14.9.18

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ

Ρεπορταζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
ΛΑΜΠΡΟΣ ήταν φέτος ο εορτασμός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και των αρχών που παρακολούθησαν τις θρησκευτικές τελετές. 
Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία του Σταυρού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου στους δρόμους της
Πανηγυρίστρας που διεξάγεται το εμπορικό πανηγύρι μετά βαίων στους δρόμους και επιστροφή του πανηγυρίζοντας Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας. 
Ο Σεβ. Ιεράρχης Τριφυλίας- Ολυμπίας ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους αιρετούς άρχοντες, τους ευλαβέστατους κληρικούς και τον λαό να ακολουθήσουμε τα λόγια του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στον άμβωνα της σοφίας για την ημέρα αυτή μίλησε για τον Σταυρό του Χριστού. Ο Τίμιος Σταυρός αποτελεί όπως είπε
"το ανίκητο όπλο των Χριστιανών, όπλο κατά του Διαβόλου, με την δύναμή του που και νεκρούς ανασταίνει και τον θάνατο κατήργησε, ο Διάβολος φρίττει και τρέμει" για να καταλήξει ότι "για αυτόν τον λόγο υπάρχει η πολεμική να αποκαθηλωθέι απο καμπαναριά, δημόσια κτίρια, αίθουσες διότι ο Σταυρός του Χριστού συντρίβει τους δαίμονες, σώζει τους ανθρώπους, κατέστησε τους Αγγέλους, ανακαινίζει όλη την κτίση, ο Σταυρός είναι η δόξα του Χριστού και το φώς ολοκλήρου της οικουμένης". Αμέσως μετά έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας
ύμνου από την Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας και ακολούθησε καφές στο τουριστικό περίπτερο της πόλης. 
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρης, περιφερειακοί σύμβουλοι, Άγγελος Χρονάς Περικλής Μαντάς και Παν. Αλευράς, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων όπως του Α.Τ. Τριφυλίας, των Λιμενικών και άλλων αρχών καθώς και πλήθος κόσμου.
ΑΥΤΟΨΙΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ακολούθησε αυτοψία επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Τατούλη για να διαπιστώσει από κοντά την εξέλιξη των έργων στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Κατσίβελα, τον Άγγελο Χρονά και τον Γιώργο Μπακούρο, τον Πρόεδρο του λιμενικού ταμείου κ. Ζαχ. Κανελλόπουλο με τον ανάδοχο του έργου Λεωνίδα Σιώρη. Εκεί ενημερώθηκε τόσο για τις εργασίες ανακαίνησης, αλλαγής κουφωμάτων, δομικών παρεμβάσςων στο εσωτερικό και εξωτερικό του κτιρίου το οποίο επισκέφθηκε ώστε να δει τα έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα εκφράζοντας την ικανοποίησή του. 

                           ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΑΥΤΟΨΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
                   
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ημέρα ήταν η Παρασκευή για την Κυπαρισσία καθώς τις εργασίες που εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς στο Λιμάνι Κυπαρισσίας επισκέφθηκε τόσο ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου, τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Άγγελο Χρονά, τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Κανελλόπουλο όπου έκανε βαρησήμαντες δηλώσεις για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των θεσμών.
Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου νωρίτερα δήλωσε ότι "είναι πλέον ορατό ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταστήσει την Τριφυλία από το 2010 ως πρωταγωνίστρια για την ανάπτυξή της, είμαστε σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αρχή, συνεργαζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η Τριφυλία αποτελεί μια περιοχή που έχει πολλές
κρυμμένες δυνάμεις διατηρώτνας την δυνατότητα να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και υποδομές όπως το οδικό δίκτυο και το λιμάνι". Πρόσθεσε ότι "θεωρώ ότι έρχονται καλύτερες ημέρες με τον περιφερειάρχη να εκφράζει την πίστη ότι η Τριφυλία έχει μια μεγάλη δυναμική όχι μόνο για την Μεσσηνία αλλά και της Πελοποννήσου, ελπίζοντας ότι οι εξαγγελίες που γίνονται από τον κ. Τατούλη θα πείσουν και τον πιο δύσπιστο". Επισήμανε ότι "αποτελεί παράδειγμα το έργο του λιμανιού καθώς το ζήσαμε από κοντά για τα ογκώδη προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν όπως και για το αλιευτικό του Μαράθου το οποίο δεν ήταν εύκολο να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης παρότι κάποιοι κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα κι επομένως χωρίς να δειλιάσουμε υποβάλλαμε την πρόταση στην αρμόδια Διαχειριστική αρχή προς όφελος των πολιτών".
ΣΤΟΧΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ
" Η πρόοδος των εργασιών στο λιμάνι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα" υπερτόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης για το λιμάνι της πόλης λέγοντας ότι "πλέον σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συζητώντας με τον Δήμαρχο  και τον πρόεδρου του λιμενικού ταμείου να δούμε τις εργασίες που απαιτούνται επιπλέον καθώς δεν περιλήφθησαν στην αρχική μελέτη ώστε αυτό το έργο στολίδι της περιοχής να ολοκληρωθεί με άψογο τρόπο ώστε να αποκτήσει λειτουργικότητα και ασφάλεια". Πρόθεση της περιφέρειας είναι να γίνουν εργασέις θωράκισης του παλιού βραχίονα του λιμανιού που έχει υποστεί ζημιές, με την ενίσχυση του υφιστάμενου έργου αλλά κυρίως στοχεύει με την μελετητική ομάδα να εξεταστεί η επέκταση του λιμενοβραχίονα ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία του λιμανιού κατά 70 μέτρα με κόστος 6 εκ. ευρώ αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη πρώιμη μελέτη για εκβάθυνση του λιμανιού ώστε να γίνει προσιτός ο χώρος του λιμανιού και ταυτόχρονα μελετάται η δημιουργία μιας σύγχρονης μαρίνας που αν ολοκληρωθεί θα εξιτάρει το ενδιαφέρον του τουριστικού προιόντος όπως τόνισε ο κ. Τατούλης χαρακτηριστικά. 
Ο Άγγελος Χρονάς υπογράμμισε ότι το λιμάνι αποτελεί σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία, αποτελώντας πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και οφείλουμε τοπική και περιφερειακή αρχή να έχουμε άριστη συνεργασία, γιατί αυτό που προέχει θεσμικά είναι να μείνουν έργα για τους πολίτες καθώς εκτίμησε ότι "εμείς οι αιρετοί είμαστε αναλώσιμοι". 
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Ζαχ. Κανελλόπουλος εξήγησε ότι οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό λέγοντας ότι "πράγματι μας εκπλήσσει θετικά ο χρόνος υλοποίησης του έργου, με την πρώτη φάση αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου αλλά και την συμπληρωματική μελέτη που όπως είπε ο Περιφερειάρχης να αποκατασταθεί ο προσήμενος μόλος και έπεται η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης που μαζί με την επιμήκυνση στα 70 μέτρα και πάγια θέση μας είναι να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε το λιμάνι να καταστεί σύγχρονο που θα καλύτπει τις ανάγκες της Δυτικής Μεσσηνίας και μελλοντικά να συνδέσει την περιοχή με τα Ιόνια νησιά". 
Τέλος να σημειωθεί ότι ο πλωτός γερανός ήδη τοποθετεί τους κυβόλιθους 22 τόνων στην εξωτερική πλευρά του λιμένος ώστε να θωρακιστεί ενώ προχωρούν οι εργασίες σκυροδέτησης του κατεστραμμένους τμήματος που κατέρρευσε πριν λίγα χρόνια. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου