15.3.19

Ο ΠΑΝ.ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ

Με τη δήλωσή μου αυτή, θα ήθελα να αναφερθώ στην ανακοίνωση του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, στις 8/3/2019 αναφορικά με τη χρηματοδότηση, των 7.900.000 ευρώ, που εξασφαλίστηκε για το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης.
Κρίνεται αναγκαίο, να υπενθυμίσω στους συνδημότες μου, ότι το συγκεκριμένο έργο είχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση αντιστοίχου ποσού (περίπου 7.500.000 ευρώ) από τον Απρίλιο του 2012, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ). Δυστυχώς, εξαιτίας της ανικανότητας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η χρηματοδότηση χάθηκε και το έργο δεν έγινε.
Αποτέλεσμα ήταν οι συνδημότες μας να έχουν στερηθεί το δικαίωμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, ενώ ταυτόχρονα επηρεάστηκε αρνητικά η τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής. Εάν η τωρινή Δημοτική Αρχή είχε επιδείξει υπευθυνότητα, το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης της Κορώνης θα είχε ολοκληρωθεί και θα μπορούσαμε σήμερα να διεκδικήσουμε την χρηματοδότηση της επέκτασής του σε γειτονικές περιοχές, όπως το Χαρακοπιό και το Βασιλίτσι.
Είμαστε πεπεισμένοι, ότι η νέα Αυτοδιοικητική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, με γνώση, εμπειρία, θέληση και αποφασιστικότητα θα αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και θα κάνει πράξη το σημαντικό αυτό έργο.

Παναγιώτης Καρβέλας
Υποψήφιος Δήμαρχος
Δήμου Πύλου- Νέστορος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου