26.5.17

Συγκλονίζουν οι υιοθεσίες από το Βρεφοκομείο Πάτρας - Η ιστορία του καθηγητή που έψαχνε τον «αδελφό» του – Ξεκίνησαν από Αγγλία και Αμερική για να βρουν τις «ρίζες» τους

Τι ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
φωτογραφία αρχείου

Της Κωνσταντίνας Τσιάμη

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ένας Έλληνας καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μπρίστολ στην Μεγάλη Βρετανία, έφθασε στην Πάτρα έχοντας στα χέρια του μόνο ένα απόκομμα εφημερίδας.
Με αυτό ο Πατρινός που διέμενε για πολλά χρόνια στην Αγγλία, έψαχνε έναν άνδρα πλέον, ηλικίας περίπου όσο ήταν ο ίδιος, δηλαδή 60 ετών, που όμως ήταν βρέφος όπως και αυτός στη δεκαετία του ’50, το οποίο θήλαζε και αυτό από το στήθος της μητέρας του.
Πρόκειται για δύο παιδιά, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, τα οποία είχαν μεγαλώσει μέχρι κάποια ηλικία μαζί στο Βρεφοκομείο Πατρών.
Η μητέρα του καθηγητή, πιθανόν εργαζόμενη στο χώρο ανέλαβε μαζί με το δικό της μωρό να θηλάσει και το άλλο παιδί, που είχε αφήσει η μητέρα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει.
Κάποια στιγμή όμως, το παιδί δόθηκε για υιοθεσία στην Αμερική και από τότε χάθηκαν.
Έτσι, το 2013, ο Πατρινός Καθηγητής ξεκίνησε από την Αγγλία, ήρθε στην Αχαΐα και με το απόκομμα της εφημερίδας που είχε το ρεπορτάζ για τις υιοθεσίες βρεφών στην Αμερική, άρχισε να ψάχνει περισσότερα στοιχεία.
Πήγε, λοιπόν, στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα και άρχισε να διαβάζει εφημερίδες της περιόδου, που τον ενδιέφερε και συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1950 για να ανακαλύψει κάτι για το παιδί αυτό.
Όπως μας περιγράφει η υπεύθυνη του Μουσείου Τύπου Κατερίνα Τσίρου «είχε ήδη ανακαλύψει κάπου στην Αμερική εκείνο το παιδί τον… ομογάλακτο «αδελφό» του όπως τον χαρακτήριζε, με τον οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί μέχρι την ηλικία των τριών ετών και έψαχνε αποκόμματα και άλλων εφημερίδων για να μπορέσει να τον πιστέψει και να τον εμπιστευθεί».
Ο καθηγητής μέσω της σελίδα του στο Facebook έστειλε στο υιοθετημένο παιδί στην Αμερική, το οποίο γνώριζε από την πρώτη στιγμή από την θετή του οικογένεια πως είχε υιοθετηθεί, τα επιπλέον στοιχεία που βρήκε. Ο άνδρας πλέον σε μεγαλύτερη ηλικία διέμενε στο Τέξας και ο ίδιος είχε τρία παιδιά.
Το πιο συγκλονιστικό όπως μας περιγράφει η κυρία Τσίρου, ήταν πως «τους είδα ξαφνικά μπροστά μου και τους δύο μαζί, μετά από μερικούς μήνες. Ήρθαν εδώ στο Μουσείο Τύπου ώστε να βρουν περισσότερα στοιχεία για την οικογένεια αυτού του παιδιού, τη μητέρα, τον πατέρα και τυχόν αδέλφια».
Μάλιστα έβαλαν και ανακοίνωση σε τοπική εφημερίδα, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, με το ερώτημα «με ξέρει κανείς, με αναγνωρίζει κανείς;», θέλοντας πλέον ο ίδιος να μάθει και αυτός τις ρίζες τους.
foto.jpg

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου