10.8.17

ΦΩΤΟ - ΛΑΜΠΡΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ «ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ» ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Του: Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

Σε μια εποχή της άμεσης η έμμεσης επικράτησης του οπαδισμού και δυστυχώς σε πολλές εκ των περιπτώσεων του άκρατου φανατισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο ,από το 2004 ένας φωτεινός φάρος λάμπει και φωτίζει την εξέδρα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.
Ο «Γαλανόλευκος Φάρος», ο Σύλλογος φίλων της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που την ακολουθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης δεν είναι μόνο ο 12 παίκτης της εξέδρας. Δεν είναι μόνο η φωνή της Ελλάδας στα πέρατα της γης.
Μια παρέα φίλων από τα Χανιά δημιούργησε και κάνει πράξη κάθε χρόνο από το έπος της Πορτογαλίας και μετά αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει η εκάστοτε ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η εκάστοτε ελληνική πολιτεία μέσα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Δημιούργησαν το μοναδικό στο κόσμο Μουσείο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου με ιστορικά κειμήλια και αντικείμενα που οι έλληνες διεθνείς προσέφεραν. Μόνο αν κάποιος επισκεφτεί αυτό το μοναδικό μουσείο μπορεί να αξιολογήσει την σημασία και την αξία του. Τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και η επίσημη πολιτεία έχουν χρέος να προσφέρουν στο Φάρο μεγαλύτερο χώρο για να στεγάσει εκεί όπως πρέπει την ιστορία της εθνικής μας ομάδας και των ελλήνων διεθνών.
Η παρέα του Γαλανόλευκου Φάρου από το 2004 καθιέρωσε την ετησία γιορτή του συλλόγου στα Χανιά (5 Αυγούστου)στην οποία βραβεύει κάθε χρόνο έλληνες διεθνείς και προσωπικότητες που συνδέονται η συνδέθηκαν στο παρελθόν με όποια ιδιότητα με την εθνική μας ομάδα.
Στην φετινή λαμπρή γιορτή του Φάρου κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Έλληνας διεθνής που έχει συνδέσει το όνομα του με πολύ μεγάλες στιγμές της εθνικής ομάδας πετυχαίνονται καθοριστικά γκολ στην πορεία της σε μεγάλες
διοργανώσεις. 
Ο Ποδοσφαιριστής αυτός πραγματικό κόσμημα του χώρου καταχειροκροτήθηκε και για το ήθος που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πλαισιωμένος από ονόματα που έγραψαν χρυσές σελίδες ποδοσφαιρικής ιστορίας ,τόσο προσωπικής όσο και με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Μεγάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας Παναγιώτης Κελεσίδης, ο οδοστρωτήρας του Ηρακλή της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και φυσικά της εθνικής ομάδας Τάκης Νικολούδης, ο γρανιτένιος αμυντικός ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Γιάννης Γούναρης, το …μηχανάκι του ΠΑΣ Γιάννενα, του Ολυμπιακού και του Ηρακλή Αντρέα Μπονόβα, τον μεγάλο Μαίκ Γαλάκο με σπουδαία καριέρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και μέλος της εθνικής ομάδας του Euro 1980,τους δευτερ-αθλητές Ευρώπης με την Ελπίδων Γιάννη Χατζηνικολάου και Κώστα Οικονομίδη και τον Κρητίκαρο Κυπελλούχο Ελλάδος 1987 τερματοφύλακα του ΟΦΗ Μύρωνα Σηφάκη με γιο διεθνή τον Μιχάλη αλλά και με μεγάλη βοήθεια και προσφορά στο φάρο.
Στα καλοκαιρινά και πανέμορφα Χανιά η μεγάλη παρέα του φάρου έτρεχε ημέρες για να ετοιμάσει μια λαμπρή γιορτή όπως κάθε χρόνο .Στο κέντρο «Πορτοκάλι», όλοι φίλοι της Εθνικής ομάδας και του Φάρου ήταν εκεί. Άνθρωποι με διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές αναφορές ,με διαφορετικές πολιτικές και οπαδικές προτιμήσεις, αλλά με μια αστείρευτη κοινή αγάπη για την Εθνική ομάδα ,τους έλληνες διεθνείς και τον Φάρο. Ο Νίκος Φλέκας ο πρόεδρος, ο Γιάννης Παυλάκης, η Μαριάννα Κουκλάκη και άλλοι πολλοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι μέσα από την συνεργασία και την ενωτική νοοτροπία μπορείς να πετύχεις τα πάντα.
Η βραδιά είχε συγκίνηση μέσα από τα βίντεο αρχείου με τις ποδοσφαιρικές στιγμές των ελλήνων διεθνών ,είχε ατελείωτες συζητήσεις με ποδοσφαιρικές ιστορίες και φωτογραφίσεις με τα ποδοσφαιρικά είδωλα και φυσικά με κρητικό γλέντι .
Ο Γαλανόλευκος φάρος πρέπει και  θα συνεχίζει να φωτίζει με τα εθνικά χρώματα και να θυμίζει σε όλους τους έλληνες σε δύσκολες εποχές την σημασία και την αξία που έχει να συντηρείς και να μεταλαμπαδεύεις στις νεώτερες γενιές την ιστορία της εθνικής σου ομάδας ποδοσφαίρου μέσα από τους ζωντανούς θρύλους της και το μοναδικό ιστορικό μουσείο τους στα Χανιά .
Η Επίσημη πολιτεία ,η όποια ΕΠΟ και αν προκύψει και οι τοπικοί φορείς στη Κρήτη ας αναλογιστούν την σημαντικότητα της ύπαρξης του Φάρου και ας βάλουν πλάτη όπως πρέπει.
Γιατί ο Φάρος πρέπει να φωτίζει για πάντα.
Και του χρόνου με γεια και όλοι μαζί με  την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας!!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου