12.12.18

«Βράζει» η Β.Ήπειρος: Μετά την δολοφονία Κ.Κατσίφα τώρα το καθεστώς Ράμα κατάσχει γη & σπίτια από τους Έλληνες

Μετά την δολοφονία Κ.Κατσίφα τώρα το καθεστώς Ράμα κατάσχει την γη και τα σπίτια από τους Έλληνες εφαρμόζοντας άμεσα ένα σχέδιο εκδίωξης των ομογενών από τις αρχέγονες εστίες τους στην Βόρειο Ήπειρο.
Κατάσχει τα σπίτια των Ελλήνων για να κάνει αντιπερισπασμό βραχυπρόθεσμα στην αλβανική κοινή γνώμη αφού μέχρι τις τέσσερις χθς το απόγευμα πολλές πόλεις είχαν προσχωρήσει σε κύμα διαμαρτυριών φωνάζοντας έντονα για τους υψηλούς φόρους, τις τιμές του πετρελαίου, την ανεργία και τη διαφθορά!
Με τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Χιμάρα μεταξύ των αλβανικών Αρχών ασφαλείας και Βορειοηπειρωτών όταν  η αλβανική υπηρεσία ‘IKMT’ προσπάθησε να καταστρέψει σπίτια των κατοίκων της περιοχής ο Ράμα επιχείρησε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα.
Όμως τα επεισόδια δεν έγιναν μόνο για λόγους... θεάματος, αφού μακροπρόθεσμα θέλει να διώξει το καθεστώς Ράμα τους Έλληνες από την Βόρειο Ήπειρο.
Για αυτό το ζήτημα η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τι επιχειρεί ακριβώς να κάνει το καθεστώς Ράμα.
«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφού προηγουμένως δια Νόμου παραχώρησε δωρεάν εκτάσεις σε "στρατηγικούς επενδυτές", στη συνέχεια υπέγραψε την από 21/11/2018 υπ΄αρ. Απόφαση 708 του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία 46 τεμάχια στα νότια παράλια της χώρας εισέρχονται στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση.
 Ενώ ο Νόμος κάνει λόγο για κρατικές ιδιοκτησίες, από τους επισυναπτόμενους χάρτες καθίσταται προφανές ότι υφίσταται καταπάτηση ιδιωτικών περιουσιών. 
Σε σύνολο 46 τεμαχίων συνολικής εκτάσεως 1.614 εκταρίων, τα 41 τεμάχια έκτασης 1.377 εκταρίων βρίσκονται σε Δήμο Χιμάρας και μόνο 5 τεμάχια έκτασης 237 εκταρίων βρίσκονται σε Αυλώνα και Εξαμίλια.
 Οι εκτάσεις που σφετερίζεται το Υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την εκχώρησή τους έναντι ενός ευρώ, ανήκουν σε Έλληνες, Χριστιανούς Ορθόδοξους κατοίκους του Δήμου Χιμάρας. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού εισέρχονται:
• 92,46 εκτάρια σε Δρυμάδες (και Γκιλεκάτες)
• 78,87 εκτάρια σε Βούνο
• 62,77 εκτάρια σε Χιμάρα (μεταξύ άλλων 34,66 σε Λειβάδι, 4,97 σε Ποτάμι, 2, 76 σε Φιλικούρι)
• 60,1 εκτάρια σε Παλέρμο
• 4,48 εκτάρια σε Πικέρνι
• 24,48 εκτάρια σε Λούκοβο
• 46,46 εκτάρια σε Άγιο Βασίλη
• 99,3 εκτάρια σε Νίβιτσα

Όλα τα τεμάχια που κρατικοποιούνται ανήκουν σε νόμιμους ιδιοκτήτες σύμφωνα με πιστοποιητικά από τα Αρχεία του Αλβανικού Κράτους και τίτλους που εδόθησαν τη δεκαετία του 1990, αλλά και τίτλους που εδόθησαν προς άγραν ψήφων Χιμαριωτών κατά τα τελευταία 5 χρόνια της διακυβέρνησης Ράμα.
Ενδεικτικά επισημαίνονται δύο περιπτώσεις, κατά τις οποίες η Αλβανική Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δημαρχείο παραπλανούσε και ενέπαιζε τους κατοίκους, όπως είναι ξεκάθαρο από τους κάτωθι χάρτες: 
1. Το οικόπεδο στο οποίο κατεδαφίστηκαν τέσσερα ακίνητα στην περιοχή Γυαλό του χωριού Βουνού το Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβάνεται εκτάσεις γης που εισέρχονται στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου είχε παραχωρηθεί στην οικογένεια Μπάλα.
2. Πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές του 2017 και με προφανή στόχευση την εξαγορά των ψήφων οκτώ οικογενειών στην Κακομέα Νίβιτσας δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας (ΑΜΤΠ) χωρίς οι τίτλοι αυτοί να εγγραφούν στο Υποθηκοφυλακείο. Το οικόπεδο αυτό καθώς και όλη η ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβάνονται στις εκτάσεις που αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς σύμφωνα με την συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση.
Ενώ σχεδιαζόταν και υλοποιούταν αυτό το σχέδιο το οποίο συνιστά κατάφωρη παραβίαση και καταπάτηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής, ο Αλβανός πρωθυπουργός βρισκόταν σε συνομιλίες προς επίλυση του περιουσιακού με την Ελληνική Κυβέρνηση, τους κατοίκους της περιοχής, τους Χιμαριώτες της Αμερικής, ενώ έδινε αίολες υποσχέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία περί των στοχεύσεων της Κυβέρνησης Ράμα όσον αφορά τις περιουσίες των γηγενών κατοίκων ελληνικής καταγωγής της Χιμάρας: υφαρπαγή, ένδεια και εν τέλει απομάκρυνση από τις πατρογονικές εστίες.
Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση σε συνδυασμό με το Νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στην Αλβανική βουλή και θα περάσει μέχρι τις 20/12/2018 στοχεύουν να θέσουν τέλος στις όποιες διεκδικήσεις των κατοίκων για τις περιουσίες των προγόνων τους.
Το εν λόγω Νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι γεωργικές εκτάσεις που είχαν διανεμηθεί προς χρήση σε αγρότες και για τις οποίες οι κάτοικοι έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά στο Υποθηκοφυλακείο, προκειμένου να τα δικαιωθούν "δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτά παράνομες κατασκευές" και "δεν πρέπει να ανήκουν στα οικόπεδα που με τον Νόμο υπ' αρ. 55/2015 έχουν χαρακτηρισθεί στρατηγικές επενδύσεις".
Ας σημειωθεί, ότι για τις συγκεκριμένες εκτάσεις το Αλβανικό Κράτος δεν προχώρησε ποτέ σε έκδοση αδειών οικοδομήσεως, καθιστώντας την παράτυπη ανέγερση κτισμάτων μονόδρομο για τους κατοίκους.
Σε συνέπεια όλων των ανωτέρω, ενημερώνουμε την Αλβανική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο προς υπεράσπιση των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών μας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, στους Διεθνείς Οργανισμούς και τα Διεθνή Δικαστήρια.
Θα ενημερώσουμε πάραυτα και λεπτομερώς για το σκανδαλώδες των κινήσεων Ράμα τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και τη Διεθνή Κοινότητα. Στον αγώνα μας θα πρωτοστατήσουν οι απανταχού Χιμαραίοι.
 Ο Εντι Ράμα μπροστά στα σχέδια του για άμεσο και παράνομο πλουτισμό του ιδίου και των “συνεργατών” του, θα βρει εμπόδιο εμάς τους ίδιους, το ένδικο αγώνα μας και τις συνεχείς και επίμονες κινητοποιήσεις μας.
Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑ – Χιμάρας
Πάντως το timing με το οποίο ξεκίνησε ο Ε.Ράμα ένα ακόμα «πογκρόμ» κατά των Ελλήνων της Β.Ηπείρου επιλέχθηκε λόγω των μαζικών διαμαρτυριών των Αλβανών για την οικομομική αφαίμαξή τους από την υπερφορολόγηση
Διαμαρτυρίες ξεκίνησαν χθες σε διάφορες περιοχές, όπως η Καβάγια, η Λέζα, η Σκόδρα και συνεχίστηκαν όλο το απόγευμα στην Κουρμπίν, Ντεμπάρ με πορείες κατά της κυβέρνησης και του Έντι Ράμα.
Το ίδιος συνέβη και με τους κατοίκους στην Φίερ που βγήκαν στους δρόμους, αντιτιθέμενοι στους υψηλούς φόρους, στη φορολόγηση των καυσίμων, στη φορολόγηση του ρεύματος. Οι πολίτες ζητούν τη μείωσή τους, αφού οι καθημερινές συνθήκες ζωής τους επιδεινώνεται συνέχεια.
Οι υψηλοί φόροι έχουν κλείσει σχεδόν όλες τις μικρές επιχειρήσεις στην Φίερ που ήταν η κύρια απασχόληση των περισσότερων οικογενειών.
Μετά τη Φίερ οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στον Αυλώνα, όπου οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, φωνάζοντας για τους υψηλούς φόρους, για τις τιμές των καυσίμων και του ρεύματος.
Διαμαρτυρίες άρχισαν στο Ελμπασάν στο Δυρράχιο και σε άλλες μικρότερες πόλεις. Έγιναν αποκλεισμοί δρόμων, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των φόρων που έχει επιβάλλει

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου