25.5.17

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ -Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]Σε κατάσταση συναγερμού θέτει την Αθήνα η επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο.  
Η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα στη συμβολή  των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο κ. Παπαδήμος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, όπως επίσης του οδηγού του και ενός συνοδού ασφάλειάς του. Η έκρηξη έγινε όταν ο κ. Παπαδήμος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο, αποστολέας του οποίου εμφανίζεται η Ακαδημία Αθηνών.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το θώρακα και στα πόδια.
Ο κ. Παπαδήμος εξετάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και δεν εισήχθη στο χειρουργείο. Μεταφέρθηκε ωστόσο προληπτικά στη ΜΕΘ λόγω αναπνευστικού εγκαύματος. Ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο άτομα που μετέβαιναν μαζί του στο αυτοκίνητο - και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με ιατρική πηγή, ο κ. Παπαδήμος είναι εκτός κινδύνου και έχει καλή επικοινωνία με τους γιατρούς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα νοσηλευθεί για προληπτικούς λόγους και αν κριθεί απαραίτητο ίσως υποβληθεί σε κάποια μικροεπέμβαση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό, όπως και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Στον Ευαγγελισμό  μετέβη επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Βασίλη Κικίλια.
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]
Για το συμβάν ενημερώθηκε ήδη ο Αλέξης Τσίπρας που μετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του θωρακισμένου οχήματος, την ώρα που τον άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποστολέας του φακέλου ήταν η Ακαδημία Αθηνών. Λίγο πριν ο κ. Παπαδήμος είχε συνάντηση με τον  Γιάννη Στουρνάρα.
Τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν. Πίσω από το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου ακολουθούσε συνοδευτικό της αστυνομίας.
Αποκλείστηκε η περιοχή
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]
Παραμένει αποκλεισμένη έως αυτή την ώρα όλη η περιοχή μέχρι την Ομόνοια . Τα δύο ΙΧ παραμένουν στο σημείο και έχουν γίνει «φύλλο και φτερό» από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς και από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ισχυρές και δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσεί στο σημείο.
«Είμαστε ακόμη τρομοκρατημένοι από αυτό που έγινε . Όταν έγινε η έκρηξη πιστέψαμε ότι έγινε σεισμός» είπαν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάλληλοι καφετέριας επί της 3ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αποστείλει σειρά παγιδευμένων φακέλων σε οικονομικούς στόχους στην Ευρώπη με κορυφαίο το φάκελο προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, με την επισήμανση ότι ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε από τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.
Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο:

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]


 
Απόπειρα δολοφονίας κατά του Λ. Παπαδήμου με παγιδευμένο φάκελο [ΦΩΤΟ]Ποιός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος


Ο Λουκάς Παπαδήμος ορκίστηκε πρωθυπουργός στις 6 Νοεμβρίου του 2011, κι αφού είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και η συμφωνία τριών πολιτικών αρχηγών (Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη) έπειτα από διαβουλεύσεις στο Προεδρικό Μέγαρο που διάρκεσαν 96 ώρες για τη δημιουργία μιας “μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου».
Παρέμεινε πρωθυπουργός επί έξι μήνες κι επί των ημερών του ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή το δεύτερο μνημόνιο που συμφωνήθηκε με τους δανειστές.

Ο Λουκάς Παπαδήμος εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενώ διατέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002, και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το 2002 ως το 2010.
Η θητεία του συνδέθηκε με την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την Ευρωζώνη.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Από τη θέση αυτή διαπραγματευόταν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το δάνεισμο της Ελλάδας, στα πλαίσια της κρίσης χρέους της χώρας.
Την ίδια περίοδο δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Οκτωβρίου 1947, κατάγεται από τη Δεσφίνα Φωκίδας και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.
Το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος (1985 – 1993) και στη συνέχεια διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας παραμένοντας μέχρι το 2002.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου