7.4.17

Η ΔΕΗ κλέβει τους πατρινούς – Διαβάστε πως

Ασύλληπτες καταστάσεις με θύματα  πλειάδα πατρινών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος , συμβαίνουν στο βασίλειο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να είναι επιβεβλημένη η ενεργοποίηση τόσο των Ενώσεων καταναλωτών όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.
Ούτε λίγο ούτε πολύ , εκατοντάδες πελάτες  της ΔΕΗ στην Πάτρα, πληρώνουν παραπάνω λογαριασμό από αυτόν που θα έπρεπε, καθώς υπάγονται σε ειδική ζώνη στην οποία ισχύει έκπτωση. 
Παρόλα αυτά με διάφορα τερτίπια η ΔΕΗ δεν ενεργοποιεί τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.
Η υπόθεση αφορά στους κατοίκους των περιοχών οι οποίοι είναι πελάτες της ΔΕΗ και ζουν σε συνοικίες οι οποίες βρίσκονται σε μικρή και μέση απόσταση από το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γλαύκου καθώς γι’ αυτούς προβλέπεται ειδική έκπτωση.
Αυτό δεν αφορά μόνο όσους ζουν κοντά στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γλαύκου αλλά και όλους τους καταναλωτές της ΔΕΗ οι οποίοι μένουν πλησίον κάθε μορφής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών δηλαδή σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς, Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταϊκά.
Στα απίθανα που συμβαίνουν ωστόσο στο βασίλειο της κοστολόγησης  του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ καταλογίζεται το γεγονός πως παρόλο που η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη για όλες αυτές τις κατηγορίες να μειώνει τις χρεώσεις για τους κατοίκους γύρο από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γλαύκου δεν το κάνει, επικαλούμενη πως κάτι τέτοιο ισχύει μόνο εάν η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γίνεται από ιδιώτες  και όχι από αυτή γιατί είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ!!!
Το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς, πως ο υδροηλεκτρικός σταθμός του Γλαύκου «απαλλοτριώθηκε» από την δικτατορία καθώς ανήκε στο Δήμο της Πάτρας, με αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο οι πατρινοί να πληρώνουν το ρεύμα που παράγεται από δικό τους εργοστάσιο, αλλά  και να μην τυχαίνουν των μειώσεων στην τιμή όπως αυτές προβλέπονται.
Ιστορίες τρέλας
Η παράνοια στο θέμα της χρέωσης των καταναλωτών ρεύματος στην Πάτρα από την ΔΕΗ δεν έχει τελειωμό καθώς την στιγμή που η ΔΕΗ «καλυμμένη» πίσω» από νομικίστικα τερτίπια δεν βάζει σε ισχύ τη μείωση του τιμολογίου όσους κατοικούν σε συνοικίες που είναι κοντά στο Γλαύκο, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων ισχύει το εντελώς αντίθετο.
Ο λόγος για όσους κατοικούν στην Πιτίτσα και τα Σελλά , καθώς εκεί η ΔΕΗ εφαρμόζει μειωμένο τιμολόγιο σε ότι αφορά τις χρεώσεις του ρεύματος λόγω της ύπαρξης σε μικρή απόσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανεμογεννήτριες.
Σε αυτή την περίπτωση η ΔΕΗ κάνει το θαύμα της υποστηρίζοντας πως μειώνει την τιμή χρέωσης γιατί το ρεύμα εκεί παράγεται από ιδιώτη και όχι από αυτή!!!
Να ξυπνήσουν οι φορείς
Η μοναδική απάντηση σε μια απίστευτη φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστή τη ΔΕΗ είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο εάν αφυπνιστούν οι  ενώσεις καταναλωτών αλλά  πολύ περισσότερο η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει νομικό προηγούμενο και είναι αυτό της προσφυγής του Δήμου της Άρτας στη δικαιοσύνη ο οποίος απαίτησε να ισχύσει μειωμένη τιμή στη χρέωση του ρεύματος για τους κατοίκους της πόλης καθώς σε αυτή λειτουργούν μεγάλες μονάδες παραγωγής ρεύματος  με φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.


patrastimes.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου