12.11.18

ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Κάλεσμα από το Φουρναράκειο Ίδρυμα

Άνοιγμα στην τοπική κοινωνία των Φιλιατρών κάνει ο Μορφωτικός Σύλλογος της πόλης «ο Πυρσός». Μπορεί να διαθέσει το Φουρναράκειο Πνευματικό  –  Πολιτιστικό Ίδρυμα για εκδηλώσεις.
Ήδη φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται σε αίθουσες στο Φουρναράκειο τα τμήματα παραδοσιακών χορών (ενήλικων & παιδιών) και Αργεντίνικου Τάνγκο. Επίσης, φιλοξενούνται το Τριφυλιακό ερασιτεχνικό θέατρο και ο Σκακιστικός όμιλος Φιλιατρών και τμήμα ΤαεΚβοΝτο.
Σε επιστολή προς τα μέλη και τους συλλόγους αναφέρει πως είναι ευπρόσδεκτα θεατρικά σχήματα, γενικότερα, που μπορούν να παρουσιάσουν την προσπάθειά τους, Εκθέσεις (Ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής κ.α.), Παρουσιάσεις βιβλίων Φιλιατρινών συγγραφέων - και όχι μόνο - όπως και στο παρελθόν.
Επιστημονικές ομιλίες , κάθε λογής σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια.
Κάθε λογής εκδρομές  εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές συναντήσεις
Επίσης, συνεχίζονται  οι προσπάθειες για την οργάνωση της σπουδαίας βιβλιοθήκης, που απαρτίζεται από πάνω από 10.000 τόμους βιβλίων και που στεγάζονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου.
«Ως φορείς ή Σύλλογοι, τονίζεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αίθουσες του Φουρναράκειου, για εκδηλώσεις σχετικές με το αντικείμενο που υπηρετεί ο καθένας. Οι μαθητικές κοινότητες, οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων για ομιλίες παραστάσεις θεατρικών έργων, εργαστηρίων και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
»Και βέβαια, είμαστε σίγουροι, πως με την ανταλλαγή προτάσεων και ιδεών, θα προκύψουν και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα και χρήσιμα που θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε. Γι αυτό ζητάμε από όλους εσάς, είτε ως μεμονωμένοι πολίτες, είτε ως εκπρόσωποι φορέων, να επικοινωνήσετε μαζί μας και να προτείνετε ό,τι πιστεύετε πως με την υλοποίησή του, θα συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου».
»Η διοίκηση του συλλόγου για ακόμη μία φορά, ευχαριστεί τον διακεκριμένο γιατρό κ. Ιωάννη Φουρναράκη, συνεχιστή του έργου του πατέρα του Χαράλαμπου Φουρναράκη,  μεγάλου δωρητή της πόλης. Η πολύτιμη βοήθειά του, μας κάνει να μπορούμε να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση ενός νέου ξεκινήματος!
»Είναι χαρά μας που επικοινωνούμε μαζί σας και πιστεύουμε στην ανταπόκρισή σας, για να στεγάσουμε τις πολιτιστικές και άλλες επιδιώξεις στο Φουρναράκειο.
Το «σπίτι» αυτό, παραμένει πάντοτε ανοιχτό στον πολιτισμό και στην κοινωνία!
Μπορείτε να απευθύνεστε σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας που είναι:
Πρόεδρος Μαρία Μπαρμποπούλου-Γκότση,  Αντιπρόεδρος Δημήτριος Στυλιανός, 
Γεν. Γραμματέας Θεοδώρα Πανταζοπούλου, Ταμίας Παναγ. Αποστολόπουλος, Ειδ.  Γραμματεας Θεοδώρα Κωφίδου, και μέλη οι Κωνστ. Βέννου, Χρ. Γριβοκωστόπουλος, Αλέξ. Πανταζόπουλος, Χαρ. Κωνσταντόπουλος, Αριστ. Καναβός, Διον. Παπαγεωργίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου