" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

27.5.17

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ 32ο ΕΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ

Το Παράρτημα  της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ καλεί όλους τους απογόνους και φίλους  της Εθνικής μας Αντίστασης, τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους, την νεολαία να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στον Ταΰγετο.
   Ο τρίχρονος αγώνας 1946-1949  του ΔΣΕ ήταν αγώνας δίκαιος, ταξικός και διεθνιστικός. Υπήρξε η σημαντικότερη εκδήλωση της ταξικής πάλης μετά την απελευθέρωση από τον ξένο Ιταλό και Γερμανό  κατακτητή (1941-44) με τους αγώνες των λαϊκών αγωνιστών του   ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.
   Σημειωτέο είναι ότι  μόνο  στην Πελοπόννησο στο ΔΣΕ   πάνω από πέντε χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλαγεί ο τόπος και ο λαός από τους κάθε λογής εκμεταλλευτές και να καταργηθεί μια για πάντα  η εκμετάλλευση «ανθρώπου από άνθρωπο».
Επειδή η προσπάθεια της απόκρυψης και  διαστρέβλωσης της ιστορίας,  που δεν  διδάσκεται στα σχολεία, δεν θα κρατήσει για πολύ, γι’ αυτούς τους λόγους παίρνουμε δύναμη για νέους αγώνες και συμμετέχουμε  στην πάλη για ειρήνη ,δουλειά, μόρφωση και προκοπή δηλ. τα μελήματα του ΔΣΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  28 ΜΑΗ  ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ 32ο ΕΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ με ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ του ΚΚΕ.       

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 9:00 το πρωί από την πλατεία της Υπαπαντής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου