12.9.18

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ..ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ- "ΚΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ" ΕΒΛΕΠΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ..

Η καθαριότητα μάλλον είναι μισή αρχοντιά λέει η λαική ρήση αλλά η άλλη μισή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
 Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης ιδίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κυπαρισσίας- Στασιού-Φαρακλάδας δεν είναι η καλύτερη αφού τα δημοτικά τέλη τρέχουν για όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα. 
Τρανό παράδειγμα οι αυτοσχέδιες χωματερές που προκαλούν την λαική ρήση κοντά στην περιοχή του Ροντακίου Κυπαρισσίας που αποτελεί μια σημαντική περιοχή. Τόσο κοντά στις εργατικές κατοικίες όσο και στην περιοχή των αποθηκών της ΕΑΣ η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Οι κάδοι συχνά ξεχειλίζουν κι ευτυχώς την Τετάρτη έγινε αποκομδή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως μας έλεγαν κάτοικοι ήταν αναποδογυρισμένοι. Σε άλλη περίπτωση τα σκουπίδια μεταφέρονται σε παρακείμενο οικόπεδο καθώς αγέλες σκύλων περιφέρουν τα απορρίμματα στην περιοχή.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί πάντα στην περιοχή της Καρτελιώτισσας και του Σανί καθώς αποτελεί μόνιμη πληγή για την περιοχή θυμίζοντας ότι το καλοκαίρι πέρασε αλλά οι αυτοσχέδιες χωματερές επιμένουν. Φυσικά να μην επισημάνουμε κάδους απορριμμάτων που περιμένουν μέρες στην περιοχή των Φιλιατρών.
'ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ Ή ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ;
Το ερώτημα προς τους αρμόδιους του Δήμου είναι απλό αφού στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας εκφράστηκε ότι υπάρχουν "κακοί δημότες" που παρατούν σκουπίδια όπου να είναι ή μεταφέρουν μπάζα. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν δημότες που αφήνουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα γιατί έτσι τους βολεύει. Όμως τι έχουν να απαντήσουν όταν οι αρμόδιοι Καθαριότητας όταν αργεί η περισυλλογή σκουπιδιών για ημέρες σε περιοχές εντός του επαρχιακού δρόμου; Θα εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας σε όλο του το εύρος και πότε; 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
                              

 ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ φασαρία για το..τίποτα με πολιτικές ίσως προεκτάσεις ήταν ο θόρυβος για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου με κόστος 6,7 εκ. Ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου μετά την αντίστοιχη πρόσκληση.
Η τροποποίηση του κωδικού του έργου με την παράδοση της ταυτότητας πράξης στους αξιωματούχους του Δήμου Τριφυλίας, παραδόθηκε από την κα Ντίνα Νικολάκου αποστομώνοντας τις φωνές που μιλούσαν για αστοχία της περιφέρειας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο επιθυμούσε την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου. Η συγχρηματοδότηση προέρχεται από το Ευρωπαικό ταμείο Θάλασσας και Αλιείας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνική περιγραφή του έργου έχει πλέον κλειδώσει μέχρι την δημοπράτηση των εργασιών. Η κα Νικολάκου από την πλευρά της στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου στηλίτευσε τις..βιαστικές δηλώσεις της βουλευτού Μεσσηνίας κα Κοζομπόλη για την πορεία του έργου. Προφανώς βιάστηκαν όσοι μιλούσαν και για την πορεία του έργου, είπαν αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και πιο αναλυτικά σύμφωνα με την περιγραφή της μελέτης αφορούν:
Α. Έργα στον προσήνεμο μώλο
•Άρση σωρού φυσικών ογκολίθων και τετραπόδων
•Επέκταση και ανακατασκευή προσήνεμου μώλου
•Κρηπίδωμα στο υπάρχον τμήμα του προσήνεμου μώλου
Β. Έργα εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης
•Βυθοκόρηση στην είσοδο της λιμενολεκάνης
•Βυθοκόρηση στην λιμενολεκάνη
Γ. Έργα στον υπήνεμο μώλο
•Κρηπιδώματα στον υπήνεμο μώλο
•Ενίσχυση θωράκισης τμήματος του υπήνεμου μώλου
∆. Έργα στην χερσαία ζώνη
•Κρηπίδωμα κατ’ επέκταση του προσήνεμου μώλου
•Επιχωμάτωση
Με την υλοποίηση των ανωτέρω έργων αποκαθίστανται οι ζημιές σε υποδομές που έχει υποστεί το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
--

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου