21.9.17

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο κ.Κουκουμης απο την Ελάσσονα μειοψηφία έθιξε το θέμα των υψηλών τελών στο παζάρι του Κοπανακίου με αφορμή την μικρή κίνηση που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ερωτώντες αν το αίτημα του για μείωση των τελών μπορεί να ψηφιστεί ώστε να μην απαξιωθεί μια παραδοσιακή αγορά.
Για το έργο στην μάντρα της άνω πόλης τόνισε ότι εκκρεμεί να ολοκληρωθεί ο μανδρότοιχος και η δημιουργία πεζοδρομίου όπως προβλέπεται στη μελέτη του έργου. Αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο ήταν να υπάρχει ένα ημιτελές έργο που δεν συμβάλει καν στην ανάπλαση της Άνω Πόλης όπως είχε υποσχεθεί η Δημοτική αρχή. 
Ο δήμαρχος απάντησε ότι για να υποστηριχθεί πλήρως το παζάρι απαιτούνται πρόσθετα κονδύλια λέγοντας ότι υπάρχει πρόθεση για μείωση των τελών. Για το έργο στην άνω πόλη είπε ότι αναζητούνται οι πόροι για να αποπερατωθεί. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Κουτρουμπης απο την μειοψηφία ζητώντας καλύτερη ρύθμιση στο θέμα των οφειλών. ΓΙΑΝ. ΜΠ.
                     
ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ
 
Καυτές ερωτήσεις χωρίς όμως σταράτες εξηγήσεις έθεσαν παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας με αφορμή τις χωματερές στα Φιλιατρά, αλλά και την καταγγελία για μηχανήματα του Δήμου σε ιδιωτική έκταση πριν από λίγες εβδομα΄δες.
Το θέμα των χωματερών στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ καυτηρίασε ο δημοτικός σύμβουλος απο την περιοχή κ.Γ. Ασημακόπουλος λέγοντας ότι το τοπικό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Φιλιατρών πήρε απόφαση για απόθεση κλαδιών στο σημείο που απέχει μόλις 60 μέτρα από το ειδικό σχολείο συμπεραίνοντας ότι ο Δήμος θα δημιουργήσει μια νέα χωματερή. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα στην απόδοση των τελών καθαριότητας με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται χωρίς να εφαρμόζεται ο κανονισμός Καθαριότητας που ψήφισε το Σώμα.
Για μια ακόμα φορά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Π. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ μίλησε για "κακούς δημότες" λέγοντας ότι εναποθέτουν ιδιώτες παράνομα κλαδιά και πίσσα από ιδιωτικό έργο σε έκταση που δημιουργήθηκε ανεξέλεγκτα, καταλήγοντας ότι κάποια στιγμή θα πέσουν τα πρόστιμα από την αρμόδια αρχή. Πρότεινε ωστόσο να βρεθεί χώρος προσωρινής διαχείρισης υπολειμμάτων καλλιέργειας, πρόταση η οποία μάλιστα έχει υποβληθεί εδώ και 2 χρόνια από αγροτικούς φορείς της περιοχής.
Ο κ. Σαρμαντζής υποστήριξε ότι η πρώτη χωματερή στο δήμο που αποκαταστάθηκε από την Δημοτική αρχή, ήταν αυτή των Φιλιατρών ενώ οι φορείς εξετάζουν προτάσεις για επίλυση του θέματος.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος δεν δημιουργεί χωματερές εκτιμώντας ότι το μόνο πρόβλημα είναι η διαχείριση των κλαδιών και η εναπόθεσή τους από πολίτες, ενώ το νέο τεχνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προβλέπει ήδη την αγορά φορτηγού για την διαχείριση υπολειμμάτων καλλιέργειας. Για την διαχείριση απορριμμάτων εξήγησε ότι η απόφαση του ΦΟΣΔΑ για κεντρική διαχείριση απορριμμάτων κινείται στην σωστή κατεύθυνση. 
Ένταση προκλήθηκε πάντως μετά την καταγγελία της δημοτικής συμβούλου κας Τσούλου για αυθαίρετες εργασίες σε ιδιωτικό χώρο από μηχανήματα του Δήμου και ημέρα Σάββατο, λαμβάνοντας την απάντηση του Δημάρχου ότι δεν υπάρχουν ενέργειες για τις οποίες δεν ενημερώνεται η Δημοτική αρχή. Η απάντηση επίσης που δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Πούλο δεν ικανοποίησαν την κα Τσούλου με αποτέλεσμα να μην είναι πειστικές όπως αργότερα επισήμανε κι άλλος δημοτικός σύμβουλος. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                               
ΚΑΥΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
 
ΔΕΝ έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από την ελλείψεις νερού αλλά και τις βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης μέσα από μια αναποτελεσματική λειτουργία της ΔΕΥΑΤ σύμφωνα πάντα με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων. Ο κ.Δημήτρης Κουτσούλης επέμεινε στο θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου διαπιστώνοντας ότι παρά τα ερωτήματα δεν δόθηκαν απαντήσεις σε σημείο μάλιστα που οι δημόσιες καταγγελίες συμβούλων πάνε στο βρόντο.
Επίσης εστίασε στο θέμα της ύδρευσης λέγοντας ότι η ΛΕΥΚΗ και η τραγάνα στην νότια Τριφυλία ήταν 3 μέρες χωρίς νερό, η Κυπαρίσσια αντιμετωπίζει πρόβλημα διαρκείας χαμηλής ροής ύδατος αλλά και η αλγεινή εικόνα με τους κώνους να μας θυμίζουν τα χάλια από το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν απαντήσεις απο την ΔΕΥΑΤ.
Για το θέμα του νερού ο δήμαρχος απάντησε ότι δρομολογούνται λύσεις στην ΛΕΥΚΗ ενώ οι διαρροές νερού οφείλονται σε βλάβες στην γεώτρηση καθ'ως ο αγωγός στο Αλικουντζι από 5000 κυβικά έχει πέσει στα 2500 κυβικά. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος σε άλλη συνεδρίαση είχε αναφέρει διαφορετικά νούμερα κυβικών νερού από τη συγκεκριμένη περιοχή.
Εξηγήσεις ζήτησε και ο κ.Μπακουρος απο την ΔΕΥΑΤ καθώς δεν υπάρχει ορθολογική διαχείριση της επιχείρισης. Ο δήμαρχος ανταπάντησε ότι είναι ενήμερος για την λειτουργία της ΔΕΥΑΤ και συμφώνησε να έρθει ο πρόεδρος σε μια συνεδρίαση, ωστόσο για άλλη μια φορά όπως εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ συνεχίζει να αποφεύγει τις απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα. ΓΙΑΝ. ΜΠ.


                                              ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
 Ο Δήμος Τριφυλίας έκανε όλες τις ενέργειες για να προχωρήσει η αποκατάσταση του λιμανιού της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με αφορμή την διόρθωση του προσυμβατικού ελέγχου της προγραμματικής σύμβασης για το έργο με βάση τα έγγραφα του Ελεγκτικού συνεδρίου. Η δημοτική αρχή εξήγησε ότι το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχει την σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα εκτέλεσης του έργου χωρίς να επισέρχεται στο περιεχόμενο της μελέτης.
Ερωτησεις έθεσαν σύμβουλοι από την αντιπολίτευση σχετικά με την διαδικασία που τηρήθηκε και αν υπάρχουν σημεία που χρήζουν διευκρίνισης και αν υπάρχει ευθύνη ορισμένων φορέων από την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Κανελλοπουλος τόνισε ότι διορθώθηκε το λάθος που αφορά τον προσυμβατικό έλεγχο για τον χρόνο εκτέλεσης του έργου, λέγοντας ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία όπως προβλέπεται από το Νόμο, ενώ συμφώνησε για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του έργου. Εξήγησε ότι αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει η χρηματοδότηση της μελέτης για το μάστερ παν που αφορά την διαμόρφωση του χερσαίου χώρου, κάνοντας μια αναδρομή του έργου μετά τις κακοτεχνίες την εποχή του πρώην δημάρχου κ/Κόλλια με παράσταση στον εισαγγελέα. Έθιξε επίσης την απόδοση ευθυνών για λεηλασία δημοσίου χρήματος. Μίλησε για τεράστια συμβολή του Περιφερειάρχη στην δέσμευση κονδυλίων για το έργο. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με Λευκό να στηρίζει ο κ. Κουκούμης, ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ δικαιολογώντας την ψήφο του και η κα Τσούλου. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου