10.8.19

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, προβλέπεται: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για το Νομό Μεσσηνίας.
Κατηγορία 5 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ακραίος. Ολες οι πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν μπορούν να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά μετά από την εκδήλωσή τους. 
Η δυσκολία ελέγχου αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη μέχρι να μεταβληθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπύσσονται οι πυρκαγιές.
Η ΓΓΠΠ, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, οι Δήμοι του Νομού Μεσσηνίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος από Ω/07:30 της 10-08-2019 όλες οι Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις τίθενται σε Γενική Επιφυλακή.
Συνεπώς, θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Στο Νομό μας ήδη πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι συμπολίτες μας πρέπει να είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό για την άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της περιουσίας της ζωής του καθενός, αλλά και του περιβάλλοντος.
Συνιστούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Στο διήμερο που διανύουμε, επιβάλλεται να είμαστε όλοι προσεκτικοί και σε εγρήγορση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου