25.4.10

Alco: Ο Καραμανλής έφυγε γιατί ήξερε, ο Παπανδρέου παραπλάνησε

Ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα ρίχνει η πλειοψηφία των πολιτών για την κατάσταση της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα». Μάλιστα, το 84,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κ. Καραμανλής ήξερε την αλήθεια για την οικονομία και επέλεξε τη φυγή, ενώ το 65,2% αναφέρει ότι και ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε την αλήθεια προεκλογικά αλλά επέλεξε να παραπλανήσει το λαό
Συγκεκριμένα, μόνο το 10% δεν πιστεύει ότι ο Κ. Καραμανλής ήξερε την αλήθεια. Ενδεικτικό είναι ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ (70.6%) απαντά πως «γνώριζε και έφυγε».....
Σκληρή είναι όμως η κριτική και στο σημερινό πρωθυπουργό. Από τους ερωτηθέντες το 65,2% θεωρεί ότι γνώριζε πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και παραπλάνησε το λαό για να κερδίσει τις εκλογές, ενώ το 26,1% πιστεύει ότι δεν ήξερε το εύρος του προβλήματος. Ακόμα και το 47,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ήξερε αλλά παραπλάνησε.
Όσο αφορά τον επιμερισμό ευθυνών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, οι μισοί από τους ερωτηθέντες τους τοποθετούν στο ίδιο καλάθι. Στην ερώτηση «αν πιστεύετε ότι για το σημείο που έχει φτάσει η οικονομία ευθύνονται περισσότερο οι κυβερνήσεις Καραμανλή ή η κυβέρνηση Παπανδρέου», το 49,9% απαντά «και οι δύο», ενώ το 35,4% «η Νέα Δημοκρατία» και 9,3% «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Επίσης, το 37,3% πιστεύει ότι η σημερινή κυβέρνηση άργησε να αντιδράσει, το 28,2% ότι έκανε λάθος χειρισμούς στην οικονομία και μόνο το 23,1% ότι ενέργησε σωστά.
Στην ερώτηση ποιοι ευθύνονται περισσότερο για την κατάσταση της οικονομίας: οι πολιτικοί και το Δημόσιο ή οι κερδοσκόποι και η φοροδιαφυγή, το 64,7% απαντά οι πολιτικοί και το Δημόσιο ενώ το 28,3% οι κερδοσκόποι και η φοροδιαφυγή.
Ακόμα, το 64,5% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί τους όρους για μείωση μισθών/συντάξεων και ελεύθερες απολύσεις ενώ το 24,3% απαντά πως πρέπει να τους δεχτεί. Τέλος, το 60,4% απαντά πως δεν θα μετακόμιζε στο εξωτερικό –το 35,3% απαντά πως θα το έκανε- και το 61,8% πως δεν θα έστελνε τα χρήματα του στο εξωτερικό –το 31,3% απαντά το αντίθετο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου