία τέτοιας μονάδας στην περιοχή «γιατί επιχειρείται η λειτουργία λιγνιτωρυχείου δίπλα στην πόλη της Κυπαρισσίας μιας πόλης και μιας περιοχής πανέμορφης με ιστορία, με θαυμάσιο περιβάλλον και τουριστικά αναπτυσσόμενη, γιατί θα καταστρέψει κρίσιμη αγροτική γη και θα αλλοιώσει το περιβάλλον σε ευρύτερη περιοχή». Σύμφωνα με πληροφορίες καυτές αναμένονται οι τοποθετήσει των επικεφαλής των παρατάξεων καθώς πρώτα αντέδρασε η παράταξη του κ. Νώντα Βουδούρη, ενώ ίδια θέση θα διατυπώσει τόσο ο κ. Κουκούμης όσο και η μείζονα αντιπολίτευση ζητώντας εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές.
 ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                     
 ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών συναντήθηκαν με τους τοπικούς συλλόγους για την προετοιμασία και το συντονισμό του φετινού καρναβαλιού. Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλιστών θα γίνει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στην Κεντρική Πλατεία των Φιλιατρών, με καρναβαλιστές από τα Φιλιατρά και τις γειτονικές πόλεις. 
Οι οργανωτές απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους Τριφύλιους, όχι μόνο να παρακολουθήσουν την καρναβαλική παρέλαση, αλλά να μεταμφιεστούν και να συμμετέχουν σ` αυτήν. 
 Εκτός από τα βραβεία για τις τρεις καλύτερες συμμετοχές, όλα τα γκρουπ των καρναβαλιστών που θα συμμετέχουν θα λάβουν 100,00 € για τη συμμετοχή τους.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στην κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου  στο τηλέφωνο 2761360023 και στην κ. Παντελάκη Βιβή στο τηλέφωνο 6972297936. 
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στα Φιλιατρά θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με την αναβίωση του εθίμου της «ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ» από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού.  Οι φίλοι μας μπορούν να μαθαίνουν τα νέα του ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ από τη σελίδα μας στο  facebook  στη διεύθυνση https://www.facebook.com/profile.php?id=100011435706656.  
Στη σελίδα, εκτός από τα νέα υπάρχουν φωτογραφίες και video από τις παλιές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Φούληδων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου