4.1.10

Τα κινητά τηλέφωνα είχαν την "τιμητική τους" στις γιορτές


Τα κινητά τηλέφωνα είχαν για άλλη μια φορά την "τιμητική τους" τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τα προτίμησε για να ευχηθεί σε φίλους και γνωστούς τα Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από τα στοιχεία της κίνησης των ημερών αυτών, που έδωσαν σήμερα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και από τα οποία προκύπτει ότι η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τις επιλογές του κοινού για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, αφού υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση τόσο του όγκου των κλήσεων και των SMS, όσο και του όγκου των δεδομένων μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Cosmote, μέσω του δικτύου της πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 574 εκατ. κλήσεις, αυξημένες κατά +15% σε σχέση με πέρυσι και διεκπεραιώθηκαν 849 εκατ. λεπτά ομιλίας, αυξημένα κατά +25%. Πολύ σημαντική αύξηση κατά 55% παρουσίασαν και τα γραπτά μηνύματα (SMS) που προσέγγισαν τα 199 εκατ..
Ειδικότερα, την ημέρα των Χριστουγέννων τα μηνύματα ξεπέρασαν τα 25,76 εκατομμύρια (+55 % σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2008) ενώ, την 1/1/2010 τα μηνύματα έφτασαν τα 36,85 εκατ. (+40,4% σε σχέση με την Πρωτοχρονιά του 2009).
Τέλος, ο όγκος δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο της COSMOTE, υπερδιπλασιάστηκε, προσεγγίζοντας τα 95.000 GB (+168%).
Σημειώνεται πως για ενδέκατη συνεχή χρονιά η COSMOTE, θα διαθέσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Vodafone τα γραπτά μηνύματα (sms) κατά την εορταστική περίοδο ήταν αυξημένα κατά 20% περίπου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κατά 40% σε σχέση με μια τυπική μέρα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας του 2010 το δίκτυο της Vodafone εξυπηρέτησε κίνηση φωνής αυξημένη κατά 25% σε σχέση με την ώρα αιχμής μιας τυπικής μέρας. Οι υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων (mobile broadband) παρουσίασαν θεαματική αύξηση που ξεπέρασε το 110% καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Από την πλευρά της η WIND ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2009 έως και 1η Ιανουαρίου 2010 εστάλησαν 111,05 εκατ. μηνύματα, παρουσιάζοντας αύξηση 15,3% σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα εστάλησαν 13,5 εκατ. μηνύματα, αυξημένα κατά 17% σε σύγκριση με πέρσι ενώ την Πρωτοχρονιά εστάλησαν 22,6 εκατ. μηνύματα, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την ίδια μέρα του 2009.
Και οι τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν ότι τα δίκτυά τους ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες ανάγκες που απαιτούσαν οι περιστάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου