18.4.19

ΦΩΤΟ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ (ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΛΗΜΕΝΤΟΣ

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου είναι 63 ετών και κατάγεται από την Καλαμάτα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου.

Κλήρος και λαός υποδέχθηκαν τον νέο Μητροπολίτη Περιστερίου στην Πλατεία Λουτρών, όπου Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.
Ο νέος Ποιμενάρχης με πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η ενθρόνιση παρουσία Ιεραρχών, κληρικών, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.
Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη της πόλης του Περιστερίου παρευρέθηκε πλήθος ιεραρχών μεταξύ των οποίων οι:
Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, Πειραιώς Σεραφείμ, Κηφισιάς Κύριλλος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιερισσού Θεόκλητος, Πατρών Χρυσόστομος, Θεσπιών Συμεών, Θηβών Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος.
Από την πολιτική ηγεσία παρέστησαν οι Παναγιώτης Ρήγας, ο Δήμαρχος Παχατουρίδης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν.Νίκας ,ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο υποψήφιος για το Δήμο Κηφισιάς Ανδρέας Καραγιάννης, ο Γιώργος Πατούλης, στελέχη της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Μητροπολίτης Περιστερίου είναι 63 ετών και κατάγεται από την Καλαμάτα.
Είναι εκ των πλέον μορφωμένων και καταρτισμένων Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας, αριστούχος απόφοιτος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδευθείς δε στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου επί τετραετίαν στην Βυζαντινή Φιλολογία.
Την 10η Οκτωβρίου 2014 διορίσθηκε Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μεθώνης.







Πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου