8.1.10

Προφυλακίστηκε ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται για κακοποίηση αλλοδαπού κρατούμενου στο ΑΤ Ακροπόλεως


Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση κακοποίησης 30χρονου Χιλιανού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Μετά από μαραθώνιες απολογίες ενώπιον της 2ης Τακτικής Ανακρίτριας, των τριών αστυνομικών που είχαν λάβει προθεσμία για σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 28χρονος ειδικός φρουρός, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης στο ανακριτικό γραφείο μία φορά τον μήνα, δύο συνάδελφοι του. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με όρους από την Δευτέρα που απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα του βασανισμού και της κατάχρησης εξουσίας που βαρύνουν τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια τον κρατούμενο και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές που στρέφονται εναντίον των υπολοίπων τριών αστυνομικών.
Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται ότι κακοποίησαν τον 30χρονο αλλοδαπό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου