8.4.17

ΣΤΗ ΡΟΔΟ - Απίστευτο! Παρίστανε τον αστυνομικό για πέντε χρόνια


Απίστευτο! Παρίστανε τον αστυνομικό για πέντε χρόνια

Τον αστυνομικό για πέντε χρόνια παρίστανε 44χρονος Ροδίτης εξαπατώντας ανύποπτους πολίτες. Τελικά, συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του.
Από την προανακριτική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις απάτης και κατηγορείται για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.
Ο κατηγορούμενος συστήνονταν συστηματικά σε πολίτες ως αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και προφασιζόμενος ότι με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του μπορεί να μεσολαβήσει για τη ρύθμιση φορολογικών και εργασιακών τους ζητημάτων, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος εγγράφων όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις ηλεκτρονικών καταθέσεων χρημάτων σε τραπεζικά καταστήματα, σχέδια δικαστικών εγγράφων- αποφάσεων, σχέδια εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων (usb) στα οποία εντοπίστηκαν με την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών δεκάδες ψηφιακά αρχεία ανάλογων εγγράφων καθώς και σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από το προκαταρκτικό υλικό που συγκεντρώθηκε εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο από το 2012 έως σήμερα και υπολογίζεται ότι ο δράστης απέσπασε συνολικά πάνω από 58.700 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου