16.3.19

Αποφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η Σταυρούλα Κουράκου.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού
Γιάννου Παπαντωνίου, είχε κριθεί προφυλακιστέα για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο, τώρα αποφυλακίζεται καθώς η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα έκανε δεκτή την σχετική αίτηση που η κυρία Κουράκου είχε καταθέσει ενώπιον της.
Συγκεκριμένα, η σύζυγος του πρώην υπουργού αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Η κυρία Κουράκου θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης έως τις 20 Απριλίου 2019.
Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της συζύγου του πρώην υπουργού αναφέρει πως η ανακρίτρια συνεκτίμησε «το γεγονός ότι η κ. Κουράκου συναίνεσε στην άρση του τραπεζικού της απορρήτου σε όλο τον πλανήτη και έδωσε πληρεξουσιότητα για να ελεγχθούν οι καταθέσεις της σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό βοηθά να απαντηθούν τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποστείλει η ανακρίτρια»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου