27.4.10

Το 35% των αγροτών που επιδοτήθηκαν επί ΝΔ θα κληθούν να επιστρέψουν το πριμ που έλαβαν

Το 35% των αγροτών που επιδοτήθηκαν επί ΝΔ θα κληθούν να επιστρέψουν το πριμ που έλαβαν σύμφωνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Η υπουργός είπε ότι από τις ταυτοποιήσεις προκύπτει ότι δε διατέθηκαν τα χρήματα αυτά ως όφειλαν αλλά τα αξιοποίησαν για άλλους σκοπούς.
Η κ. Μπατζελή τόνισε ακόμα ότι τα χρήματα αυτά θα αναδιανεμηθούν στους νέους αγρότες, μέσω του προγράμματος Νέοι Αγρότες.... “Από την εξυγίανση του συστήματος και από την ανάπτυξη και τη σύνδεσή τους από τα Σχέδια Βελτίωσης θα τους εντάξουμε στην πραγματική λογική κι όχι στην πελατειακή αντίληψη” είπε συγκεκριμένα η υπουργός.
Επίσης η υπουργός από τη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, υποστήριξε ότι και τα χρήματα που έλαβαν οι αγρότες από το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφούν καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος της Ελλάδας για παραβίαση των κοινοτικών κανονισμών.
Παράλληλα, η υπουργός τόνισε ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” θα κατατεθεί στην ΕΕ στις αρχές Μαΐου.
Η κ. Μπατζελή χαρακτήρισε το πρόγραμμα “αναπτυξιακό πυλώνα στην ύπαιθρο και την αγροτική ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο τώρα με την καινούργια πρόταση για τον Καλλικράτη θα τεθούν και πάλι στα πλαίσια των νέων δήμων οι υποδομές που θα γίνουν και θα επανεξετασθούν στα πλαίσια και του Αλέξανδρου Μπαλτατζή”.
(tsouknida.com)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου