" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

10.8.17

Ρεπορτάζ με τους εφοριακούς

Τόσα και τόσα έχουν γραφεί και ακουστεί για τους ελέγχους στα εστιατόρια κλπ. Τηλεοπτικό συνεργείο της Deutsche Welle αποφάσισε να κάνει ρεπορτάζ πάνω στο θέμα αυτό.
Ακολούθησε δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ στις εφόδους τους σε επιχειρήσεις, στην Πλάκα και την Αίγινα, καταγράφοντας τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών και των πελατών. «Αν όλοι πλήρωναν αυτά που έπρεπε, τα έσοδα θα αυξάνονταν κατά περίπου 10 δισ. ευρώ τον χρόνο», σημειώνει η Deutsche Welle.
Το «λουκέτο» για 48 ώρες είναι το πιο «πειστικό» εργαλείο, σχολιάζει μία από τους ελεγκτές. «Τα πρόστιμα δεν είναι τόσο μεγάλα. Όταν όμως κλείνουν για 48 ώρες, αυτό βλάπτει την επιχείρησή τους», προσθέτει. Η ίδια, σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ εκφράζει την ελπίδα ότι με τους τακτικούς ελέγχους ίσως αλλάξει η φιλοσοφία της επόμενης γενιάς για τη φοροδιαφυγή.
«Κάτι φαίνεται να αλλάζει. Έχει μειωθεί η φοροδιαφυγή», καταλήγει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle. «Αλλά η φτώχεια και ανεργία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σε μία χώρα με έναν από τους υψηλότερους συντελεστές φόρων στην Ευρώπη», σημειώνεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου