13.12.18

Βουλευτής εναντίον Προέδρου κόμματος

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με απόφαση του, καταδίκασε τον πρόεδρο του κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) - δημοσιογράφο Γ. Καρατζαφέρη σε διετή φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση και το είχε διαπράξει πριν πέντε περίπου χρόνια, εναντίον της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ και σήμερα υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Σε εκπομπές στο κανάλι του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της Μ. Χρυσοβελώνη και ειδικότερα, για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος της ως δικηγόρου στην Μαγνησία.
Από την ακροαματική διαδικασία - σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδων του Βόλου όπου εκλέγεται η υφυπουργός - αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε, ενώ γνώριζε ότι ήταν αναληθή και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά. Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε το δικαστήριο επιβάλλοντας την πιο πάνω ποινή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου