4.6.17

Πέννες με σάλτσα γιαουρτιού

Σχετικά εύκολο και δροσερό φαγητό. Μπορεί να είναι το κύριο ή συνοδευτικό σαν δροσερή σαλάτα, δίπλα σε οποιαδήποτε άλλη σαλάτα.

Θέλουμε  λοιπόν:

500 γραμμάρια πέννες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κουταλάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι πάπρικα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πέννες. Τσιγαρίζουμε σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και πάλι ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες. Ανακατεύουμε ελαφρώς και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορεί να προσφερθεί ζεστό ή για περισσότερη δροσιά μπορεί να μπει στο ψυγείο και να καταναλωθεί αργότερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου