1.5.10

Der Spiegel: Το ΔΝΤ θα μείνει για 10 χρόνια στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να μείνει στην Ελλάδα 10 χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν καρπούς, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήλθε στην Ελλάδα για να μείνει, τουλάχιστον τα επόμενα δέκα χρόνια, υπολογίζοντας ότι η αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις. Αυτό αναφέρεται σε προδημοσίευσή του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλείται κύκλους του ταμείου που δεν κατονομάζει. «Το ΔΝΤ ετοιμάζεται να μείνει στη χώρα 10 χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και να αποδώσουν καρπούς», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Επεισόδια στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας- Προπηλάκισαν τον Κακλαμάνη έκαψαν ΒΑΝ της ΕΡΤ

Δέκα εννέα άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής από τα οποία δέκα συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.
Ανάμεσα στα περιστατικά που σημειώθηκαν ήταν και ο προπηλακισμός του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη στις 14.20 μετά το μεσημέρι στην οδό Κοραή από ομάδα διαδηλωτών,που τον περικύκλωσαν και τον εξύβρισαν.
Οι δράστες απωθήθηκαν από αστυνομική δύναμη που έφθασε στο σημείο, ενώ ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω του στρες που του δημιούργησε η επίθεση.
Επεισόδια σημειώθηκαν στις 13.45 στα Χαυτεία, όπου ομάδα νεαρών πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και μπροστά στη Βουλή όπου πέταξαν δύο μολότοφ.
Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές. Νωρίτερα στη 1.35 άγνωστοι πυρπόλησαν ένα βαν κινητού συνεργείου της ΕΡΤ, στην οδό Κοραή.

Αδελφός πυροβόλησε αδελφό .Μίλησαν τα όπλα στα Χανιά

Για προσωπικές διαφορές μίλησαν σήμερα το πρωί τα όπλα στα Χανιά.
Το περιστατικό συνέβη στις 7 παρά πέντε το πρωί, σε αυλή σπιτιού στην συνοικία Πασακάκι στα Χανιά. Δυο αδέλφια είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο και τότε " μίλησαν" τα όπλα.
Ο ένας από αυτούς, 37 ετών, έβγαλε το 45αρι περίστροφο που είχε μαζί του, πυροβόλησε 6 φορές από κοντινή απόσταση τον 36χρονο αδελφό του και τράπηκε σε φυγή.Το θύμα της επίθεσης έχοντας δεχτεί συνολικά 3 σφαίρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως έφερε ένα διαμπερές τραύμα στο δεξί πόδι, ένα διαμπερές στο αριστερό, καθώς και ένα διαμπερές τραύμα στο χέρι.
Νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία...
Αμέσως η αστυνομία άρχισε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Στις 11:30 το πρωί οι έρευνες απέδωσαν καρπούς,καθώς συνελήφθη σε ένα από τα σπίτια που διαθέτει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.
Λίγο μετά οι αστυνομικοί βρήκαν σε κοντινό χωράφι με πυκνή βλάστηση και το όπλο της επίθεσης. Ο παρ' ολίγον αδελφοκτόνος ομολόγησε την πράξη του και με την κατηγορία της απόπειρας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Η αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε προσωπικές διαφορές που είχαν θύτης και θύμα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων

Καλλικράτης – Του Κουτρούλη το πανηγύρι με τις υπηρεσίες στο Τ.Δ Μεταμόρφωσης του Καταργούμενου Δήμου Παπαφλέσσα

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/
Η Μεταμόρφωση πλήρωσε ακριβά τον Καποδίστρια με 12 πέτρινα χρόνια παρακμής και πάνω που είπαμε δόξα τω Θεώ που διαλύθηκε αυτό το Καποδιστριακό έκτρωμα λέμε πάλι βοήθα Παναγιά σε επίπεδο διοικητικών υπηρεσιών .
Σύμφωνα με το προσχέδιο του Καλλικράτη η Μεταμόρφωση γεωγραφικά θα ανήκει στον Δήμο Πύλου
Αν και η Πύλος διαθέτει ΔΟΥ οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης φορολογικά ανήκουν και συναλλάσσονται με την ΔΟΥ Γαργαλιάνων αν και η Πύλος διαθέτει Κέντρο Υγείας η Μεταμόρφωση ανήκει στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων το οποίο υπάγεται στο ….Νοσοκομείο Κυπαρισσίας . Αν και η Πύλος διαθέτει Ειρηνοδικείο η Μεταμόρφωση υπάγεται στο Ειρηνοδικείο Βουφράδος ( Χατζή ) το οποίο ανήκει στον Καλλικρατικό δήμο ….Μεσσήνης
Η Μεταμόρφωση θα ανήκει στον Δήμο Πύλου αλλά η ύδρευση γίνεται από τον Σύνδεσμο ύδρευσης Τέλος Άγρας των Γαργαλιάνων. Η Πύλος διαθέτει Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά η Μεταμόρφωση ανήκει στην Π.Υ Γαργαλιάνων .
Το κοινό σημείο που έχει διοικητικά με τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Πύλου είναι οι αστυνομικές υπηρεσίες και η ένωση Γεωργικών συνεταιρισμών Πύλου
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πέσαμε πάλι …γραφειοκρατικά από την Σκύλα στην Χάρυβδη

Θέλουν Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους

Σε συναισθηματικά φορτισμένη και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, στην κατάμεστη αίθουσα της βιβλιοθήκης, διεξήχθη κατεπείγουσα ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων προχθές βράδυ. Η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πολύωρη συζήτηση, είναι η συγκρότηση ενός νέου Δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας που θα αποτελείται από το Δήμο Γαργαλιάνων και το Δήμο Νέστορος, με το όνομα Δήμος Νέστορος και έδρα τους Γαργαλιάνους. Αν αυτό δε γίνει, τότε, όπως ομόφωνα και ομόθυμα εκφράστηκε, όλοι, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους…
Μάλιστα, ομόφωνα εξέδωσαν και σχετικό ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλουν τη χωροθέτηση των Δήμων στη Μεσσηνία, με τον «Καλλικράτη», κάνοντας λόγο για «τερατουργήματα» και χαρακτηρίζοντάς τον ως «σφαγιαστικό» για το Δήμο Γαργαλιάνων.
Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς ευθύς εξαρχής καταδίκασε, κατήγγειλε και απέρριψε την πρόταση του σχεδίου «Καλλικράτης» για τη δημιουργία Δήμου Τριφυλίας με σειρά επιχειρημάτων.
Επανέλαβε πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι αιτία πολέμου…
Αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. και τα επιχειρήματα που είχαν διατυπωθεί προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για να είναι, τουλάχιστον, έδρα Δήμου, αν όχι αυτόνομος. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν μπορεί οι Γαργαλιάνοι να είναι ουρά της Τριφυλίας και πως, αφού δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους, όπως με σειρά επιχειρημάτων υποστήριζε ο Δήμος, πρότεινε τη δημιουργία Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, οι οποίοι στο σύνολό τους κατήγγειλαν, ακόμη και με βαριές κουβέντες, την πρόταση του «Καλλικράτη», ενώ από τα πυρά δεν έλειψαν και πολιτικοί παράγοντες, τους οποίους «φωτογράφιζαν»…
Όπως, μάλιστα, ακούστηκε στα «πηγαδάκια», «φωτιά και τσεκούρι… δε θα περάσει αυτό…».
Το ψήφισμα που εκδόθηκε έχει ως εξής:
«1. Καταγγέλλουμε το σχέδιο νόμου για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση, σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση των Δήμων του Νομού Μεσσηνίας και ειδικά σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση 2 (δύο ) Δήμων – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ σε Τριφυλία – Πυλία, ως ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΟ για το Δήμο Γαργαλιάνων, ένα δυναμικό και αναπτυξιακό Δήμο, 3ο σε έκταση και 4ο σε πληθυσμό στη Μεσσηνία, με έδρα την πόλη των Γαργαλιάνων εκ των τεσσάρων μεγαλυτέρων πόλεων του νομού.
2. Αρχές, κριτήρια και αξίες που αλλού εφαρμόσθηκαν, σε μας απεμπολήθηκαν. Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ και η ΑΣΕΒΕΙΑ αυτή απέναντι στο Δήμο και στο λαό των Γαργαλιάνων, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οι κινητοποιήσεις μας και η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και δυναμική.
Καλούμε τους βουλευτές και τους φορείς του νομού να τοποθετηθούν δημόσια στην κατάφωρη αδικία που επιχειρείται στο Δήμο μας.
3. Απέναντι στην αδικία αυτή, προτείνουμε τη συγκρότηση ενός νέου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας, που θα αποτελείται από τους υπάρχοντες Δήμο Γαργαλιάνων και Δήμο Νέστορος, με το όνομα ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ και έδρα τους Γαργαλιάνους.
Ο Δήμος αυτός πληροί ΟΛΑ τα κριτήρια του σχεδίου νόμου και έχει τις υποδομές και τις δυνατότητες να αποτελέσει ένα δυναμικό, αναπτυξιακό και σύγχρονο Δήμο, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των δημοτών του.
4. Οι Δήμοι Νέστορος και Γαργαλιάνων συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς, έχουν κοινή οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναφορά (παραγωγή, εμπόριο, κοινωνικές σχέσεις, δημόσιες υπηρεσίες, πηγές νερού, κοινή Ι. Μητρόπολη κ.λπ.), γεωγραφική και χωροταξική συνέχεια και ομοιογένεια, ο καθένας δε αποτελεί ουσιαστικά την ενδοχώρα του άλλου. Στα όριά τους αναπτύσσεται η τουριστική επένδυση της ΠΟΤΑ, εκ των μεγαλυτέρων της χώρας, που δημιουργεί τεράστιες προοπτικές.
Όλα αυτά κατοχυρώνουν το δίκαιο της πρότασής μας και δεν μπορεί παρά να ληφθούν υπ’ όψη.
5. Η Επιτροπή Αγώνα που συγκροτήθηκε, θα συνεδριάζει καθημερινά, θα ενημερώνει τους πολίτες και τα ΜΜΕ και θα καθορίζει σε καθημερινή βάση τις μορφές αγώνα και τις κινητοποιήσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός των Γαργαλιάνων είναι ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να αγωνιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης.
6. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων θέτουν στη διάθεση του κ. δημάρχου τις παραιτήσεις τους, που θα ενεργοποιηθούν μαζί με την παραίτηση του κ. δημάρχου Γαργαλιάνων, στην απευκταία περίπτωση που δε δικαιωθεί ο αγώνας μας».
Θάρρος

1η Μάη δεν είναι αργία ,είναι απεργία

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.
Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη...
Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.
Πρωτομαγιά στην Ελλάδα
Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".
Το 1944 ο κατοχικός στρατός των Γερμανών, εκτέλεσε 200 Έλληνες αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Νίκος Μαριακάκης, ένας απ' τους 200, έγραψε στο σημείωμα που άφησε: "Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά, παρά να ζει σκλάβος".
Το Μάη του 1963, δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης. Δεν ήταν Πρωτομαγιά, αλλά 22 Μαΐου. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης μιλούσε σε συγκέντρωση των "Φίλων της Ειρήνης" για την παγκόσμια ύφεση όταν δέχτηκε επίθεση από άγνωστους με ρόπαλα. Έξω απ' την αίθουσα ο Λαμπράκης χτυπήθηκε από τρίκυκλο και τελικά εξέπνευσε στις 27 Μαΐου. Ο Λαμπράκης είχε συμμετοχή σε ειρηνιστικές πορείες τον Απρίλιο του 1963 στην Αθήνα, κι ήταν απ' τα κεντρικά πρόσωπα στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Το 1976, πάλι πρώτη Μαΐου, είχαμε το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη σε τροχαίο. Ο Αλέκος Παναγούλης έχει μείνει στην ιστορία σαν σύμβολο της αντίστασης κατά της χούντας για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού , τον Αύγουστο του 1968. Είχε συλληφθεί άμεσα και είχε τελειώσει την απολογία του με τη φράση "Δεν υπάρχει, κύριοι στρατοδίκαι, ωραιότερο κύκνειο άσμα για κάθε αγωνιστή, από τον επιθανάτιο ρόγχο μπροστά στα πολυβόλα του εκτελεστικού αποσπάσματος της τυραννίας". Η παγκόσμια κατακραυγή της δίκης απέτρεψε την εκτέλεση του Παναγούλη. Στη φυλακή βασανίστηκε μέχρι την απελευθέρωσή του. Η αμνηστία που έδωσε ο Παπαδόπουλος τον Αύγουστο του 1973 κάλυπτε και τον Αλέκο Παναγούλη. Η συγκυρία του θανάτου του Παναγούλη σε τροχαίο χαρακτηρίζεται από πολλούς ιδιαίτερα ύποπτη, επειδή μόλις λίγο καιρό πριν το θάνατό του, είχε φέρει στη δημοσιότητα στοιχεία από τα μυστικά αρχεία της ΕΣΑ.
matia.gr

Δεν πήραν χαμπάρι οι δήμαρχοι ότι το πάρτυ τελείωσε και νομίζουν ότι θα μπορέσουν να το συνεχίσουν

Εχουμε σημειώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι η μάχη του αυτονόητου είναι η πιο κρίσιμη μάχη. Εχουμε σημειώσει μάλιστα ενόψει του Καλλικράτη, αρκετές φορές πως πλέον η αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να απολογείται και στους πολίτες και συνολικά στην κοινωνία. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την διαχείριση των οικονομικών πόρων σφιχτός κορσές έχει γίνει το σύστημα που καθιερώνει ο κ. Ραγκούσης και μάλιστα αρχίζουν και νιώθουν άβολα και οι δήμαρχοι.
Βλέπετε μέχρι τώρα δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να κάνουν πολιτική με ξένα κόλυβα. Δεν μπορούν να χαρίζουν έσοδα ούτε και να σπαταλούν ανύπαρκτα χρήματα. Χθες, κατά την διάρκεια της συνάντησης των δημάρχων όλο αυτό το σκηνικό το οποίο δημιουργήθηκε έδιδε την αίσθηση ότι θα επιχειρήσουν για μια
φορά ακόμη να διεκδικήσουν τον ρόλο του καταφερτζή, αυτού δηλαδή που παλεύει να ανοίξει τρύπες στο σύστημα και να το διαχειριστεί όπως επιθυμεί....
Μάλιστα, απέρριψαν το σύνολο των εκθέσεων που έχουν προκύψει μέχρι τώρα, όπου κατηγορούν την αυτοδιοίκηση για αδιαφάνεια και για κατασπατάληση πόρων.
Ενδιαφέρον όμως έχει ότι προσπαθούν σε κάθε περίπτωση απλά και μόνο να βγάλουν τους εαυτούς τους απ’ έξω, παρά το γεγονός ότι διαπιστώνουν ότι οι διαχειριστές της δημοτικής εξουσίας είναι πολύ περισσότερο μέσα σε όλα
αυτά που τους κατηγορούν. Αλήθεια όμως κάτω από τέτοιες συνθήκες τι Καλλικράτη μπορούμε να θέλουμε; Επειδή όμως ο Καλλικράτης θα προχωρήσει, τις νέες
δομές τις έχει ανάγκη η κοινωνία και τις οποίες θα κρίνει, θα αναπροσαρμόσει, θα καταργήσει, θα συγχωνεύσει τα επόμενα χρόνια απλά και μόνο οι δήμαρχοι με τέτοιες απόψεις δημιουργούν την αίσθηση ότι πλήρη αδυναμία να συνειδητοποιήσουν τα νέα δεδομένα και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και κυρίως σε μια εποχή που σε κάθε περίπτωση το πάρτυ πρέπει να
τελειώσει.
Ημερα
Μετά τιμής
Γ.Π.

Άλλοι τα φάγανε άλλοι πληρώνουν – Βαρύ το τίμημα της βοήθειας για τους εργαζόμενους

Tριετές πάγωμα των μισθών, αναστολή καταβολής 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και περικοπή των συντάξεων σε 12 είναι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν κλειδώσει προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης.
Τέλος εποχής για τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα. Η βοήθεια ύψους 140 δισ. ευρώ, έχει υψηλό τίμημα, ακόμα και κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας:
* Κατάργηση 13ου-14ου μισθού σε ιδιωτικό-δημόσιο τομέα . Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι η ισχύς των μέτρων και στον ιδιωτικό τομέα μάλλον θα αποφευχθεί.
* Κατάργηση 13ης-14ης σύνταξης. Το μέτρο εμφανίζεται ως μη ανατρέψιμο με την ελληνική πλευρά πάντως να δίνει μάχη ώστε να εξαιρεθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
* Απελευθέρωση απολύσεων.....
* Μείωση των αποζημιώσεων που καταβάλλονται σε περίπτωση απόλυσης
* Νέα αύξηση ΦΠΑ, πιθανότατα κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 23%.
* Παγώνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
*Αύξηση του ΛΑΦΚΑ, το οποίο θα φτάσει το 15%
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν από την Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κατά 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2011 στο πλαίσιο των συζητήσεων για την αποδέσμευση βοήθειας πολλών δισ. ευρώ προς τη χώρα.
Το κλιμάκιο ζητά μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και το 2011, έτσι ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για δανεισμό στο τρίτο έτος του προγράμματος.

Η κατανομή των ενισχύσεων για νέους αγρότες

Αναρτήθηκε στις διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας η κοινή υπουργική απόφαση με την τροποποίηση των πιστώσεων για την πρώτη προκήρυξη του 2009 για το κοινοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών, συνολικού ύψους δημόσιας δαπάνης (κοινοτικές + εθνικές ενισχύσεις) 155 εκατ. ευρώ.
Το παραπάνω ποσό κατανέμεται σε κάθε Περιφέρεια ως εξής:
• Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 15.000.000 ευρώ.
• Κεντρικής Μακεδονίας: 43.200.000 ευρώ.
• Δυτικής Μακεδονίας: 7.000.000 ευρώ.
• Θεσσαλίας: 13.200.000 ευρώ.
• Στερεάς Ελλάδος: 5.900.000 ευρώ.
• Ηπείρου: 5.600.000 ευρώ.
• Ιονίων Νήσων: 1.400.000 ευρώ.
• Δυτικής Ελλάδος: 15.700.000 ευρώ.
• Πελοποννήσου: 16.800.000 ευρώ.
• Αττικής: 800.000 ευρώ.
• Νοτίου Αιγαίου: 1.500.000 ευρώ.
• Βορείου Αιγαίου: 7.400.000 ευρώ.
• Κρήτης: 21.500.000 ευρώ.

Νεαρός νοσηλευτής παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες ασθενείς

Πήγαιναν να εξεταστούν και έβγαιναν σεξουαλικά παρενοχλημένες ανυποψίαστες αθηναίες σε δημόσιο νοσοκομείο . Η είδηση προκαλεί σοκ και προβληματίζει δεκάδες γυναίκες που επικέφθηκαν το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο νοσοκομείο για γυναικολογικές εξετάσεις.Βλέπετε, όπως δημοσιοποίησε η αστυνομία, συνελήφθη ένας 20χρονος βοηθός νοσηλευτή, ο οποίος εργάζονταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, προσποιούνταν τον γυναικολόγο και... παρενοχλούσε σεξουαλικά τις γυναίκες που πήγαιναν για να εξεταστούν....
Ο νεαρός εξέταζε διάφορες γυναίκες και όχι με πολύ κομψό τρόπο, προκειμένου ο ίδιος να αντλήσει σεξουαλική ευχαρίστηση. Η συμπεριφορά του παραξένευσε ωστόσο δύο γυναίκες και μετά από έρευνα της αστυνομίας, συνελήφθη από τις αρχές.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε παρενοχλήσει μία 37χρονη κοπέλα για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. Ωστόσο εναντίον του υπάρχει καταγγελία και από μια 57χρονη, για την οποία όμως ο συλληφθείς δεν παραδέχεται το παραμικρό και αρνείται τις κατηγορίες.
Σε βάρος του 20χρονου, που ούτε καν την ιδιότητα του νοσηλευτή είχε (παρά μονάχα αυτήν του... βοηθού), σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα στον οποίο θα κληθεί να απολογηθεί τις επόμενες ώρες...
Star.gr

Συνάντηση Σαμαρά – Δράκου για Καλλικράτη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά είχε χθέςτο απόγευμα το Προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος με θέμα το Σχέδιο Νόμου "Καλλικράτης".Ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι "Ο "Καλλικράτης" που παρουσιάστηκε ως προς τα ζητήματα τουλάχιστον του Β΄Βαθμού Αυτοδιοίκησης δε δίνει τη λύση. Και θα φέρει παράλυση, καθώς η οικονομική προίκα του νέου θεσμού των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων είναι όχι μόνο ανεπαρκής αλλά και αβέβαιη ως προς την είσπραξή της. Διότι δεν υπάρχει καμιά δέσμευση, καμία εγγύηση, για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων.Η κατάργηση του διοικητικού κέντρου στα περιφερειακά διαμερίσματα, ο μη σαφής σε πολλές περιπτώσεις προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων και η μετάθεση στο μέλλον εφαρμογής και υλοποίησης πολλών εξ’αυτών θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στην περιφερειακή ανάπτυξη....
Επίσης η μη ενσωμάτωση των θέσεων μας για τα ζητήματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α’ και Β’ Βαθμού, οι ασάφειες και οι γενικότητες του «Καλλικράτη», στο θέμα αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη Επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής, καλλιεργούν ανασφάλεια στο προσωπικό της Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα επιπτώσεις στη λειτουργία, γραφειοκρατία και αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, με κίνδυνο απώλειας σημαντικών πόρων.
Το προτεινόμενο σχέδιο «Καλλικράτης» είναι αποτέλεσμα επιτροπών και διαβουλεύσεων, που έχουν λάβει ελάχιστα υπόψιν τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις των συλλογικών μας οργάνων. Τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τον "Καλλικράτη" να παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα είδαμε μόνο τα οστά. Η σάρκα έλειπε…

30.4.10

Άλλα 3 μοντέλα συνελήφθησαν για πορνεία

Άλλα τρία πανέμορφα κορίτσια συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ηθών της Ασφάλειας Αττικής για πορνεία. Πρόκειται για τρεις πανέμορφες αλλοδαπές που δήλωναν τοπ μόντελς και διαφημίζονταν ως τέτοια μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, είχαν έρθει στην Αθήνα όχι για να περπατήσουν στις πασαρέλες αλλά για να ξαπλώσουν στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας.....

Φαίνεται ότι οι πελάτες τους είχαν γερά πορτοφόλια και ανήκαν στα υψηλά στρώματα της αθηναϊκής κοινωνίας, στην οποία επικρατεί τρόμος μήπως και διαρεύσουν οι καυτές ατζέντες τους. Ωστόσο οι τελευταίοι πελάτες που κατάφεραν να τις προσεγγίζουν δεν ήταν όποιοι και όποιοι. Επρόκειτο για αστυνομικούς που απλά περίμεναν να βγάλουν οι κοπέλες τα ρούχα τους, για να τους περάσουν χειροπέδες.
Η αμοιβή των αλλοδαπών ξεπερνούσε τα 200 ευρώ και έφτασε μέχρι και τα 1.000 για μια ώρα συντροφιάς, ενώ επάνω τους βρέθηκαν άλλα 2.500 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχονται από τις υπηρεσίες που προσέφεραν σε προηγούμενους πελάτες. Σε βάρος των τριών κοριτσιών σχηματίστηκε δικογραφία και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παραβίαση του νόμου περί εκδοδομένων γυναικών...
Star.gr

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ το θέμα το οποίο κυριάρχησε, ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα γεωγραφικά όρια των Νέων Δήμων και ιδιαίτερα για το Δήμο Καλαμάτας, όπου με τη γεωγραφική κατανομή δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και αδικίες.
Για το θέμα αυτό και ύστερα από τρίωρη συζήτηση ψηφίσθηκε το ΨΗΦΙΣΜΑ.
Επιπλέον, πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
1. Ψηφίσθηκε η απαγόρευση για την υπαίθρια κατασκήνωση & στάθμευση αυτοκινήτων στις εκβολές του Νέδοντα εκατέρωθεν των οδών Νέδοντος & Αρτέμιδος.
2. Εγκρίθηκε η μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη, από την Πλατεία Υπαπαντής στην πλατεία Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα).
3. Αφαίρεση δένδρων (λεύκες γηρασμένες και επικίνδυνες) στις νησίδες Ακρίτα, Φιλελλήνων και Νέδοντος, και δενδροφύτευση πλατανιών, χαρουπιών και κουτσουπιών.
4. Πρόσληψη 12 εργατών πυροπροστασίας, δίμηνης διάρκειας.

«Δηλώσεις Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς»

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2010 βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη της χειρότερης μεταπολιτευτικής κρίσης, γεγονός που καθιστά τον εορτασμό της επίκαιρο και τη συνέχιση των αγώνων αναγκαία. Ιδιαίτερα, οι νέοι άνθρωποι νοιώθουμε τρομερή απογοήτευση, λύπη και θυμό για την υπάρχουσα κατάσταση, τους υπαίτιούς της και το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε. Ως νέα βουλευτής νοιώθω τρομερή ατυχία και οργή που, λόγω της σοβαρής κρίσης στη χώρα μας, δεν μου δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσω την εκλογή μου όπως την είχα οραματιστεί. Εκ των πραγμάτων, είμαι υποχρεωμένη να συμπαραταχθώ στην πρώτη γραμμή με την κυβέρνηση που αναγκάστηκε να πάρει σκληρότατα μέτρα για τη διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία, και όχι μόνο. Όλοι εμείς, οι νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να πειραματιστούμε και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που μας οδήγησαν εδώ. Για αυτό συμπορεύομαι απόλυτα με τη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όποιοι και αν είναι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και στέρησαν από τη νέα γενιά το όραμα. Προσωπικά για εμένα, η εργατική Πρωτομαγιά και κάθε άλλος κοινωνικός, αγροτικός και εργατικός αγώνας συμβολίζει το όραμα. Και όποιος μας στερεί το όραμα μάς βρίσκει απέναντι!

Κλειστό για δεύτερη ημέρα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κλειστό παραμένει και σήμερα για δεύτερη ημέρα, το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά από σχετική απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λήξη των συμβάσεων και την απομάκρυνση 66 διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου, που εργάζονται συνεχώς, από πέντε ως οκτώ χρόνια και, όπως επισημαίνεται, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος.
Οι συμβασιούχοι διεκδικούν την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου κι έχουν την στήριξη τόσο της διοίκησης του πανεπιστημίου, όσο και των φορέων της Πελοποννήσου, που έχουν συνταχθεί, με ανακοινώσεις τους, στο πλευρό τους αλλά και με δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο, ύστερα από συνάντηση που είχαν στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην αρχή της εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως

Λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος, θα παραμείνουν κλειστοί οι κλάδοι εισόδου και εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Κορίνθου, στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τριπόλεως κι αντίστροφα, από την προσεχή Τρίτη 4 Μαΐου και ώρα 07:00 έως και τη Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 20:00.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία από Αθήνα προς Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη και αντίστροφα, μέσω του αυτοκινητοδρόμου θα διεξάγεται κανονικά. Ειδικότερα όμως στο σημείο των έργων, η κυκλοφορία θα διεξάγεται ως ακολούθως:
Από Τρίπολη προς Πάτρα και αντίστροφα, μέσω των ανισόπεδων κόμβων Σολομού και Αρχαίας Κορίνθου (Ολυμπία Οδός).
Από Τρίπολη προς Κόρινθο και αντίστροφα, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Σολομού και της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Άργους.
Η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών θα είναι επίσης κλειστή στην περιοχή του κόμβου.
Η κυκλοφορία στον παράδρομο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Πάτρας (Ολυμπία Οδός) δεν θα διακοπεί, αλλά θα εκτρέπεται εναλλάξ είτε στην κατεύθυνση προς Κόρινθο είτε στην κατεύθυνση προς Πάτρα, ανάλογα με την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών.
Τέλος, για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ, θα εγκαταστήσει πληροφοριακή σήμανση στην ευρύτερη περιοχή της παράκαμψης.

Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στην Καλαμάτα

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, αύριο στις 10:30 το πρωί, θα τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Σε ανακοινώσεις τους καλούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να αγωνιστούν κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των κερδοσκόπων και να προασπίσουν τα κατακτημένα με θυσίες δικαιώματά τους. Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, οργανώνει αύριο στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το ΠΑΜΕ.

Αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» στην Μεσσηνία

Έντονες είναι οι αντιδράσεις δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων της Μεσσηνίας για το χωροταξικό του «Καλλικράτη», του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.
Χθες συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων και ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς πρότεινε τη δημιουργία Δήμου Νέστορος (με συνένωση των Δήμων Νέστορος και Γαργαλιάνων), αλλιώς θα παραιτηθεί.
Λαϊκή συνέλευση μέσα στο Σαββατοκύριακο πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας. Να ζητήσει τη συνένωση με το Δήμο Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αρφαρών.
Δήμο Ανατολικής Πυλίας, (με τη συνένωση των Δήμων Κορώνης, Πεταλιδίου και Αίπειας) ζητεί ο δήμαρχος Αίπειας Νίκος Αναστασόπουλος και καλεί τους δημότες να κλείσουν συμβολικά το δρόμο Πεταλιδίου – Κορώνης σήμερα στις 10 το πρωί.
Δήμο Ανατολικής Πυλίας με έδρα το Πεταλίδι ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πεταλιδίου. Έντονες αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη», κυρίως από την πλευρά του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, υπήρξαν χθες το βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» θα συζητηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια στις 8 το βράδυ στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.

Ροζ σκάνδαλο με μεγαλοστέλεχος της Τ.Α σε πόλη της Μακεδονίας

Ροζ σκάνδαλο έχει προκαλέσει μεγάλο σούσουρο σε πόλη της Μακεδονίας. Οι πρωταγωνιστές της πικάντικης ιστορίας, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ερωμένη του έπαθαν απίστευτο χουνέρι όταν ο απατημένος σύζυγος έμαθε για τη σχέση τους και τους έπιασε στα πράσα! Το περιστατικό, το οποίο θα θυμούνται για πολύ καιρό όσοι ήταν παρόντες, έγινε σε πρωτεύουσα βαλκανικής χώρας όπου βρισκόταν το παράνομο ζευγάρι στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου φρόντισε να χαρεί και τον έρωτά του.
Ο 60χρονος και η 45χρονη (η οποία εργαζόταν στο πλευρό του και ήταν το δεξί του χέρι) διατηρούσαν πολύμηνη ερωτική σχέση, την οποία κρατούσαν μυστική με νύχια και με δόντια. Και οι δύο έχουν οικογένειες και είναι πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Το γεγονός αυτό, αλλά και η θέση τους, τους έκαναν ακόμη πιο προσεκτικούς αφού ο κίνδυνος να διαρρεύσει ο δεσμός τους θα προκαλούσε σκάνδαλο μεγατόνων σε μια κλειστή κοινωνία όπου ο ένας γνωρίζει τον άλλον.
Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε επαγγελματικό ταξίδι σε πρωτεύουσα χώρας των Βαλκανίων. Μεταξύ των εκπροσώπων που έλαβαν μέρος ήταν και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας, οι οποίοι είδαν το συγκεκριμένο ταξίδι ως απόδραση και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ζήσουν λίγες στιγμές έρωτα και πάθους. Ετσι, κάποιες ώρες που είχαν ελεύθερες, κλειδαμπαρώνονταν σε ένα από τα δύο μονόκλινα δωμάτια στα οποία διέμεναν κατά τη διάρκεια της αποστολής και απολάμβαναν τον έρωτά τους.
Οι δυο τους νόμιζαν ότι δεν τους είχε πάρει χαμπάρι κανείς, ωστόσο έκαναν λάθος αφού κάποιος... καλοθελητής φρόντισε να ενημερώσει σχετικά με τις αταξίες της συζύγου του τον άνδρα της που είχε μείνει πίσω στην πόλη ανυποψίαστος. Αν και ο ίδιος δούλευε στην ίδια υπηρεσία με τη γυναίκα του, παρ’ όλα αυτά δεν συμμετείχε στην αποστολή. Τελικά δεν γλίτωσε το ταξίδι αφού όταν έφτασαν στα αφτιά του τα μαντάτα έγινε έξαλλος και αποφάσισε να πάει μέχρι τη βαλκανική πρωτεύουσα για να δει με τα ίδια τα μάτια του αν η σύζυγός του τον απατούσε ή όχι.
Ετσι, πήρε το πρώτο αεροπλάνο και έφτασε στο ξενοδοχείο. Κατόπιν και προσέχοντας να μη γίνει αντιληπτός από γνωστούς, έμαθε σε ποια δωμάτια διέμεναν οι δυο τους και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή έδρασε. Συγκεκριμένα, όταν είδε το ζευγάρι να μπαίνει αγκαλιά σε ένα από τα δωμάτια εμφανίστηκε κάνοντας και τους δύο να «παγώσουν». Ο απατημένος άρχισε να ωρύεται, να βρίζει θεούς και δαίμονες, ενώ το ξενοδοχείο σηκώθηκε στο πόδι αφού οι φωνές του ακούστηκαν σε όλους τους ορόφους, με αποτέλεσμα να μαζευτεί ακόμη και η ασφάλεια του κτιρίου. Το θέμα έληξε με τον άνδρα να αποχωρεί έξαλλος από το σημείο αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του και τον εραστή της εμβρόντητους. Φυσικά, όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και την πόλη τους το περιστατικό μοιραία μαθεύτηκε και το σούσουρο που προκλήθηκε ήταν άνευ προηγουμένου.
Espresso

Αλβανός ….αγόρασε 15χρονη ομοεθνή του και την εξέδιδε στην Κέρκυρα

Αγόρασε 15χρονη, με σκοπό να την εκδίδει στην Κέρκυρα! Η πρωτοφανής υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, την ίδια στιγμή που η αστυνομία έχει στην κατοχή της ατζέντα με ονόματα ευυπόληπτων Κερκυραίων!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ο 39χρονος Αλβανός αγόρασε έναντι 2.000 ευρώ μια συμπατριώτισσά του, ηλικίας μόλις 15 ετών, από τον πατέρα της, την οποία παρέλαβε με το αυτοκίνητό του από τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας. Κατόπιν τη μετέφερε στην Κέρκυρα, όπου διέμενε τους τελευταίους μήνες -χωρίς τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες-, με σκοπό να την εκδίδει. Συγκεκριμένα, από τις 19 Ιανουαρίου έως και τις 27 Απριλίου ο Αλβανός εξανάγκαζε το κορίτσι να έρχεται σε ερωτική επαφή με άτομα που της σύστηνε ο ίδιος. Οι συναντήσεις γίνονταν είτε στο σπίτι του ίδιου είτε σε εκείνα των πελατών και η «ταρίφα» κυμαινόταν από 20 έως 50 ευρώ (τα οποία φυσικά έπαιρνε εκείνος).
Υστερα από πληροφορίες που είχε η αστυνομία και τις οποίες επεξεργάστηκε κατά τους τελευταίους μήνες, κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του 39χρονου. Ενας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας προσποιήθηκε τον πελάτη και κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Αλβανό, μέσω του οποίου έκλεισε ερωτικό ραντεβού, έναντι 50 ευρώ. Οταν έγινε η συνάντηση, ο αστυνομικός αποκάλυψε την ταυτότητά του και προχώρησε στη σύλληψη τόσο της ανήλικης όσο και του 39χρονου, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Στο μεταξύ, κατασχέθηκαν ένα ΙΧ και κινητά τηλέφωνα, ενώ πρόκειται να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών, καθώς επίσης και των τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου οι Αρχές να διαπιστώσουν τα ποσά που ο μαστροπός έχει κερδίσει από αυτή τη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή τού 39χρονου βρέθηκε ατζέντα με δεκάδες τηλέφωνα Κερκυραίων πολιτών.
Espresso

Δήμος Παπαφλέσσα – Διαλύονται και… τακτοποιούν συμφέροντα υμετέρων

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Αν υπάρχουν εισαγγελικές αρχές ας διαβάσουν αυτό το κείμενο
Σκηνές που προσβάλλουν τους νόμους και καταργούν κάθε έννοια έννομης τάξης διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του καταργούμενου (από τον Καλλικράτη) Δήμο Παπαφλέσσα .
Με απούσα σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και μελών της πλειοψηφίας ( παρόντες 7 από τους 13 συμβούλους ) ευλόγησαν πρώτα …τα γένια τους επιτέθηκαν …με μένος κατά του Καλλικράτη που διέλυσε τον δήμο τους και προχώρησαν κατά την προσφιλή τους μέθοδο σε ….τακτοποιήσεις θεμάτων που αφορούν πρόσωπα της ….αυλής της δημοτικής αρχής .
Αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία για τις αγορές οικοπέδων που για δεύτερη και Τρίτη φορά εισάγονται προς συζήτηση και δεν ψηφίζονται το συμβούλιο κλήθηκε να προκηρύξει όπως ο νόμος ορίζει ( κατόπιν αιτήσεως της Προέδρου του Τ/Δ Μεταμόρφωσης ) θέση υδρονομέα στην Μεταμόρφωση για την περίοδο του καλοκαιριού ( θέση που σύμφωνα με την Νομοθεσία εξαιρείται των διατάξεων του ΑΣΕΠ και πληρώνεται αποκλειστικά από τους παραγωγούς χρήστες του νερού άρδευσης )

« στο ΦΕΚ 353/Β΄/30-3-2010 δημοσιεύθηκε η αριθμ. οικ.14217/29-3-2010 Υπουργική Απόφαση «Εξαίρεση προσωπικού ορισμένου χρόνου από τις διατάξεις του άρθρου 21 ν.2190/94 όπως ισχύει μέχρι 31-12-2010».....
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε δυνάμει των προβλεπομένων στο άρθρο 14 παρ.1β του ν.3812/2009 (234/Α΄), όπου παρέχεται η δυνατότητα, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να εξαιρούνται μέχρι 31-12-2010 από τις διατάξεις του άρθρου 21 ν.2190/94 όπως ισχύει ειδικές κατηγορίες προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Ειδικότερα, με την ως άνω απόφαση εξαιρούνται για το τρέχον έτος από τα οριζόμενα στο ν.2190/94 όπως ισχύει οι περιπτώσεις προσλήψεων που προβλέπονται στα άρθρα 209, 210 και 211 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν.3584/2007), που αφορούν το προσωπικό για την εκτέλεση έκτακτων έργων με αυτεπιστασία, το εργατικό και τεχνικό προσωπικό που απασχολείται έως πέντε ημερομίσθια το μήνα, και τους υδρονομείς άρδευσης των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.»
« Πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 211 του νόμου 3584/2007 ( ΦΕΚ Α΄143 )η πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης στους ΟΤΑ διέπεται αποκλειστικά από τις ειδικές ρυθμίσεις του από 283/ 15-4-1957 Β.Δ « Περί της αστυνομίας άρδευσης Υδάτων » ( ΦΕΚ Α΄60 ) όπως ισχύει. Η πρόσληψη του προσωπικού αυτού δεν υπάγεται στη διαδικασία έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006 και ενεργείται κατά παρέγκλιση των διατάξεων του Ν.2190/1994 όπως ισχύει Β.Δ. 28 Μαρτ./15 Απρ. 1957
Περί της αστυνομίας επί των αρδευτικών υδάτων »

Αν το δημοτικό συμβούλιο εφάρμοζε αυτά που προβλέπει ο νόμος έπρεπε να προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης .
Η τοποθέτηση όμως ΝΟΜΙΜΟΥ υδρονομέα είναι αντίθετη στα συμφέροντα μέλους της δημοτικής αρχής ( που παράνομα συμμετείχε στην συζήτηση του θέματος άρθρο 99 του ΚΔΚ ) γιατί πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του Αγρονόμου Καλαμάτας που τον υποχρεώνει να ξηλώσει τα παράνομο δίκτυο άρδευσης που αυθαίρετα έχει συνδέσει στο κοινόχρηστο δίκτυο της Μεταμόρφωσης .
Καταργώντας τους νόμους οι …πραίτορες της δημοτικής αρχής δίνουν την ευχέρεια να ορίσει η ……κλίκα του συγκεκριμένου συμβούλου μέσα από …επιλεγμένους παραγωγούς της Μεταμόρφωσης υδρονομέα ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από την νομοθεσία και συνεπώς δεν μπορεί να εφαρμόσει την απόφαση του αγρονόμου αφήνοντας τον συγκεκριμένο σύμβουλο και …δεξί χέρι του δημάρχου να νέμεται και να μεταφέρει αυθαίρετα στα κτήματα του χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα από τον κανονισμό και τα δικαιώματα άρδευσης που ισχύουν από το …1957, χωρίς καμία ενόχληση τα νερά άρδευσης της Μεταμόρφωσης χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά .
Μπράβο κύριοι της καταρρέουσας πλειοψηφίας εξοφλείται στο ακέραιο τα γραμμάτια που οφείλεται στην δημοτική αρχή στηρίζοντας με την ψήφο σας την καταστρατήγηση των νόμων και γίνεστε συμμέτοχοι για μια ακόμα φορά στα αμαρτήματα της δημοτικής αρχής υπερασπιζόμενοι έως τέλους …παράνομες συναλλαγές

* Για το θέμα της αγοράς οικοπέδων θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο γιατί η υπόθεση έχει ….Βυζαντινό παρασκήνιο

29.4.10

Στη φυλακή ο Ψωμόπουλος – Δεν βοήθησες Τζούλια το παιδί με τόσα έσοδα που είχες

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για τον… «ναύτη», Χρήστο Ψωμόπουλο. Είπαμε κι εμείς ξέμπλεξε από τη Τζούλια και ηρέμησε ο άνθρωπος, αλλά μάλλον βιαστήκαμε.
Οι παλιές αμαρτίες τον βασανίζουν ακόμα και τώρα, ενώ εκτίει τη θητεία του, καλείται να πληρώσει το τίμημα.
Για να είμαστε όμως πιο ξεκάθαροι, ο Χρήστος Ψωμόπουλος είχε κάποιες δικαστικές περιπέτειες πριν πάει φαντάρος. Το δικαστήριο λοιπόν έβγαλε τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών!!!
Η απόφαση αυτή ήταν εξαγοράσιμη, όμως ο επιχειρηματίας επέλεξε να μην πληρώσει το ποσό. Έτσι πριν από λίγο το ναυτικό τον παρέδωσε στους αστυνομικούς και αυτήν την ώρα μεταφέρεται στις φυλακές Κορίνθου! Άρχισαν οι… καμπάνες!

Ληστεία σε χρηματαποστολή στην Τρίπολη

Ληστεία πραγματοποιήθηκε στις 9.20 το πρωί σε αυτοκίνητο εταιρίας σεκιούριτι που μετέφερε χρηματαποστολή της Τραπέζης της Ελλάδος, από το κατάστημα της Τρίπολης προς τα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας Αργους, Αστρους και Μεγαλόπολης.
Συγκεκριμένα, εταιρία χρηματαποστολής με ένα όχημα και τρεις υπαλλήλους πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη και πήρε δεκατρείς σάκους, με το συνολικό ποσό του 1.150.000 ευρώ για να τα μεταφέρει στα καταστήματα της ΑΤΕ Τρίπολης, Αργους, Αστρους και Μεγαλόπολης...
Πήγαν στο κατάστημα της ΑΤΕ στην Τρίπολη και παρέδωσαν τρεις σάκους με 250.000 ευρώ και στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν σε οικόπεδο επί της Οπλαρχηγού Σεχιώτη πίσω από την Ακαδημία της Τρίπολης, όπου είχαν σταθμεύσει άλλο όχημα της εταιρίας χρηματαποστολής, προκειμένου να μοιράσουν τους σάκους με τα χρήματα για να πάνε προς τα καταστήματα της ΑΤΕ.
Ενώ πραγματοποιούσαν το διαμοιρασμό των σάκων από το ένα στο άλλο όχημα, τους επιτέθηκαν τρία άτομα που επέβαιναν σε μηχανές φορώντας κράνη και με την απειλή όπλων. Πυροβόλησαν το ένα όχημα της χρηματαποστολής και τραυμάτισαν τον έναν υπάλληλο της εταιρίας ελαφρά με το κοντάκι του όπλου και πήραν πέντε σάκους που περιείχαν 500.000 ευρώ και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αρκαδία στην προσπάθειά της να εντοπίσει τους ληστές.

Συνελήφθη υπάλληλος των ΕΛΤΑ για ληστεία με λεία 3 εκατ. ευρώ

Ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ σχεδίασε και οργάνωσε, σύμφωνα με την αστυνομία, τη μεγάλη ληστεία που είχε γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2009 σε χρηματαποστολή στα Πετράλωνα, με λεία περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πάτρας, μετά τη σύλληψη 36χρονου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την περασμένη Κυριακή, ο οποίος κίνησε τις υποψίες, λόγω των πολυτελών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε και της "μεγάλης ζωής".
Οπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής κ. Δικόπουλος και ο διευθυντής της ασφάλειας Πάτρας κ. Ανδρικόπουλος, ένας 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, που ήταν ένοπλος συνοδός στη χρηματαποστολή, είχε δώσει πληροφορίες για την χρηματαποστολή στον 36χρονο και σε ένα ακόμη άγνωστο άτομο που αναζητείται, αλλά και βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο, για να τους "διευκολύνει" την ημέρα που θα μεταφέρονταν πολλά χρήματα.
Οι δύο ληστές που φορούσαν στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη διασταύρωση των οδών Χαρμανλή και Γρ. Λαμπράκη στα Πετράλωνα, πυροβόλησαν τον 32χρονο και τον τραυμάτισαν στο πόδι για να μην κινηθούν υποψίες σε βάρος του, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη και ο 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ ο οποίος είχε τραυματιστεί. Στην κατοχή του 36χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85 χιλιάδες ευρώ σε 17 δεσμίδες των ΕΛΤΑ, που αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονται από τη ληστεία, γιατί υπήρχαν σφραγίδες με την ημερομηνία που έγινε η επίθεση, ενώ σε θυρίδα τράπεζας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ.
Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε αγοράσει με τα χρήματα της ληστείας.
Στην κατοχή του 32χρονου υπάλληλου των ΕΛΤΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές τζιπ και δύο ακόμη αυτοκίνητα. Ο 36χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, γιατί είχε κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για ληστείες και άλλα αδικήματα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και αποφυλακίστηκε με όρους το 2007.
Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για την ανεύρεση του υπόλοιπου ποσού και τη σύλληψη του τρίτου δράστη που διαφεύγει, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύλληψη Βουλγάρων για κλοπή λαδιού στον Δήμο Νέστορος

Δύο αλλοδαποί πολίτες Βουλγαρίας, ηλικίας 49 και 23 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην περιοχή του δήμου Νέστορος από αστυνομικούς. Οι συλληφθέντες τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαν μπει σε σπίτι 45χρονου και αφαίρεσαν 6 τενεκέδες ελαιόλαδο, συνολικής αξίας 400 ευρώ, τους οποίους μετέφεραν στο σπίτι τους.
Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ η κλαπείσα ποσότητα ελαιολάδου αποδόθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη της.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών στην Καλαμάτα

Συνελήφθη από αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας Έλληνας 35 ετών, γιατί βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους......... 0,3 γραμμαρίων, τυλιγμένη σε ζελατίνα.
Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Αυτοκτόνησε αστυνομικός στη Θουρία

Νεκρός, με δυο σφαίρες από το υπηρεσιακό του όπλο, βρέθηκε χθες το πρωί στο σπίτι του στη Θουρία ο αρχιφύλακας Δημήτρης Μπιτσάνης, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης. Από την Αστυνομία αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια.

Αντιδράσεις για την «λειψή» Ιόνια Οδό

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να ματαιωθεί η κατασκευή του τμήματος από Ολυμπία μέχρι Καλό Νερό της Ιόνιας Οδού, με προδιαγραφές αυτοκινητοδρόμου. Στις 11:30 σήμερα το πρωί στη Νομαρχία Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, ενώ οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν χθες με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη για το θέμα στην Αθήνα με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Υποδομών - Μεταφορών και Περιβάλλοντος. Συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη ζήτησε χθες και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο οποίος κατέθεσε και ερώτηση στρ5η Βουλή.

Πολυετείς ποινές κάθειρξης σε επίορκους εφοριακούς

Πολυετείς ποινές κάθειρξης έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις επίορκους υπαλλήλους της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης καθώς και σε έναν ελεγκτή του υπουργείου Οικονομικών.
Η καταδικαστική απόφαση αφορούσε μία υπόθεση της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά 800.000 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.
Μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων που καταδικάστηκαν ήταν και η προϊστάμενη ΦΠΑ της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων.
Οι δύο υπάλληλοι του γραφείου ΦΠΑ της συγκεκριμένης εφορίας καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης επτά ετών ενώ σε επτά έτη καταδικάστηκε και ο ελεγκτής του υπουργείου Οικονομικών.

Κλειστά τα καταστήματα την Πρωτομαγιά

Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο τα καταστήματα, καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία.
Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και η απασχόληση μισθωτών, εκτός εκείνων που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που νόμιμα λειτουργούν, δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, μόνο την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25)

28.4.10

Καλλικράτης - Οριστικό 6 οι δήμοι στην Μεσσηνία

6 νέοι υπερδήμοι δημιουργούνται στην Μεσσηνία σύμφωνα με τον Καλλικράτη που ανακοίνωσε ο ΥΠΕΣ Γιάννης Ραγκούσης
Πρόκειται για
1 .Δήμος Καλαμάτας ,Θουρίας ,Αριος
2 Δήμος Μεσσήνης , Πεταλιδίου Αριστομένους, Ανδρούσας ,Ιθώμης ,Αίπειας ,Βουφράδων , κοινότητα Τρικόρφου
3. Δήμος Λεύκτρου , Αβίας
4. Δήμος Πύλου ,Νέστορος ,Παπαφλέσσα , Κορώνης, Μεθώνης , Χιλιοχωρίων
5. Δήμος Κυπαρισσίας , Αετού ,Αυλώνα ,Φιλιατρών και Γαργαλιάνων
6 .Δήμος Οιχαλίας , Μελιγαλά ,Αρφαρά ,Ανδανία , Δώριο και Είρα

Πληρώνονται οι νέοι αγρότες

Αναρτήθηκε από τις διευθύνσεις Γεωργικής Ανάπτυξης των Περιφερειών της χώρας η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά την «Τροποποίηση κατανομής πιστώσεων κατά Περιφέρεια για την 1η Προκήρυξη Έτους 2009 και του ύψους παρεχόμενης ενίσχυσης ανά δικαιούχο του Μέτρου 112 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠΑΑ 2007-2013», ώστε ..... να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για ένταξη στο Mέτρο 112 «Eγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Με την απόφαση , εγκρίνεται ποσό συνολικού ύψους 155.000.000€ για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης που θα αναληφθεί για Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από τη χορήγηση ενισχύσεων της 1ης προκήρυξης έτους 2009 του Μέτρου 112 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013, το όποιο κατανέμεται ανά περιφέρεια
Όπως προβλέπει η απόφαση, «οι διευθύνσεις Γεωργικής Ανάπτυξης των Περιφερειών αναλαμβάνουν την υποχρέωση δημοσιοποίησης της παρούσας, καθώς και να προβούν στις λοιπές απαιτούμενες ενέργειες έκδοσης των σχετικών αποφάσεων των υποψηφίων σύμφωνα με την ανωτέρω κατανομή και τη βαθμολογία τους από τις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές. Η δαπάνη η οποία προκαλείται από την έκδοση των αποφάσεων έγκρισης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΣΑΕ 082/8, Κωδικός Έργου 2009 ΣΕ0 8280003 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Καλλικράτης – 5χρόνια η θητεία των δημάρχων - 333 εως 343 οι δήμοι

Η πρώτη ανατροπή του Καλλικράτη είναι η 5ετής θητεία των δημάρχων αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο ....σε λίγο το χωροταξικό
Οι δημοι μειώνονται σε 333 εως 343 οι περιφέρειες μένουν οι ίδιες

Νέος λιμενάρχης στην Καλαμάτα

Ο αντιπλοίαρχος Γιώργος Καλλιανός αναλαμβάνει νέος λιμενάρχης Καλαμάτας. Ο αντιπλοίαρχος υπηρετούσε μέχρι τώρα ως λιμενάρχης Γυθείου.

Επίτιμος Δημότης Ρόδου ανακηρύχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Επίτιμος Δημότης Ρόδου ανακηρύχθηκε, σε ειδική εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και παραβρέθηκαν σ’ αυτήν αρκετά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Σαμαρά. Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ με ευκαιρία την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα με θέμα τον Τουρισμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη, οι πρώην βουλευτές Τάσος Καραμάριος και Βασίλης Χρύσης και πολλά άλλα στελέχη.
Για την απόφαση τιμητικής διάκρισης μίλησαν ο δήμαρχος Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου, που εξήρε το ήθος και τις πολιτικές ικανότητες του προέδρου της ΝΔ και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας κκ Μ. Γλυνός και Σ. Καραγιάννης που χαρακτήρισαν ιδιαίτερα τιμητική την επίσκεψη του κ. Σαμαρά. Όλοι ζήτησαν τη συνδρομή του προέδρου της ΝΔ για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου, πράγμα που υποσχέθηκε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι «γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου και θα πολεμήσω γι’ αυτά», ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική και σημαντική την ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη της Ρόδου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με όλους τους δημάρχους του νησιού της Ρόδου και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ειδικότερα προβλήματα που έχει η Αυτοδιοίκηση στα Δωδεκάνησα ενόψει και της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ για τον Τουρισμό θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και στη διάρκεια της θα συζητηθούν εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική της τουριστικής ανάπτυξης, τις νέες μορφές τουρισμού κ.ά

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ - Υπό διωγμό ο σύλλογος γυναικών Μεταμόρφωσης από την δημοτική αρχή του Δήμου Παπαφλέσσα

Ανοικτή δια του Τύπου Επιστολή - Από την Πρόεδρο του Τ/Σ και Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης του Δήμου Παπαφλέσσα Προς τους Βουλευτές Μεσσηνίας κους Κουσελά - Γιαννακοπούλου - Βουδούρη - Λαμπρόπουλο και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Χατζημιχάλη
Κοι- Βουλευταί -Κύριε Περιφερειάρχη
Εκπροσωπώντας τον νεοσύστατο σύλλογο Μεταμόρφωσης του Δήμου Παπαφλέσσα ζητώ την συμβολή σας προκειμένου να μας προστατεύσετε από τον πρωτοφανή διωγμό που υφιστάμεθα από την Δημοτική αρχή του Δήμου Παπαφλέσσα....
Η σταγόνα που υπερχείλισε το ποτήρι είναι ότι ενταχτήκαμε στο πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας και χρησιμοποιούμε τον κοινόχρηστο χώρο του Γραφείου του Τ/Σ και του Δημοτικού σχολείου Μεταμόρφωσης για 1 ώρα κάθε εβδομάδα σε ημέρα που δεν λειτουργεί το δημοτικό σχολείο όπως ανελλιπώς συμβαίνει με τα προγράμματα της ΝΕΛΕ που υλοποιεί ο σύλλογος μας ανελλιπώς τα 3 χρόνια λειτουργίας του. Η δημοτική αρχή ενώ επιτρέπει σε ιδιώτες ( φίλα προσκείμενους ) να χρησιμοποιούν τον χώρο για την διοργάνωση κερδοσκοπικών εκδηλώσεων απαγορεύει στον Συλλογό μας την χρησιμοποίηση του χώρου φθάνοντας στο σημείο να κάνει προσωπική παρέμβαση στον Νομάρχη Μεσσηνίας κο Δημήτρη Δράκο να ….ακυρώσει το πρόγραμμα της ΝΕΛΕ.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ο χώρος έχει δωριθεί στην τέως Κοινότητα Μεταμόρφωσης από τους Γονείς μας για τις ανάγκες του χωριού μας και φθάσαμε στο σημείο οι Καποδιστριακοί δυνάστες να μας απαγορεύουν την χρήση του
Αξιότιμοι κύριοι-ες ουδέποτε ζητήσαμε χρήματα από την δημοτική αρχή για την πληθώρα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύλλογος μας ( Γιορτή ντομάτας – Εορτασμός Καθαράς Δευτέρας κλπ ) σε αντίθεση με την αθρόα χρηματοδότηση άλλων συλλόγων του Δήμου Παπαφλέσσα για τον πολιτισμό της …Γουρνοπούλας . Βρισκόμαστε στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής μόνο για την ανεξάρτητη δράση μας και γιατί αρνούμεθα να δηλώσουμε υποταγή και πίστη στην δημοτική αρχή
Ζητάμε από εσάς να προβείτε στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει από την δημοτική αρχή ο απηνής διωγμός μας και να συνεχιστή η απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων της ΝΕΛΕ που έχουν την στήριξη όλων των μελών του συλλόγου μας
Με τιμή
Μανιάτη Γαρυφαλιά
Πρόεδρος Τ/Σ Μεταμόρφωσης και Συλλόγου Γυναικών

Ρίχνει ….μαύρη πέτρα στην Ελλάδα το κρουαζιερόπλοιο Zenith – Ρωτήστε το ΠΑΜΕ γιατί !!!

Την επικείμενη διακοπή των διαδρομών στην Ελλάδα του κρουαζιερόπλοιου «Zenith», με σημαία Μάλτας, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μετά την ένταση που δημιουργήθηκαν προχθές στο Λιμάνι Πειραιά εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ και είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να επιβιβαστούν ισπανοί τουρίστες στο πλοίο.
Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της Αθήνας πριν επιβιβασθούν το πρωί της Τρίτης στο κρουαζιερόπλοιο για να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους. Ωστόσο, το γεγονός της ταλαιπωρίας αυτής φαίνεται ότι οδηγεί το ισπανικό τουριστικό πρακτορείο που διαχειρίζεται το πλοίο να αποκλείσει την χώρα μας από μελλοντικές επισκέψεις του.
Οι ναυτεργάτες, κυρίως μέλη τυο ΠΑΜΕ, είχαν αποκλείσει τις εισόδους του λιμανιού του Πειραιά, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό την κυβερνητική απόφαση για άρση του καμποτάζ στη κρουαζιέρα. Ωστόσο με την κινητοποίησή τους μάλλον πέτυχαν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αφού η έξοδος του «Zenith» από την Ελλάδα θα σημάνει απώλειες εσόδων ύψους 10 εκατ. ευρώ για την ελληνική οικονομία και δημιουργία περίπου 400 νέων ανέργων σε τουριστικά επαγγέλματα...

Λήστεψαν και τραυμάτισαν αλλοδαπούς στο Άργος

Τρεις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντίλια και κρατώντας, ο ένας απ' αυτούς, κυνηγετικό όπλο, μπήκαν τα ξημερώματα χθες σε αγροικία στην περιοχή Άργους όπου διαμένουν τρεις αλλοδαποί. Τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στη συνέχεια, αφού πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν από αυτούς στο πόδι, τράπηκαν σε φυγή.

Σύλληψη διαρρηκτών στο Κοπανάκι

Aστυνομικοί του τμήματος Κοπανακίου Μεσσηνίας συνέλαβαν στην περιοχή του δήμου Αετού έναν 31χρονο κι ένα 19χρονο, κατοίκους του δήμου Καλαμάτας, γιατί τις μεσημβρινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, είχαν παραβιάσει αγροικία 62χρονου κατοίκου της περιοχής, από την οποία είχαν αφαιρέσει τρία παράθυρα, τη σιδερένια πόρτα εισόδου καθώς και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.500 ευρώ περίπου, κατά την εκτίμηση του παθόντος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κοπανακίου.

Η Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Καλαμάτας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Καλαμάτας, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γ. Σπίνου, του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Τζαμουράνη, του μελετητή κ. Π. Νασόπουλου και του Καθηγητή, Αρχιτέκτονα κ. Ι. Λιακατά, με αντικείμενο την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας.
Στη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις και διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στην χωροθέτηση του σιντριβανιού, την πλακόστρωση, το πράσινο κλπ.
Η μελέτη θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της μεταπροσεχούς Πέμπτης (6 Μαϊου 2010).

Παραιτήθηκε η Περιφερειάρχης Βάσω Αλεξανδρίδου για τιμολόγια επίπλων 20.000 Ευρώ

Υπέβαλλε τελικά χθές το απόγευμα την παραίτησή της γενική γραμματέας Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο η επίσημη ανακοίνωση της αποδοχής της από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να γίνει σήμερα αφού η κ. Αλεξανδρίδου έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο.

«Καλλικράτης»: όλο το προσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ.

Αντιγράφουμε από την www.aftodioikisi.gr
Σε 298 σελίδες (που μαζί με το χωροταξικό αναμένεται να φτάσουν τις 400) χωρισμένες σε 12 μέρη και 16 επιμέρους κεφάλαια αποτυπώνεται το σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο, σύμφωνα με όσα κατά καιρούς έχει πεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται «να αποτελέσει την αφετηρία και τον οδικό χάρτη για την μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και τη δημιουργία του λεγόμενου επιτελικού κράτους». Η αυτοδιοίκηση gr δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του «μη οριστικοποιημένου προσχεδίου», που στάλθηκε το Σάββατο από το ΥΠΕΣ σε ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ, προκειμένου να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις και το οριστικό κείμενο να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την και να τεθεί σε διαβούλευση, ώστε αρχές Μαίου να κατατεθεί στη Βουλή.
Όπως προαναφέρθηκε το κείμενο το προσχεδίου χωρίζεται σε επτά μέρη ως εξής:
Α’ ΜΕΡΟΣ Σύσταση – Συγκρότηση Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σύσταση – Συγκρότηση Δήμων
Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σύσταση Περιφερειών
Γ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σύσταση Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Β’ ΜΕΡΟΣ Πρώτος Βαθμός Αυτοδιοίκησης
Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δημοτικές Αρχές
Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Εκλογικό Σύστημα
Γ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σύστημα Διακυβέρνησης
Δ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Λειτουργία Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων
Ε’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Καταστατική Θέση Αιρετών
ΣΤ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Μεταβιβαζόμενες Αρμοδιότητες στους Δήμους
Ζ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Διαδημοτική Συνεργασία - Νομικά Πρόσωπα
Γ’ ΜΕΡΟΣ Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης - Περιφέρειες
Α’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Αρχές – Όργανα
Β’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Εκλογικό Σύστημα
Γ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σύστημα Διακυβέρνησης
Δ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Καταστατική Θέση
Ε’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Αρμοδιότητες
ΣΤ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Επιχειρήσεις - Νομικά Πρόσωπα
Δ’ ΜΕΡΟΣ Νησιωτικοί και Ορεινοί Δήμοι – Νησιωτικές Περιφέρειες
Ε’ ΜΕΡΟΣ Μητροπολιτική Περιφέρεια
Ζ’ ΜΕΡΟΣ Εποπτεία
Η’ ΜΕΡΟΣ Προσωπικό
Θ’ ΜΕΡΟΣ Οικονομικά
Ι’ ΜΕΡΟΣ Αποκεντρωμένη Διοίκηση
ΙΑ’ ΜΕΡΟΣ Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποστήριξης Προγράμματος «Καλλικράτης»
ΙΒ’ ΜΕΡΟΣ Μεταβατικές- Τελικές - Καταργητικές Διατάξεις - Έναρξη Ισχύος
Τα βασικά σημεία του προσχεδίου είναι τα εξής:
- Τα τοπικά διαμερίσματα μετονομάζονται σε τοπικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό έως και 2000 κατοίκους, και σε δημοτικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους. Δημοτική κοινότητα συγκροτούν τα τοπικά νησιωτικά διαμερίσματα που έχουν πληθυσμό άνω των χιλίων (1.000) κατοίκων, αλλά και ανεξαρτήτως πληθυσμού πρώην κοινότητες που εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του νησιού και δεν αποτελούν δήμο. Αυτό σημαίνει ότι μικρά νησιά όπως για παράδειγμα τα Αντικύθηρα στη νομαρχία Πειραιά θα αποτελέσουν ένα δήμο με γειτονικά (στην συγκεκριμένη περίπτωση τα Κύθηρα). (άρθρο 2)

- Ο δήμος διοικείται από το δημοτικό συμβούλιο, την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής, την εκτελεστική επιτροπή και τον δήμαρχο. Το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από δέκα επτά (17) μέλη σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε (5.000) κατοίκους, είκοσι ένα (21) σε δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν έως δέκα χιλιάδες (5.001-10.000) κατοίκους, είκοσι πέντε (25) σε δήμους με πληθυσμό από δέκα χιλιάδες έναν έως τριάντα χιλιάδες (10.001-30.000) κατοίκους, τριάντα τρία (33) σε δήμους με πληθυσμό από τριάντα χιλιάδες έναν έως εξήντα χιλιάδες (30.001-60.000) κατοίκους, σαράντα ένα (41) σε δήμους με πληθυσμό από εξήντα χιλιάδες έναν έως εκατό χιλιάδες (60.001-100.000) κατοίκους, σαράντα πέντε (45) σε δήμους με πληθυσμό από εκατό χιλιάδες έναν έως εκατόν πενήντα (100.001-150.000) κατοίκους, σαράντα εννέα (49) σε δήμους με πληθυσμό από εκατόν πενήντα χιλιάδες και άνω (άρθρο 7).
- Το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Το περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Αττικής αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη. Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από πενήντα ένα (51) μέλη (άρθρο 113)
- Στον τρόπο εκλογής δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων ακολουθείται μικτό εκλογικό σύστημα (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6306) (άρθρα 27 και 129)
- Δίνεται το δικαίωμα για εκλογή στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου ή του συμβούλου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπου τοπικής κοινότητας, αλλά και του περιφερειακού συμβούλου νέων από 18 ετών και 21 που ίσχυε μέχρι σήμερα (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6309) (άρθρα 13 και 116)
- Εκατοντάδες αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε δήμους (κυρίως αυτές που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη) και περιφέρειες (τον αναπτυξιακό σχεδιασμό) (για να διαβάσετε για τις αρμοδιότητες των περιφερειών κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6310 και των δήμων εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6099). Ωστόσο στις περιφέρειες μεταβιβάζονται μεταξύ άλλων και οι αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός το οποίο τις εντάσσει και στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. (άρθρα 94,95 και 186,187)
- Ο Συνήγορος του Δημότη, όπως είχε ονομαστεί στο αρχικό σχέδιο, μετονομάζεται σε Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης (άρθρο 77)
- Δημιουργείται σε κάθε δήμο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών με στόχο την καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια (άρθρο 78)
- Οι μισθοί των αιρετών συνδέονται με αυτούς του γενικού γραμματέα υπουργείου (περίπου 6000 ευρώ μικτά το μήνα). Συγκεκριμένα η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών. Παράλληλα οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής. Επιπλέον, οι μισθοί των περιφερειαρχών είναι ίση με αυτή του γ.γ. υπουργείου, στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη. (άρθρα 92, 181)
- Ορίζονται πρόσθετες αρμοδιότητες για τους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους και για τις νησιωτικές περιφέρειες (άρθρο 204 - 210)
- Ορίζονται μητροπολιτικές αρμοδιότητες (στους τομείς περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, χωρικού σχεδιασμού και αστικών αναπλάσεων, μεταφορών και συγκοινωνιών, διαχείρισης στερεών αποβλήτων κπλ) για την περιφέρεια Αττικής και για την μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (άρθρα 210 - 213)
- Δημιουργείται τριπλό σύστημα διασφάλισης νομιμότητας και εγγύησης του δημοσίου συμφέροντος με πλήρη έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, νέο σύστημα εποπτείας και ανάρτηση κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο (άρθρα 214 - 238)
- Οι μετατάξεις προσωπικού αφορούν κυρίως τους υπαλλήλους των νομαρχιών που οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στους δήμους αλλά και των σημερινών κρατικών περιφερειών που οι αρμοδιότητες τους μεταφέρονται στις αιρετές περιφέρειες. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις το προσχέδιο προβλέπει ότι μπορεί να γίνει η μετάταξη με αίτηση του ίδιου του ενδιαφερόμενου εντός ενός μηνός και η μετάταξη πραγματοποιείται εντός δύο. Ωστόσο, αν δε καταστεί δυνατή η μετάταξη του αναγκαίου προσωπικού για την άσκηση των απονεμομένων αρμοδιοτήτων και εφόσον συντρέχει απονομή αρμοδιοτήτων για το σύνολο συγκεκριμένου τομέα, οι υπάλληλοι το αντικείμενο των οποίων έχει μεταφερθεί στο δήμο ή στην αιρετή περιφέρεια μετατάσσονται αυτοδικαίως (άρθρα 255 – 258) είτε στην έδρα της περιφέρειας είτε στον αντίστοιχο δήμο της έδρας του νομού. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει προσπάθεια οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν να παραμείνουν στην ίδια περιοχή.
- Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για τους δήμους αποτελούνται από ποσοστά (δεν προσδιορίζονται) από το Φόρο Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) ΦΠΑ και Φόρο Ακίνητης Περιουσίας σε ποσοστό των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του φόρου Παράλληλα το κόστος των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων στους δήμους που δεν καλύπτεται από τα παραπάνω καλύπτεται με αύξηση των ποσοστών των δύο πρώτων. Όσο για τις περιφέρειες οι πόροι τους προέρχονται από τους δύο πρώτους φόρους (ΦΕΦΝΠ και ΦΠΑ). (άρθρα 259, 260). Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να λαμβάνουν ποσοστό επί της ετήσιας αύξησης του ΦΠΑ στην περιοχή τους που θα χρηματοδοτεί αποκλειστικά υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ποσοστό 20% επί του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας ανάλογα με τα έσοδα του φόρου στην περιοχή του, προκειμένου να χρηματοδοτούνται ιδίως δράσεις που αφορούν σε παρεμβάσεις στον πολεοδομικό ιστό και στο δομημένο περιβάλλον του δήμου. (άρθρα 259, 260, 261)
- Δημιουργείται ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης για υπερχρεωμένους ΟΤΑ (άρθρα 262, 263)
- Η κατάρτιση του προγράμματος Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, «ΕΛΛ.Α.Δ.Α» για την υποστήριξη των νέων δήμων και των περιφερειών. Διαρθρώνεται σε τρεις άξονες:
(α) ο άξονας με κορμό τα επιχειρησιακά προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013, στο μέρος που αφορούν στους δήμους και τις περιφέρειες.
(β) ο άξονας του Εθνικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αυτοδιοίκησης που λειτουργεί
συμπληρωματικά με το Ε.Σ.Π.Α. και χρηματοδοτεί ιδίως μη επιλέξιμα από το Ε.Σ.Π.Α. έργα
και δράσεις.
(γ) ο άξονας για την αξιοποίηση και αναδιάταξη των ανθρωπίνων πόρων, με αντικείμενο την
ανάδειξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του υπηρετούντος προσωπικού, το σχεδιασμό της
στελέχωσης με επιστημονικό προσωπικό με βάση την αποτύπωση των αναγκών των νέων
δήμων και περιφερειών (άρθρο 281).

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του νομοχεδίου κάντε κλικ εδώ
:

H διαδικασία επιστροφής του αγροτικού ΦΠΑ

Από τις 22 Απριλίου έως και τις 29 Οκτωβρίου οι αγρότες του ειδικού φορολογικού καθεστώτος (που δεν τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων) μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την επιστροφή του αυξημένου, με βάση το νέο φορολογικό νόμο, κατ' αποκοπή ΦΠΑ.
Ο νέος ενιαίος συντελεστής επιστροφής ΦΠΑ 11% ισχύει για πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2009, δηλαδή εφαρμόζεται για τις αιτήσεις επιστροφής που θα υποβληθούν κατά το τρέχον και μετά.
Στις αιτήσεις επιστροφής, που θα υποβληθούν κατά το τρέχον έτος, θα χρησιμοποιηθεί το υπάρχον έντυπο, στο οποίο όλες οι προσαρμογές θα πρέπει να γίνουν με το νέο συντελεστή επιστροφής 11%, διορθώνοντας σχετικά το έντυπο.

Νέο σκάνδαλο με μίζες στην Ελλάδα από τη Γερμανία

Δέκα άτομα που εργάζονται σε θυγατρική των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutshe Bahn) κατηγορεί η εισαγγελία της Φρανκφούρτης για δωροδοκία αξιωματούχων πέντε κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για να έχουν πρόσβαση σε μεγάλα συμβόλαια των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων αυτών των χωρών.
Συγκεκριμένα, η θυγατρική των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutshe Bahn Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι International φέρεται να έδωσε μίζες σε Έλληνες αξιωματούχους, για την προώθηση των συμφερόντων της και στη χώρα μας.
Πρόκειται για συμβόλαιο που υπεγράφη το 2003, αλλά τα συγκεκριμένα ποσά εκταμιεύτηκαν από τα ταμεία των γερμανικών σιδηροδρόμων από το 2005 έως το 2007, ενώ μέχρι τώρα το ύψος των μιζών είναι κάτω από 1 εκατ. ευρώ.

27.4.10

Το 35% των αγροτών που επιδοτήθηκαν επί ΝΔ θα κληθούν να επιστρέψουν το πριμ που έλαβαν

Το 35% των αγροτών που επιδοτήθηκαν επί ΝΔ θα κληθούν να επιστρέψουν το πριμ που έλαβαν σύμφωνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Η υπουργός είπε ότι από τις ταυτοποιήσεις προκύπτει ότι δε διατέθηκαν τα χρήματα αυτά ως όφειλαν αλλά τα αξιοποίησαν για άλλους σκοπούς.
Η κ. Μπατζελή τόνισε ακόμα ότι τα χρήματα αυτά θα αναδιανεμηθούν στους νέους αγρότες, μέσω του προγράμματος Νέοι Αγρότες.... “Από την εξυγίανση του συστήματος και από την ανάπτυξη και τη σύνδεσή τους από τα Σχέδια Βελτίωσης θα τους εντάξουμε στην πραγματική λογική κι όχι στην πελατειακή αντίληψη” είπε συγκεκριμένα η υπουργός.
Επίσης η υπουργός από τη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, υποστήριξε ότι και τα χρήματα που έλαβαν οι αγρότες από το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφούν καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος της Ελλάδας για παραβίαση των κοινοτικών κανονισμών.
Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” θα κατατεθεί στην ΕΕ στις αρχές Μαΐου.
Η κ. Μπατζελή χαρακτήρισε το πρόγραμμα “αναπτυξιακό πυλώνα στην ύπαιθρο και την αγροτική ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο τώρα με την καινούργια πρόταση για τον Καλλικράτη θα τεθούν και πάλι στα πλαίσια των νέων δήμων οι υποδομές που θα γίνουν και θα επανεξετασθούν στα πλαίσια και του Αλέξανδρου Μπαλτατζή”.
(tsouknida.com)

Cosmote - Ταυτοποίηση καρτοκινητών

Πλησιάζει η ημερομηνία λήξη της προθεσμίας ταυτοποίησης των καρτοκινητών και η COSMOTE συστήνει στους πελάτες της να επισπεύσουν τη διαδικασία δήλωσης των στοιχείων τους, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής και πιθανή διακοπή της σύνδεσης.Έχοντας στη διάθεσή τους περισσότερα από 1000 σημεία του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ Shops και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να ταυτοποιήσουν τα καρτοκινητά τους ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το σχετικό νόμο η καταληκτική ημερομηνία είναι 30 Ιουλίου. Η λειτουργία των καρτοκινητών που δεν θα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τότε θα διακοπεί. Υπενθυμίζεται ότι για να δηλώσουν το καρτοκινητό τους, οι συνδρομητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις ζωοτροφών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 139.000 ευρώ επιβλήθηκαν, με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή, σε δεκατρείς επιχειρήσεις ζωοτροφών γιατί παραβίασαν τη νομοθεσία που αφορά τη σήμανση στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα). Ανάμεσά τους είναι και συνεταιριστικοί φορείς.
Τα πρόστιμα αφορούν τις ακόλουθες επιχειρήσεις ζωοτροφών:
- 15.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΕΛΒΙΖ ΑΕ" με έδρα στο Νομό Ημαθίας
- 15.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΑΦΟΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΒΕΕ" με έδρα στο Νομό Βοιωτίας.
- 15.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΦΥΡΚΟ ΑΒΕΕ" με έδρα στο Νομό Κορινθίας.
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΑΕ" με έδρα στο Νομό Θεσσαλονίκης.
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ζ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" με έδρα στο Νομό Λάρισας.
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Β.Ε.Ε." με έδρα στο Νομό Λέσβου.
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "CRETA ELITE Α.Β.Ε.Ε." με έδρα στο Νομό Ηρακλείου.
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ξ.Τ.Ε." με έδρα στο Νομό Ηρακλείου.
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ" με έδρα στο Νομό Μεσσηνίας.....
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ" με έδρα στο Νομό Αργολίδας
- 10.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΠΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ" με έδρα στο Νομό Άρτας.
- 8.000 ευρώ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών.
- 6.000 ευρώ στην επιχείρηση "ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ" με έδρα στο Νομό Πιερίας.

Στάση εργασίας από τους δασκάλους

Tην κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, για τις 28,29,30 Απριλίου και 3 Μαΐου αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που συνεδρίασε σήμερα.Στις 29 Απριλίου και στις 18.00, διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.Οπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφασίσθηκε επίσης η κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 4 και 5 Μαΐου. Επίσης, προσανατολίζονται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό-όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- με το εργατικό κίνημα.
Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ στις 10 Μαΐου θα ληφθεί η τελική απόφαση από την γενική συνέλευση προέδρων.
Οι δάσκαλοι όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

ΔΕΗ - Θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο από το Σάββατο

Από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Μαίου, ισχύει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ (από τις 11 το βράδυ ως τις 7 το πρωί), υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση η επιχείρηση. Το χειμώνα δηλαδή από 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση χορηγείται και για δύο ώρες το μεσημέρι (2.00-8.00 το πρωί και 15.30-17.30 το μεσημέρι).

Επίτιμος δημότης Ρόδου θα ανακηρυχθεί αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς

Επίτιμος δημότης Ρόδου πρόκειται να ανακηρυχθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με σημερινή ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα.
Η απονομή της διάκρισης θα γίνει αύριο το μεσημέρι κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο δημαρχιακό μέγαρο της Ρόδου. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στο νησί για να παραστεί στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα τον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα σε ξενοδοχείο.

Τα τρακτέρ των γάλλων αγροτών στο Παρίσι.

Περί τα 1.300 τρακτέρ κατευθύνονται σε φάλαγγες των 50 ή των 100 προς το Παρίσι σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας των γάλλων αγροτών για τη μείωση του εισοδήματός τους και τις προοπτικές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της οποίας είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι.
Εχοντας αναρτήσει πανώ όπως "Σαρκό στη δουλειά, μην ξεπουλήσεις τη γεωργία σου", οι γάλλοι αγρότες κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους στα προκαθορισμένα σημεία συνάντησης στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας για να κατευθυνθούν στον τόπο της διαδήλωσης στον ανατολικό τομέα της πόλης, όπου αναμένονται 10.000 διαδηλωτές.
Τον περασμένο χρόνο, ο αγροτικός κόσμος της Γαλλίας είδε το εισόδημά του να μειώνεται κατά 51% εξαιτίας της πτώσης των τιμών των δημητριακών, έπειτα από την εκτίναξη, ωστόσο, της τιμής κατά 200 ευρώ του τόνου του σίτου το 2007 και το 2008.
Απέναντι στη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, οι παραγωγοί ζητούν τη λήψη "άμεσων μέτρων", όπως η επιδότηση των εξαγωγών, για τη διοχέτευση τμήματος της παραγωγής πριν από τη νέα σοδειά. Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση ορισμένες ελαφρύνσεις από περιβαλλοντικές, κοινωνικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με τον Κριστόφ Ιλερέ, πρόεδρο του γεωργικού επιμελητηρίου της περιοχής Ιλ-ντε-Φρανς, εάν δεν ληφθούν μέτρα, "το εν τρίτον του τομέα των μεγάλων καλλιεργειών θα έχει εξαφανισθεί μέχρι το 2011".
Οι διαδηλωτές θα πιέσουν επίσης την κυβέρνηση να υπερασπισθεί στις Βρυξέλλες την Κοινή Αγροτική Πολιτική, από την οποία οι γάλλοι αγρότες απορροφούν το 20% των επιδοτήσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου