12.4.12

Τατούλης - Αλματώδης ανάπτυξη της Αργολίδας μέσω ΕΣΠΑ!

Το άριστο επίπεδο συνεργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αποτυπώθηκε κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Ναυπλιέων Παναγιώτη Αναγνωσταρά στο Ναύπλιο κατά την οποία ανακοινώθηκε η υπογραφή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), ενός ''πολυπόθητου έργου για την ύδρευση της Αργολίδας'' του εργοστασίου διύλισης του Αναβάλλου, το οποίο θα μπορέσει δυνητικά να υδροδοτήσει και την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας.

''Η νηφάλια και αγαστή συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου και των δήμων, όχι μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά και των υπηρεσιών έφερε σπουδαίο αποτέλεσμα. Όχι μόνο επιτύχαμε την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ, αλλά πετύχαμε τον διπλασιασμό του αρχικά προϋπολογισμένου ποσού, το οποίο αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ, και τη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 60% από την αρχική εκτίμηση'' υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης κι ευχαρίστησε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι το ''πρωτοποριακό αυτό έργο'' θα συνεισφέρει σημαντικά στην ποιότητα ζωής των πολιτών και θα προσφέρει ανταγωνιστικά κίνητρα ανάπτυξης της περιφέρειάς.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που είτε είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, είτε ωριμάζουν για να ενταχθούν σε αυτό, όπως ο δρόμος προς Λυγουριό - Λευκάκια - Δρέπανο, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, το Αργος - Ναύπλιο και το Δερβενάκια - Εκκλησιαστικά, το οποίο θα αγγίξει τα 23 με 24 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης για τον παραλιακό νοτιοανατολικό άξονα της Πελοποννήσου, που θα ξεκινά από την Κορινθία και δια μέσου Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας θα καταλήγει στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καρδαμύλη. Για το έργο αυτό σημείωσε ότι ''αποτελεί έργο σημαία, κατεξοχήν αναπτυξιακό και θα ενταχθεί στα διευρωπαϊκά δίκτυα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότησή του''.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχη και ανέφερε ότι το έργο του Αναβάλλου είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς το νερό του μετά την επεξεργασία αφαλάτωσης θα είναι και πόσιμο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου