14.4.12

Αγρότης πάλεψε με αρκούδα στη Κοζάνη και τη νίκησε!

Μια ανάσα από το θάνατο βρέθηκε ένας 65χρονος γεωργός στην Κοζάνη, όταν είδε ξαφνικά μια μεγαλόσωμη αρκούδα να ορμά τρέχοντας κατά πάνω του! Ωστόσο, βρήκε το κουράγιο να παλέψει με το μεγαλόσωμο αγρίμι και να το τρέψει σε φυγή, όχι όμως χωρίς να «δοκιμάσει» τα κοφτερά δόντια του!

Ο αγρότης, όπως δημοσιεύει το protothema.gr,  είχε βγάλει βόλτα το σκυλί του, όταν άκουσε ένα μουγκρητό που προερχόταν από ένα ρέμα σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν, στην περιοχή Ασπρούλα του Βοΐου. Το σκυλί έτρεξε γαυγίζοντας προς τα εκεί όπου ακούστηκε το μουγκρητό και ξαφνικά η αρκούδα εξαπέλυσε επίθεση στον ιδιοκτήτη του!

Για καλή του τύχη, ο 65χρονος κράτησε την ψυχραιμία του. Με ένα τσεκούρι που είχε μαζί του χτύπησε στο κεφάλι την αρκούδα, την στιγμή που εκείνη τον άρπαζε από τη φτέρνα και του δάγκωνε το πόδι! Το θηρίο φαίνεται πως φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας τον θαρραλέο αγρότη, που είχε την ετοιμότητα να κόψει το… εσώρουχό του για να δέσει την πληγή και να σταματήσει την αιμορραγία!

Μετά, ο ηρωικός 65χρονος βρήκε τη δύναμη να φτάσει σιγά- σιγά μόνος του σε κατοικημένο σημείο, από το οποίο τηλεφώνησε στον γιο του να τον παραλάβει και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης, όπου οι γιατροί τους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και παρέμεινε προληπτικά για νοσηλεία!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου