29.4.10

Συνελήφθη υπάλληλος των ΕΛΤΑ για ληστεία με λεία 3 εκατ. ευρώ

Ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ σχεδίασε και οργάνωσε, σύμφωνα με την αστυνομία, τη μεγάλη ληστεία που είχε γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2009 σε χρηματαποστολή στα Πετράλωνα, με λεία περίπου 3 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Πάτρας, μετά τη σύλληψη 36χρονου στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την περασμένη Κυριακή, ο οποίος κίνησε τις υποψίες, λόγω των πολυτελών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε και της "μεγάλης ζωής".
Οπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής κ. Δικόπουλος και ο διευθυντής της ασφάλειας Πάτρας κ. Ανδρικόπουλος, ένας 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, που ήταν ένοπλος συνοδός στη χρηματαποστολή, είχε δώσει πληροφορίες για την χρηματαποστολή στον 36χρονο και σε ένα ακόμη άγνωστο άτομο που αναζητείται, αλλά και βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο, για να τους "διευκολύνει" την ημέρα που θα μεταφέρονταν πολλά χρήματα.
Οι δύο ληστές που φορούσαν στολές αστυνομικών, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη διασταύρωση των οδών Χαρμανλή και Γρ. Λαμπράκη στα Πετράλωνα, πυροβόλησαν τον 32χρονο και τον τραυμάτισαν στο πόδι για να μην κινηθούν υποψίες σε βάρος του, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.
Χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη και ο 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ ο οποίος είχε τραυματιστεί. Στην κατοχή του 36χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85 χιλιάδες ευρώ σε 17 δεσμίδες των ΕΛΤΑ, που αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονται από τη ληστεία, γιατί υπήρχαν σφραγίδες με την ημερομηνία που έγινε η επίθεση, ενώ σε θυρίδα τράπεζας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ.
Στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε αγοράσει με τα χρήματα της ληστείας.
Στην κατοχή του 32χρονου υπάλληλου των ΕΛΤΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές τζιπ και δύο ακόμη αυτοκίνητα. Ο 36χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, γιατί είχε κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για ληστείες και άλλα αδικήματα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και αποφυλακίστηκε με όρους το 2007.
Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για την ανεύρεση του υπόλοιπου ποσού και τη σύλληψη του τρίτου δράστη που διαφεύγει, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου