6.4.17

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΟΝ υπεύθυνο της διαρροής που φέρεται να εμφανίζεται απόφαση της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας ότι συμφωνεί με απόσπαση γιατρών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου αναζητεί η διοίκηση του ιδρύματος,με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα αλλά και την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, επιβεβαίωσε ότι αναζητεί ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Μπασιάκος 
Συγκεκριμένα μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε τα εξής: Να σας διευκρινίσω με στοιχεία και με αποδείξεις και να ενημερώσω και τον κόσμο της Τριφυλίας και όχι μόνο, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη λειτουργία της Χειρουργικής Μονάδας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Επειδή είδανε τη δημοσιότητα κάποια έγγραφα ότι “εντέλλεσθε”, δήθεν, οι γιατροί και υπήρξε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, συλλόγων, κομμάτων κτλ., σας διευκρινίζω ότι ουδέποτε σ’ εμάς έχει έρθει τέτοιο έγγραφο. Το μοναδικό έγγραφο που ήρθε σ’ εμάς είναι που συμφωνήσαμε να πάει δύο μόνο μέρες ο χειρούργος γιατρός της νοσηλευτικής μας μονάδας, ο Σικαλιάς ο Νίκος, να εφημερεύσει, να εφημερεύσει το ξανατονίζω πάλι, στη Ζάκυνθο για 5/4ου και 6/4ου, σήμερα (σ.σ. χθες) και αύριο (σ.σ. σήμερα), Τετάρτη και Πέμπτη».
Ο κ. Μπασάκος επισήμανε κατηγορηματικά οτι, «δεν υπάρχει απόσπαση γιατρών στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.
 Δόθηκε το έγγραφο και θα σας το δώσω κι είναι και στη διάθεσή σας και, επίσης, θα σας δώσω και φωτοαντίγραφο των εφημεριών του Χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου μας που δείχνει ότι όλες οι μέρες, όλου του Απριλίου, όλο το προσωπικό είναι εδώ και δουλεύει. Άλλωστε, είναι γνωστό, γιατί η κοινωνία εδώ είναι μικρή και μπορείτε να το διαπιστώσετε, ότι και χτες είχαμε προγραμματισμένα χειρουργεία και προχθές χειρουργούσε ο γυναικολόγος μας και ο ορθοπεδικός που έκανε τις εγχειρήσεις του και χτες προγραμματισμένα χειρουργεία και αύριο πάλι προγραμματισμένα χειρουργεία μ’ όλο το προσωπικό μας επάνω.
 Δεν έχει μπει κανέναν θέμα, λοιπόν, αναστολής ή ενίσχυσης της νοσηλευτικής μας μονάδας με προσωπικό για τη λειτουργία του Χειρουργικού τομέα. Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν εμείς που έχουμε μόνο 3 χειρούργους να κλείσουμε ένα νοσοκομείο για να πάμε να εφημερεύσουν ή να βοηθήσουν κάπου αλλού ή ν’ αποσπαστούν μόνιμα εκεί. Συνεπώς, το επαναλαμβάνω και θα το διαπιστώσετε γιατί στα πλαίσια του νόμου εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα αναρτήσουμε και θα σας κοινοποιήσουμε στην εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε, και τη λίστα χειρουργείων, σε προγραμματισμένα χειρουργεία, του μηνός Απριλίου και εντεύθεν της νοσηλευτικής μας μονάδας». ΓΙΑΝ.ΜΠ.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΜΕ μια ακόμα έκτακτη συνεδρίαση θα συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας για τα παρακάτω θέματα τα οποία είναι: Έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του έργου «Κατασκευή Οδού Βιολογικού». Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών & Αξιολόγησης Προσφορών του άρθρου 221, του Ν.4412/2016. Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων του άρθρου 221, του Ν.4412/2016. Έγκριση δαπανών & ψήφιση διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ. έτους 2017.
Ορισμός συμβολαιογράφου για τη σύνταξη συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς το δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει νομικά το Δήμο Τριφυλίας στον Άρειο Πάγο, κατά τον προσδιορισμό της αίτησης αναίρεσης του Δήμου Τριφυλίας κατά της αριθ.52/2012 αποφ. Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και θα παραστεί κατά τη δικάσιμο αυτής.
ΚΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Το τελευταίο θέμα αποκατά ζωηρό ενδιαφέρον καθώς η Οικονομική επιροπή τώρα συμπληρώνει με συμβολαιογραφική πράξη την παράσταση δικηγόρου στον Άρειο Πάγο-όπου ο Δήμος με λεφτά των δημοτών θα εκπροσωπηθεί- κατά την τελεσίδικης απόφασης που αφορά απόφαση των Δικαστηρίων Κυπαρισσίας για εργαζόμενους δημότες που απασχολήθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας με συμβάσεις από το πρόγραμμα stage αποκτώντας εργασιακά δικαιώματα. Ο Δήμος ως γνωστόν από την μια πλευρά αναζητά εργαζομενους εκπαιδευμένους με εργασιακή εμπειρία, αλλά την ίδια στιγμή δεν δέχεται με Νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό δικαιωμένους συμβασιούχους ο οποίος επιτρέπει να μην ασκήσει ο Δήμος ένδικα μέσα για την εκδίωξη δικαιωμλενων συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι είναι φυσικά δημότες Τριφυλίας και μάλιστα έχουν λάβει εύσημα από τον ίδιο Δήμο για την εργασική τους επάρκεια.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα που ψήφισαν υπέρ του θέματος τόσο η Αντιδήμαρχος κα Κωσταντέλου, όσο ο Αναστάσιος Αδρκατάς και ο Γιώργος Τσακανίκας με κατά τους ψήφους Ανδρινόπουλου και Μαραβελή, φαίνεται ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της υπόθεσης, ούτε τον Νόμο της κυβέρνησης που επιτρέπει την αποφυγη ένδικων μέσων. Το θέμα που προκύπτει τώρα είναι μείζον πολιτικό, κοινωνικο και ηθικο. Γιατί δεν γνώριζαν οι σύμβουλοι επαρκώς την υπόθεση και ψήφισαν με πλήρη άγνοια ότι ανέφερε η εισήγηση; Αν γνώριζαν τότε γιατί διαχωρίζουν την πολιτική από την προσωπική τους θέση; Υπάρχει κάτι που μας διαφεύγει ή αποτελεί πολιτικό ατόπημα η υπόθεση; Θα επανέλθουμε πάντως στο θέμα. ΓΙΑΝ.ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου