20.1.17

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΜΟΣΧΑ! Η απόφαση που έλαβαν για το νέο πρέσβη στην Τουρκία


fot

Έχει περάσει ένας μήνας από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, μια δολοφονία που έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά το πώς διαπράχτηκε και ακόμα η Ρωσία δεν έχει τοποθετήσει καινούργιο διπλωματικό αντιπρόσωπο στην τουρκική πρωτεύουσα προκαλώντας διπλωματικό πρόβλημα στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας.
Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αποδίδεται στην αυξανομένη οργή της Μόσχας στην πολιτική της Τουρκίας στο θέμα της Κριμαίας, αλλά και στην μη ακόμα εξιχνίαση της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη.
Την έντονη οργή της Μόσχας προκαλεί αυτές τις μέρες και η είδηση ότι το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο οργάνωσε στην Άγκυρα βραδιά συμπαράστασης στον τουρκόφωνο πληθυσμό της Κριμαίας που…στενάζει κάτω από την ρωσική κατοχή.
Σφοδρές ρωσικές επικρίσεις προκαλεί και το γεγονός ότι οι πολέμιοι της Μόσχας ηγέτες των Τατάρων της Κριμαίας, Refat Cubarov και Mustafa Cemilev, βρίσκονται στην Άγκυρα όπου έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερες τιμές από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ και προς τιμή τους οργανώθηκε η εκδήλωση που εξόργισε την Μόσχα.
Παράλληλα και η δήλωση του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Mehmet Simsek, που βρίσκεται στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην Συρία με τον σημερινό πρόεδρο Άσαντ, ήταν άλλο ένα γεγονός που προκάλεσε την ρωσική οργή.
Όλα αυτά, αλλά ιδιαίτερα η διπρόσωπη πολιτική της Τουρκίας στο ουκρανικό και πρόσφατα οι αντιρωσικές δραστηριότητες στην Κριμαία, αναβάλουν συνεχώς τον διορισμό Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα προκαλώντας δυσχέρειες στις σχέσεις των δυο χωρών.


 nikosxeiladakis

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου