15.12.18

Ένα όνομα (της μητέρας) κάνει τη διαφορά

Μόνο το όνομα μητρός σώζει έναν πατρινό. 
 Πως και γιατί; 
Θεωρείται καταζητούμενος, και μάλιστα εκκρεμούν σε βάρος του τέσσερα εντάλματα, λόγω συνωνυμίας! Και φυσικά έχει βρει τον μπελά του. Τρέχει και δεν φτάνει, αλλά και το διασκεδάζει.
Όπως δημοσίευσε το dete.gr: 
 Στην Αχαΐα είναι γνωστός, πρώην αυτοδιοικητικός παράγοντας, λόγω συνωνυμίας του με άτομο που έχει εις βάρος του τέσσερα (!) εντάλματα σύλληψης, για ποινικά αδικήματα και καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Κατά μια σατανική σύμπτωση, η συνωνυμία δεν περιορίζεται μόνο στο όνομα και στο επώνυμο. Εκτείνεται μέχρι και το πατρώνυμο!
Και μια ακόμη: Έχει ίδια μάρκας και κυβικών αυτοκίνητο με τον καταζητούμενο!
Το αποτέλεσμα είναι κάθε τρεις και λίγο, η αστυνομία να τον σταματάει στο δρόμο και να ακολουθείτε η προβλεπόμενη (επώδυνη κάποιες φορές), διαδικασία, μέχρι να διαπιστωθεί βέβαια ότι δεν πρόκειται για το πρόσωπο που αναζητούν οι αρχές. Αυτό συνέβη ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια πρόσφατου επαγγελματικού ταξιδιού του.
Την τελευταία φορά που επαναλήφθηκε η ίδια ιστορία, ήταν το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Πάτρα. Αμέριμνος, κατευθυνόταν σε αγαπημένο του στέκι. Από πίσω, ακολουθούσε περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο και τον σταμάτησε. Κατάλαβε τι συμβαίνει, έβαλε τα γέλια και πριν καλά - καλά προλάβουν οι αστυνομικοί τον πλησιάσουν, αντέδρασε λέγοντας: «βρε παιδιά, πάλι τα ίδια; Πότε θα σταματήσει αυτό;». 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:  Οι αστυνομικοί απόρησαν, αλλά στη συνέχεια όταν ακολούθησαν τα επιβαλλόμενα βήματα διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εντοπίσει τον καταζητούμενο. Είχαν πέσει πάνω σε μια σπάνια, τριπλή, συνωνυμία!
Όνομα ίδιο, επώνυμο ίδιο, πατρώνυμο ίδιο. Ευτυχώς εκείνο που δεν είναι ίδιο είναι το μητρώνυμο. Αυτό σώζει κάθε φορά τον πρωταγωνιστή της Ιστορίας. Μέχρι τουλάχιστον να συλληφθεί ο πραγματικός κατηγορούμενος.
Έως τότε ο Πατρινός κάνει υπομονή (και για καλό και για  κακό) έχει μαζί του άδεια, δίπλωμα, ταυτότητα και κάθε είδους έγγραφο που δείχνει ότι είναι αθώος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου