22.7.18

Παγκόσμιο συνέδριο Αρκάδων

Ένα ισχυρό Παγκόσμιο Παναρκαδικό δίκτυο της Διασποράς, αναμένεται να προκύψει μετά το τέλος των εργασιών του 9ου Συνέδριου Αποδήμων Αρκάδων, που ξεκίνησε στην Τρίπολη, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Ελλάδας, Αυστραλίας, Αμερικής και Καναδά, οι οποίες συναπαρτίζουν το Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συμβούλιο.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, σε ομιλία του, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό ρόλο που διεκδικεί η Αρκαδία, ενόψει της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, για τις αλλαγές που θα προκύψουν στους δήμους από την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, του Κλεισθένη, για την επιπλέον οικονομική στήριξη των δήμων της Αρκαδίας που έχει δοθεί τα δυο τελευταία χρόνια και για τη διασύνδεση όλων των γενικών προξενείων της χώρας με το ειδικό ληξιαρχείο.
Στην ανάγκη απογραφής του Απόδημου Ελληνισμού και στο νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου ο αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, διαπίστωσε ότι  το συνέδριο δεν είχε μεγάλη συμμετοχή και τόνισε ότι έπρεπε να συγκινεί περισσότερο.
Στο Αρκαδικό χωριό, που έχουν ιδρύσει οι Αρκάδες ομογενείς, στη θέση Ρεποντίνα, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αναφέρθηκε ο δήμαρχος  Παναγ. Μαντάς.
Τις εργασίες του συνεδρίου, χαιρέτισαν και παρακολούθησαν, ο μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας  Αλέξανδρος, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι δήμαρχοι Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης, οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των ομογενών.
Το συνέδριο, αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Αρκαδία, και υλοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια. Τη φετινή χρονιά, έχει σχεδιαστεί σε διαφορετική βάση από τα προηγούμενα, γιατί εστιάζει στην οικουμενικότητα του Αρκαδισμού.
Από τις θεματικές ημερίδες του συνεδρίου, θα προκύψει το τελικό κείμενο που θα συνυπογράψουν τα Δ.Σ. του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και των Παναρκαδικών Ομοσπονδιών Ελλάδας, Αυστραλίας, Αμερικής και Καναδά, κείμενο που θα αποτελέσει οδικό χάρτη για τις δημόσιες πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν στην Αρκαδία τα επόμενα χρόνια.
Οι εργασίες του συνεδρίου, θα κλείσουν με την επίσκεψη του Σύμβουλίου του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και των Προέδρων των τεσσάρων Παναρκαδικών Ομοσπονδιών, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και στο γραφείο στην Αθήνα του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΕΡΤ Τρίπολης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου