" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

10.8.17

Οδοκαθαριστές από επιχειρηματίες

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που είδαν τους κόπους μίας ζωής να χάνονται από την οικονομική κρίση, η οποία όχι μόνο τους «έκλεισε» τις επιχειρήσεις τους αλλά, μετέτρεψε και τους ίδιους σε σκουπιδιάρηδες στο Δήμο του Ηρακλείου Κρήτης. 
Πρόκειται για εκατοντάδες άτομα που «γονάτισαν» στα χρόνια της κρίσης και δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα χρέη που συνεχώς συσσωρεύονταν.
Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και να καταδικαστούν για οφειλές προς δημόσιο και ιδιώτες και να κληθούν – αντί να εκτίσουν ποινή φυλάκισης – να εκτελέσουν κοινωνική εργασία.
220 επιχειρηματίες προσέφεραν κοινωφελή εργασία στο δήμο Ηρακλείου
Σύμφωνα με τα στοιχεία, 220 είναι συνολικά οι επιχειρηματίες που προσφέρουν στο Δήμο Ηρακλείου κοινωφελή εργασία από το 2011 έως και σήμερα. «Πρόκειται για μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν καταδικαστεί – μεταξύ άλλων – για χρέη προς το δημόσιο, εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή», ανέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών, Κώστας Βαρδαβάς επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή 31 επιχειρηματίες εκτελούν κοινωνική εργασία.
Από επιχειρηματίες… σκουπιδιάρηδες
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για χρέη εργάζονται ως σκουπιδιάρηδες στο δήμο Ηρακλείου. «Οι 31 επιχειρηματίες κυρίως απασχολούνται στην καθαριότητα του δήμου και εργάζονται καθημερινά, τρεις με έξι ώρες την ημέρα ανάλογα ποια είναι η ποινή τους. Κάποιοι από τους επιχειρηματίες απασχολούνται και στην υπηρεσία του Πρασίνου», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βαρδαβάς στο Cretapost...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου