9.1.10

Νάντια Γιαννακοπουλου - Προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Μεσσηνίας»


Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας αντιμετωπίζουν τρομερές δυσκολίες. Η οικονομική ρευστότητα στις αγορές του Nομού, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των σχετικών μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, είναι εξαιρετικά περιορισμένη, παρά την σημαντική βελτίωση με την πρόσφατη καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου χρόνου, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι πωλήσεις έπεσαν το τελευταίο τρίμηνο του 2009, ενώ λόγω των σταθερά ανοδικών τιμών του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, οι παραγωγοί αναμένουν αύξηση στο κόστος των υλικών. Οι εταιρίες της Μεσσηνίας βασίζονται κατά 46% σε τραπεζικό δανεισμό ενώ για το τρίμηνο που διανύουμε αναμένεται αύξηση στον τραπεζικό δανεισμό, γεγονός που φανερώνει την ανάγκαιότητα του επικείμενου σχεδίου νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η συνολική κερδοφορία ακολούθησε καθοδική πορεία καθόλη τη διάρκεια του 2009 και αναμένεται να συνεχίσει καθοδική πορεία για το επόμενο τρίμηνο. Έτσι, οι εταιρίες διστάζουν να ανανεώσουν τα αποθέματά τους, λόγω του αυξημένου κόστους και των χαμηλών πωλήσεων. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις σκέφτονται το ενδεχόμενο μείωσης του εργατικού κόστους ή χαμηλότερων μισθών.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η Υπουργός,
1. Τί μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την τόνωση της αγοράς γενικότερα και της Μεσσηνίας ειδικότερα;
2. Τί μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Σήμερα, Σάββατο 09/01/2010, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου θα συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στον αντίστοιχο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, όπου θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση και θα συζητηθούν για πρώτη φορά οι άξονες του νομοσχεδίου για τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης – Καποδίστριας 2.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου