26.4.10

Σύσκεψη για την συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών

Οι τελικές αποφάσεις για την συγχώνευση αλλά και την κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών για την εξοικονόμηση πόρων αναμένεται να ληφθούν στη σύσκεψη που συγκαλούν στις 13:30 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης με υπηρεσιακούς παράγοντες.Την Τετάρτη, επίσης, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον «Καλλικράτη».
Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν....
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας και να συγχωνεύσει οκτώ ιδρύματα-«φαντάσματα» στον τομέα της Πρόνοιας.
Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος.
Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, όπου ήταν πρόεδρος ο Π.Μολυβιάτης.
Υπό κατάργηση είναι και οι ακόλουθοι οργανισμοί: Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου.
Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει να συγχωνευτούν ο ΗΣΑΠ με τη Μετρό ΑΕ, η ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ)
ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου