21.11.18

Κυπαρισσία: Σήμερα οι κηδείες των άλλων δύο 15χρονων

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Κυπαρισσία μετά από τον θάνατο των τριών 15χρονων αγοριών το πρωί της Δευτέρας σε τροχαίο δυστύχημα.
Την Τρίτη το μεσημέρι, σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς, συμμαθητές και καθηγητές είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 15χρονο Νικόλα, ενώ σήμερα θα γίνουν οι κηδείες των δύο άλλων παιδιών.
Όλοι είναι σοκαρισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξαναδούν τον Νικόλα, τον Χρήστο και τον Ενρίκο, τρία παιδιά «μάλαμα», όπως έλεγαν όλοι που είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους και κόπηκε με τόσο τραγικό τρόπο το νήμα της ζωής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αγόρια, μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας πήγαν την πρώτη ώρα στο σχολείο τους, όμως στο διάλειμμα έφυγαν, ο ένας από αυτούς πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και όλοι μαζί έφυγαν να πάνε βόλτα στα φιλιατρά.
Στο ύψος της Τερψιθέας, το αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε και έπεσε σε διερχόμενο φορτηγάκι. Από την πρόσκρουση καρφώθηκε σε τοιχίο που βρίσκεται δίπλα από τον δρόμο.
Τα δύο παιδιά, ο Έλληνας και το αγόρι από τη Βουλγαρία πέθαναν ακαριαία, ενώ ο οδηγός, ο 15χρονος από την Αλβανία μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.
 Ο τέταρτος φίλος τους δεν πήγε μαζί τους... Τους είπα μην πάτε ... Είχα προαίσθημα
Συγκλονίζουν τα λόγια του τέταρτου φίλου της παρέας που δεν πήγε μαζί τους.  «Τους είπα μην πάτε, θα πάρετε τζάμπα απουσίες. Σα να είχα ένα προαίσθημα ότι κάτι θα γίνει, δεν ξέρω».
Το προαίσθημα του Θανάση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Αρνήθηκε τη βόλτα και γλίτωσε τη ζωή του. Λίγη ώρα αφού χαιρέτησε τους συμμαθητές του από το σχολείο, έμαθε τα κακά μαντάτα, ενώ το απόγευμα αποχαιρέτησε για πάτα τον κολλητό του φίλο. Υποβασταζόμενη η μητέρα του 15χρονου λέει στον γιο της το στερνό αντίο.
 «Όλα πολύ καλά, αστέρια ήταν τα παιδιά. Μπορεί να ήταν ο γιος μου μπορεί να ήταν οποιοδήποτε παιδί», λέει πατέρας συμμαθητή των παιδιών.
Η Κυπαρισσία βρίσκεται σε σοκ. Τρεις οικογένειες θρηνούν. Οι συμμαθητές τους έχασαν τους καλούς τους φίλους. Μαζί έκαναν όνειρα. Μαζί έκαναν πλάκες στα διαλείμματα.
Σύμφωνα, με τη φιλόλογο, Ιωάννα Παπαδοπούλου, τα παιδιά δεν έκαναν ποτέ κοπάνα: «Ούτε κοπανατζίδες ήταν ούτε τίποτα. Μια χαρά ήταν τα παιδιά. Οι συμμαθητές τους είναι χάλια, οδύρονται και κλαίνε μπροστά στις φωτογραφίες και τα λουλούδια».
Πώς έμαθαν οι φίλοι τους ότι τα τρία αγόρια σκοτώθηκαν
Συμμαθητές τους αποκαλύπτουν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", πως έμαθαν ότι οι φίλοι τους σκοτώθηκαν.
«Την τέταρτη ώρα, Τρίτη τι ήτανε, ήρθε ο πατέρας μου μέσα να ρωτήσει τι έγινε, αν είμαστε καλά και μου είπε ότι έχουν πεθάνει τρία παιδιά, τράκαραν στην Τερψιθέα», περιγράφει συμμαθητής τους.
Οι 15χρονοι αποφάσισαν για πρώτη φορά να κάνουν σκασιαρχείο. Καβάλησαν τα ποδήλατα τους, πήγαν στο σπίτι του ενός, ο οποίος πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και ξεκίνησαν για την βόλτα τους.Μια βόλτα χωρίς επιστροφή....
Στο 65ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μεθώνης  - Πύργου στο ύψος της Τερψιθέας. Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Πύργο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, άγνωστο γιατί συγκρούεται πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγάκι που οδηγεί ένας 48χρονος Ρουμάνος, κάτοικος της περιοχής. Το αυτοκίνητο των παιδιών συνθλίβεται σε τοίχο που υπάρχει δίπλα στο οδόστρωμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου