12.4.12

Η Εισαγγελία Α.Π. ζητά άρση της ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες", καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος. 
Υπενθυμίζεται ότι η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του "πόθεν έσχες" της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση "πόθεν έσχες" της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια. Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη. Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανεί για το θέμα αυτό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου