12.4.12

ΠΥΛΟΣ-Σουηδοί δημοσιογράφοι στο σπίτι του Κ.Τσικλητήρα

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης, την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου, υποδέχτηκε δεκαέξι Σουηδούς δημοσιογράφους στο σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει ο δήμος Πύλου – Νέστορος, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Τσικλητήρα στην Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης. 
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους της οικίας του Ολυμπιονίκη και περιηγήθηκαν στις αίθουσες με τα εκθέματα από τις επιτυχίες του Πύλιου αθλητή. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρέθεσε σύντομη δεξίωση ως ένδειξη καλωσορίσματος κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο κ. Μπο Πέττερσον, εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας. Αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία του τού προσέφερε ένα βιβλίο για την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης του 1912 και τον προσκάλεσε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή του Κωστή Τσικλητήρα στη Στοκχόλμη στις 9 Ιουνίου, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την Ολυμπιάδα του 1912 στη Στοκχόλμη.
Επίσης, ο κ. Χανς Χολμ εκ μέρους του Δημάρχου της πόλης Φέστερβικ, της Σουηδίας προσέφερε στον κ. Καφαντάρη το έμβλημα της πόλης ως ένδειξη φιλίας. Από την πλευρά του ο κ. Καφαντάρης απέστειλε ένα βιβλίο της Πύλου στην Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στο Δήμαρχο της πόλης Φέστερβικ. Προανήγγειλε την έκδοση ενός επετειακού τεύχους με ανέκδοτα χειρόγραφα του Κωστή Τσικλητήρα.
Ακόμα, στα πλαίσια του επετειακού έτους «Κωστή Τσικλητήρα» εντάσσεται η διοργάνωση μαθητικών αγώνων αλλά και μια τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον ανιψιό του Κωστή Τσικλητήρα που βρίσκεται εν ζωή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κα. Πόλα Κούλη, Γραμματέας της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Ν. Μεσσηνίας καθώς και η κα. Ελένη Στασινοπούλου Βέργη, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Πύλου- Νέστορος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου