21.11.18

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ

Ο Σταύρος Σταυρόλαιμος Γραμματέας του ΚΙΔΗΣΟ Μεσσηνίας με ανάρτησή του F/B ξεκαθαρίζει τη στάση των Παπανδρεϊκών απέναντι στη υποψηφιότητα Μπουντρούκα και στέλνει σαφέστατο σε όσους τις μέρες αυτές αρθρογραφούσαν υπέρ του Τατούλη όπως για παράδειγμα έκανε ο Γιάννης Αργυράκης. 
Γράφει στο σχόλιο του με τίτλο «ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»:
«Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου που σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο θέμα των μαζικών κινημάτων ξεκαθάρισε ότι: «Δεν πρέπει να συγχέουμε την αυτονομία των μαζικών χώρων με την αυτονόμηση και τον αυτοπροσδιορισμό των στελεχών μας που δρουν στους χώρους αυτούς».
Το θέμα δηλαδή για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη είχε λυθεί θεωρητικά τουλάχιστον από τότε και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Η θέση αυτή παραμένει πάντα επίκαιρη και δεσμεύει ηθικά όλα τα μέλη και στελέχη της παράταξης χωρίς εξαιρέσεις.
Για παράδειγμα, το μαζικό Κίνημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κορυφαίος θεσμός του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού, έχει την δυνατότητα να δρα ανεξάρτητα και αυτόνομα από την κεντρική εξουσία, κάνοντας τις δικές του επιλογές στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που του δίνει ο νόμος. Άλλο όμως πράγμα είναι αυτό και άλλο ο ρόλος των εκλεγμένων στελεχών του πολιτικού φορέα με τη σημαία του οποίου έχουν εκλέγει. Στα μαζικά κινήματα δεν ψάχνουμε για καλούς και αγαθούς ανθρώπους που προέρχονται από παρθενογένεση για να προωθήσουν αλλαγές. Η ζωή απέδειξε ότι οι καινοτόμες και ρηξικέλευθες προτάσεις για την Τ.Α προήλθαν μέσα από τα αυτοδιοικητικά προγράμματα του ΠΑΣΟΚ, αυτές τις θέσεις κλήθηκαν να υπηρετήσουν χιλιάδες μέλη και στελέχη της παράταξης μας διαχρονικά και έβγαλαν την αυτοδιοίκηση από το τέλμα και ουραγό στις εξελίξεις, ανήμπορη να πρωτοπορήσει και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Ιδιαιτέρως δε ο πρώτος βαθμός ήταν για δεκαετίες διεκπεραιωτής μιας μίζερης πραγματικότητας, που εξέδιδε απλώς πιστοποιητικά γεννήσεως και θανάτου.
Με την πολιτική αλλαγή που έγινε στη χώρα από το 1981 και μετά ανετράπη ο αυτοδιοικητικός χάρτης στη χώρα, άνοιξαν καινούργιοι δρόμοι και δυνατότητες, οι ΟΤΑ έγιναν πρωταγωνιστές στις τοπικές κοινωνίες, επήλθε μια μεγάλη αλλαγή στο επίπεδο ζωής των τοπικών κοινωνιών.
Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση το Κίνημα Αλλαγής και με βάση τα σημερινά δεδομένα, αποφάσισε να δώσει το παρόν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε κάθε Περιφέρεια και σε όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας, μέσα από ευρύτερους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς που θέτουν ως πρώτο στόχο την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την εξυπηρέτηση του Πολίτη, την Κοινωνική Συνοχή.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να στηρίξει για την περιφέρεια Πελοποννήσου τον συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα, Πρόεδρο του επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Είναι φανερό ότι η στήριξη των επιλογών του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να θεωρείται από όλους αυτονόητη. Καμία δικαιολογία, ένσταση η αντίρρηση δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην επιλογή που έγινε. Η μάχη εκτός από αυτοδιοικητική, είναι ταυτόχρονα εξόχως πολιτική και κανείς δεν δικαιούται να διαφοροποιείται με βάση προσωπικές στρατηγικές και σκοπιμότητες.
Καλό αγώνα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου