22.9.17

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Τουρκοκρατία και το 1821

Την έναρξη του ΣΤ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κηρύξει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στις 6 Οκτωβρίου.
Το εν λόγω Συνέδριο, το οποίο θα διαρκέσει δύο ημέρες (6 και 7 Οκτωβρίου), εντάσσεται στη σειρά των δέκα επιστημονικών συνεδρίων για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης (1821-2021). Τη φετινή χρονιά, έχει ως κεντρικό θέμα «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821» και κατά τη διάρκειά του θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές.
Η επίσημη έναρξη και η πρώτη συνεδρία θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, 17.00 - 20.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1). Η δεύτερη και η τρίτη Συνεδρία θα γίνουν στον ίδιο χώρο το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 09.00 -13.30 και 16.00 - 19.30, αντίστοιχα.
Οι εισηγήσεις του Ε' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα κυκλοφορήσουν σε τόμο, ενώ οι τόμοι με τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
(Πληροφορίες: αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, τηλ. 210-7272214-5).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου