25.8.17

Συνωστισμός...αρχηγών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη!

Ο νέος φορέας συγκεντρώνει τα φώτα πλέον- στην κούρσα και ο Στ.Θεοδωράκης

Συνωστισμός υποψηφίων αρχηγών στην Κεντροαριστερά! 
Ο νέος φορέας που δημιουργείται φαίνεται πως έχει...μέλι και ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν ή θα ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους!
Μετά την αυτονόητη υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, ήρθε αυτή του δημάρχου Αθηναίων κ.Γιώργου Καμίνη να αλλάξει το τοπίο (έχει και μια έμμεση στήριξη από τον Παπανδρέου) και ακολούθησε...τσουνάμι! Ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε κι αυτός, την Πέμπτη ανακοινώνουν ο Γιάννης Μανιάτης και ο Σταύρος Θεδωράκης!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε ήδη συνομίλησε με συνεργάτες του, αλλά και με τον διακεκριμένο νομικό Νίκο Αλιβιζάτο, πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογή του νέου προέδρου της κεντροαριστεράς, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι διαφανής.
Ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά του νέου φορέα, ο οποίος θα ιδρυθεί υπερβαίνοντας τους υφιστάμενους σχηματισμούς.
Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι η παρουσία του στην κούρσα για την ηγεσία, καθώς και εκείνη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ανοίγει τις πόρτες στην κεντροαριστερά και θα μπορούσε να προσελκύσει στελέχη και ψηφοφόρους που σήμερα δείχνουν κόπωση από τα κομματικά στεγανά της Χαριλάου Τρικούπη.
Τη διεκδίκηση του νέου φορέα έρχεται να...μην αποκλείσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ.Θεοχαρόπουλος, ενώ όλοι αναμένουν τώρα την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη που πιθνότατα να ειναι ο τελευταίος που θα ανακοινώσει εάν δεν προκύψει καμία μεγάλη έκπληξη!
Η διαδικασία
Πάντως ο Νίκος Αλιβιζάτος ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στους υποψήφιους αρχηγούς για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή.
Μια πρόταση είναι η εκλογή να γίνει ηλεκτρονικά, όπως είχε γίνει και στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ και να δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν και οι Ελληνες του εξωτερικού. Ο όρος που θα τεθεί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ότι θα γίνεται εγγραφή πριν την ημέρα της ψηφοφορίας, ο ψηφοφόρος θα λαμβάνει ένα Pin το οποίο θα χρησιμοποιήσει την ημέρα της εκλογής, με στόχο να αποφευχθούν οι παρατυπίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είναι δημόσια πλατφόρμα, ανήκει στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την εκλογή πρυτάνεων.
Αν επιλεγεί από τους υποψηφίους αρχηγούς να τοποθετηθεί και κάλπη, θα προηγηθεί συνεννόηση για την κατανομή τους σε έδρες-κλειδιά.
Ο κ. Αλιβιζάτος θα προτείνει επίσης την διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων και αναμένεται να γίνουν 13 debate μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, ένα σε κάθε περιφέρεια.
Ας σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να συγκεντρώσουν έναν αριθμό υπογραφών, ο οποίος μένει να καθοριστεί, ώστε να καταθέσουν και επισήμως την υποψηφιότητά τους στην Επιτροπή Εκλογών.
Η εκλογή νέου αρχηγού στην κεντροαριστερά θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου