" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

22.2.20

Με τη συμμετοχή του Καφαντάρη η συνεδρίαση της Επιτροπής για τους βιολογικούς καθαρισμούς

Συνεδρίασε  στο υπουργείο Περιβάλλοντος, η «Επιτροπή Παρακολούθησης» για την πορεία υλοποίησης των βιολογικών καθαρισμών της γ’ κατηγορίας, για πόλεις πληθυσμού άνω των 2 χιλιάδων κατοίκων, στην οποία ανήκει και ο βιολογικός της Κορώνης.
Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος μιλώντας , είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος της συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης στην οποία συμμετέχουν και κοινοτικοί εκπρόσωποι, είναι «να μπουν στη διαδικασία ενίσχυσης για αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί σε δήμους που έχουν χαμηλότερο πληθυσμό των 2 χιλιάδων κατοίκων, καθώς αν δεν προχωρήσουν αυτά τα έργα και ειδικά της γ’ κατηγορίας, από το 2021 θα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα». Ετσι λοιπόν αξιολογούνται τα προγράμματα ανά περιφέρεια και δίνονται κατευθύνσεις για γρήγορη εξέλιξη στην υλοποίησή τους. Ο γ.γ. της ΚΕΔΕ πρόσθεσε πως
«έχει τεθεί θέμα και για την ενίσχυση της σύνδεσης του κάθε ακινήτου με τον βιολογικό που αποτελεί μη επιλέξιμη δαπάνη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Λόγω της κρίσης ωστόσο και καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έγινε εισήγηση από πλευράς ΚΕΔΕ, να πληρώνεται και η διακλάδωση ώστε να γλυτώνουν δαπάνες και οι ΔΕΥΑ και οι πολίτες, καθώς το κόστος σύνδεσης αποτελεί σοβαρή επιβάρυνση» Ειδικότερα για τον βιολογικό της Κορώνης, ο κ. Καφαντάρης τόνισε ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, έχει αγοραστεί το οικόπεδο και εκκρεμούν μόνο οι εγκρίσεις των μελετών περιβαλλοντικών όρων ώστε να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις. Εκτιμάται ότι η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στο 2020 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τρία με τέσσερα χρόνια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου