23.11.18

Οι πιλότοι του «Handflight around the world» στην Καλαμάτα

Δύο πιλότοι με παραπληγία, ο Guillaume Feral από τη Γαλλία και ο Mike Lomberg από τη Νότια Αφρική, οι οποίοι χειρίζονται δύο ειδικά τροποποιημένα μονοκινητήρια αεροπλάνα, έκαναν στάση στην πόλη μας, για να επισκεφθούν την Καλαμάτα και το κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση». 
Οι πιλότοι σχεδιάζουν να κάνουν το γύρο του κόσμου. Θα διανύσουν σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 μηνών, απόσταση 80.000 χιλιομέτρων, σε 400 περίπου ώρες πτήσης και θα επισκεφθούν 40 χώρες σε 6 Ηπείρους.
Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα τους καλωσόρισε στην Καλαμάτα, ανέφερε ότι η πόλη είναι φιλική προς τα άτομα με αναπηρία και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα. Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους πιλότους που επέλεξαν μια από τις στάσεις τους να είναι η πόλη μας, τους μετέφερε εκ μέρους όλων, το θαυμασμό για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε καλές πτήσεις.
Οι πιλότοι ευχαρίστησαν όλους όσοι βοηθούν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, ευχαρίστησαν το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Αποκατάστασης Διάπλαση για τη φιλοξενία.
Η πρωτοβουλία «Handflight around the world» υλοποιείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Handflight» που ιδρύθηκε το 2007 στην Ελβετία και έχει το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών με πιλότους με ειδικές ανάγκες. Η οργάνωση αυτή, ευελπιστεί να προσφέρει όραμα και νέες συγκινήσεις σε άτομα με αναπηρία, να αλλάξει την οπτική της κοινωνίας απέναντι στα άτομα αυτά και να βοηθήσει στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου